07/07/11 - 12:03

Επιστροφή στην πραγματικότητα

Ολο αυτό το διάστημα, γινόταν μία υπόγεια μάχη για να βρεθεί μία άκρη γύρω από τις προθέσεις του Βασίλη Φλωρίδη. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Επιστροφή στην πραγματικότητα
38.786views 0shares

Ο μπαρουτοκαπνισμένος σε θέματα επενδυτών ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να τον υποδεχτεί, κυρίως γιατί εμπλεκόταν σε αυτή την ιστορία ο Γιώργος Σαχπατζίδης, προσφέροντας τα… παιδιά του ως εχέγγυο.

Η αλήθεια επίσης ήταν πως ο Βασίλης Φλωρίδης δεν ακολούθησε την πεπατημένη και βέβαια εκεί τσίμπησαν ακόμη περισσότεροι. Δεν πήγε στον Α.Σ. να ζητήσει το γήπεδο, δεν άρχισε να μοιράζει συνεντεύξεις δεξιά κι αριστερά μιλώντας για το όραμα του στον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποί του βέβαια μιλούσαν, αλλά αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, έψαχνε χρόνο για να βρει στοιχεία. Ετσι κι αλλιώς, το θεσμικό όργανο σε τέτοια θέματα είναι ο Α.Σ. και αυτός είναι υποχρεωμένος να κρίνει.

Ο Α.Σ. μάζεψε στοιχεία, ο εκπρόσωπος του Φλωρίδη βρέθηκε σε δύσκολη θέση και από χθές το απόγευμα υπάρχει ένα κλίμα απόσυρσης. Για τον ΠΑΟΚ είναι οριστική, για την πλευρά των επενδυτών, σταδιακή.
Ο Κατσαρής μέχρι και χθές, πάντως, και ενώ διοχετεύονταν από παντού η απόσυρση Φλωρίδη, μετέφερε στον εκπρόσωπό του πως μπορεί να βάλει τα χρήματα και να τον δεχτεί. Η ουσία πάντως είναι πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ στο συγκεκριμένο θέμα.
Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν, ο ΠΑΟΚ – ο μηχανισμός του – θα πρέπει να βρει τα πατήματά του. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να τα βρει.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει διατηρήσει τον κορμό της. Μπορεί να το κάνει αυτό μέχρι τα τέλη Αυγούστου;
Υπάρχουν βέβαια και άλλα ερωτήματα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να απελευθερωθεί από κάποια βάρη; Εχει προτάσεις να πουλήσει παίκτες; Τρέχει συζητήσεις για μειώσεις συμβολαίων;

Η εποχή είναι δύσκολη και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να γίνουν περικοπές δαπανών σε όλα τα επίπεδα. Και ταυτόχρονα, να μην υπάρξει ξεπούλημα περιουσιακού στοιχείου, εκτός κι αν πρόκειται για συμφέρουσα πώληση.
Ηδη η φυγή Μουσλίμοβιτς – Φιλομένο, απελευθερώνει ένα ποσό από την ομάδα. Κλειδί για ακόμη μία σεζόν είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League, αρκεί βέβαια τα πριμ προς στους παίκτες να είναι πολύ χαμηλότερα.

Πάντοτε υπάρχουν δυνατότητες να μειωθούν τα λειτουργικά, πάντοτε υπάρχουν δυνατότητες για επικερδείς συμφωνίες, έστω και αν βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης. Ο ΠΑΟΚ τελικά δεν πρόκειται να ζήσει με οικονομική άνεση, θα πρέπει πάλι όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας πως δοκάρι και μέσα σωθήκαμε, δοκάρι και έξω… καταστραφήκαμε.

Υ. Γ.: Μέσα σε όλα τα παραπάνω, ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται στην Ολλανδία με έναν κανονικό προπονητή, με έναν πολύ σοβαρό βοηθό, με παίκτες που, παρά τα χρόνια τους, έχουν διάθεση και πιτσιρικάδες που βλέπουν το όνειρό τους να πλησιάζει στην πραγματικότητα.Το κλίμα είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει κάθε μέρα που ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ. Μα κάθε μέρα…

Πηγή: Εξέδρα.