Facebook Pixel Αυτός, αυτή κι άλλοι τέσσερις...
Μπάσκετ
| 2011-07-07 15:12:00

Αυτός, αυτή κι άλλοι τέσσερις...

Αυτός, αυτή κι άλλοι τέσσερις...

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η πιο ενισχυμένη ομάδα του καλοκαιριού, είναι κι η πιο δυνατή αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει ακόμη μία φορά από τη θέση του κατότου του τίτλου, αλλά από νωρίς θα βρει μπροστά του μία ομάδα από τις πιο σοβαρές διεκδικήτριες του στέμματός του. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η μεγάλη απειλή και μ' αυτή θα παλέψει για την πρώτη θέση του ομίλου.

Σε αντίθεση με εκείνη, που έχει πάθει... μετεγγραφίτιδα, ακόμα δεν έχει αρχίσει το σχεδιασμό του, με εξαίρεση ότι άφησε να φύγει ο Αντώνης Φώτσης. Οι μειώσεις στα συμβόλαια ίσως κρίνει κι άλλη αποχώρηση, αν ο παίκτης δε συμφωνήσει σ' αυτή, αλλά, όπως και να 'χει, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχει και φέτος στα χέρια του παίκτες ικανούς για όλα. Κι όπως απέδειξε κι η τελευταία φορά, καλύτερα να μασάς...

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Επικίνδυνα ενισχυμένη!

Στη Μόσχα δε νοιάζονται καν για την απόσυρση των Χόλντεν και Λάνγκτον. Η διοίκηση έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και φρόντισε γι' αυτό. Ανανέωσε κυρίως με τον Ραμούνας Σισκάουσκας κι έφερε δίπλα του παίκτες όπως οι Κριστς, Τεόντοσιτς και Λαβρίνοβιτς ή ακόμη και τον Σάμι Μέχια. Ο φετινός αποκλεισμός από την πρώτη φάση ταρακούνησε την ΤΣΣΚΑ, που φαίνεται πως έβαλε μυαλό κι έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να επιστρέψει σε Final Four και να αρχίσει νέο σερί, έπειτα αυτό των οκτών συνεχόμενων που διεκόπη άδοξα φέτος. Αν μη τι άλλω η ομάδα των Καζλάουσκας και Σφαιρόπουλου είναι η βασική ανταγωνίστρια για την πρώτη θέση.

ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣ: 10/10

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ: Ας είναι καλά το συμβόλαιο

Η 8η θέση στην ACB ήταν απογοητευτική για την Ουνικάχα, αλλά το συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα της έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους, σώζοντας μία αρκετά κακή χρονιά. Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν πάψει πια να τρομάζουν τους αντιπάλους τους κι αυτό δύσκολα θα αλλάξει τη νέα χρονιά. Ο Τερέλ ΜακΙντάιρ αποχώρησε, όχι πως απέδιδε τα αναμενόμενα, ο Κάρλος Χιμένεθ το ίδιο κι ο Τσους Ματέο καλείται να βρει στα πρόσωπα τον Ροντρίγκεθ, Φιτς και των νεοαποκτηθέντων Βάλτερς και Ρόουλαντ τον ηγέτη που αναζητά. Όποιος κι αν είναι αυτός, θα πρέπει να προσέχει, γιατί Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάμπεργκ και ΚΚ Ζάγκρεμπ δε θέλουν και πολύ για να την αφήσουν εκτός.

ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣ: 6/10

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ: Λιθουανική σχολή μεν, περιορισμένων δυνατοτήτων δε

Έφτασε στο ΤΟΡ 16, αλλά δεν άντεξε τον ανταγωνισμό. Ο Ηλίας Ζούρος, πάντως, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά. Για την ώρα έχει υπογράψει μόνο τον Ρομπέρτας Γιαβτόκας, ο Μαρτίνας Πότσιους φαίνεται να έχει συμφωνήσει στην ανανέωση και το λιθουανικό αίμα θα την οδηγήσει γι' ακόμη μία φορά. Άπαντες στη Ζαλγκίρις γνωρίζουν ότι δεν είναι υπερομάδα, αλλά θα παλέψουν για το καλό πλασάρισμα εν όψει ΤΟΡ 16. Έτσι όπως έχει ο όμιλος, η τρίτη θέση μοιάζει να τους ανήκει.

ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣ: 7/10

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Αν είχε Νοβίτσκι...

Η Μπάμπεργκ είχε τη χαρά να κάνει το πρώτο σερί της (2010 & 2011) και να φτάσει συνολικά στα τέσσερα πρωταθλήματα Γερμανίας. Εκεί θα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον και φέτος. Η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ διαθέτει ενθουσιασμό στην έδρα της (σ.σ. νίκησε τον Ολυμπιακό τη χρονιά που πέρασε), αλλά θα πρέπει να μάθει να νικά και μακριά από τη Jako Arena. Ο σχεδιασμός εν όψει της νέας χρονιάς παραμένει στάσιμος, καθώς δεν υπάρχει κινητικότητα στα γραφεία της διοίκησης, αλλά είναι βέβαιο πως όποιος συμπληρώσει το ρόστερ δίπλα στον Κέισι Τζέικομπσεν θα προσδώσει μαχητηκότητα στο σύνολο, αλλά μέχρι ενός σημείο.

ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣ: 5/10

ΚΚ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Ορεξάτη!

Η ΚΚ Ζάγκρεμπ ή ΟΟΚ Νόβι Ζάγκρεμπ πιο παλιά ή ΚΚ Σίγκετ ακόμη πιο παλιά κάνει την αντεπίθεσή της στην Κροατία κι είχε τη χαρά να κλείσει τη χρονιά με το πρώτο πρωτάθλημά της. Η τροπαιοθήκη διαθέτει ακόμη τρία κύπελλα, αλλά αυτό δε θα πρέπει να ξεγελά κανέναν, όταν πρόκειται για ομάδα της «Hrvatska». Στο δυναμικό της περισσεύουν οι γνώριμοι, με πρώτο και καλύτερο τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ενώ υπάρχει κι ο 17χρονος φέρελπις Ντάριο Σάριτς, που έχει απασχολήσει το «τριφύλλι». Εμπειρία κι ενθουσιασμός αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της, ωστόσο, θα πρέπει να βρει και κάτι άλλο για να κάνει τη διαφορά και να συνεχίσει στην επόμενη φάση.

ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣ: 5/10

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags