Facebook Pixel Μπουρούσης: Ο... πληρώνων
| 2011-07-08 12:54:00

Μπουρούσης: Ο... πληρώνων

Μπουρούσης: Ο... πληρώνων

Πάει και ο Μπουρούσης. Έκλεισε τον κύκλο που άνοιξε ο ίδιος πριν από τέσσερα χρόνια όταν αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού και απέρριψε την παραμονή του στην Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε το άρθρο του Τάσου Μαγουλά στο contra.gr:

Γι' αυτήν του την κίνηση είχαμε γράψει πολλές φορές έναν καλό λόγο διότι προτίμησε να ακολουθήσει τον αντιστρόφως ανάλογο δρόμο με άλλους διεθνείς, πλην Παναθηναϊκού. Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την παρουσία Μπουρούση στον Ολυμπιακό και τον χαρακτήρα του.

Ένα παιδί ενθουσιώδες, παρορμητικό, γκρινιάρικο, αλλά κι έντιμο. Λογικό να ρωτήσει κανείς πόσο «έντιμο» είναι με ό, τι ακούγεται στην συνομιλία του με μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου. Είναι ανόητο, είναι παρορμητικό, αποδεικνύεται όμως ότι τελικά δεν ήταν τίποτε μεμπτό. Ηθικό; Μέσα στον πανικό και την πίεση ενός ανθρώπου που βλέπει ότι έμεινε έναν μήνα εκτός της ομάδας, πολλά περνούν από το μυαλό του και κανένα δεν δικαιολογείται διότι μιλάμε για επαγγελματία αθλητή. Παίρνει πολλά, οφείλει να σκέφτεται ψύχραιμα.

Το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε ενδελεχή έλεγχο ντόπιγκ, ο οποίος έχει την δυνατότητα να εξετάσει τον παίκτη στο βάθος μηνών, δείχνει ότι δεν πήρε κάτι παράνομο. Από την άλλη οφείλουμε να διερωτηθούμε τί ήταν αυτό το ...πράγμα που του έδωσε ο μεγαλοπαράγοντας. Κρίνοντας από τον βίο του, στην καλύτερη να περιείχε την ουσία...πουρίνη όχι όμως αναβολικά.

Ο Μπουρούσης ως όφειλε πλήρωσε με τεράστιο οικονομικό τίμημα(έχασε από τον Ολυμπιακό πάνω από 700.000 ευρώ) αυτή την συνδιάλεξη, πλήρωσε με διαπόμπευση, με «τυφλές» επιθέσεις, πλήρωσε με ένα χαμηλότερο επόμενο συμβόλαιο. Όσο το βλέπουμε, είναι ο μοναδικός που καταρχάς...πλήρωσε το σκάνδαλο των στημένων στο ποδόσφαιρο, διότι, επιτρέψτε μία προσωπική άποψη, ουδείς άλλος θα πληρώσει, αφού τα πούρα είναι παντοτινά.

Εξαγνίστηκε ο Γιάννης Μπουρούσης; Αυτό αφορά στον κάθε έναν από εμάς το πώς θα τον βλέπουμε. Στο μπάσκετ, σωστά, δίνουμε πάντα δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες σε παιδιά με αντιαθλητικές συμπεριφορές, σε παιδιά που έκαναν, αποδεδειγμένα σφάλματα, οπότε ο 27χρονος παίκτης δικαίως μπορεί να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Στο Μιλάνο, όπως όλα δείχνουν, αφού ο Σκαριόλο πιέζει να πάρει ακόμα και την Παρασκευή την υπογραφή του γνωρίζοντας ότι η Χίμκι ανεβάζει κάθε μέρα την προσφορά της. Η λογική επιλογή λέει Αρμάνι, όμως ξέρει ο ίδιος και ο εκπρόσωπός του τί πραγματικά μετράει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Δεν είναι θέμα καλής τύχης πια, αλλά σωστών αποφάσεων. Μακάρι να μην γίνουν άλλα λάθη, να μην πέσει σε άλλες... περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, όπως γράψαμε (να λέμε και τα καλά μας) εδώ και μία εβδομάδα συνεχίζει με τον Σπανούλη ως κεντρικό πρόσωπο, ο Ντούντα παραμένει επί του παρόντος και οι Αγγελόπουλοι είτε εμφανώς είτε δια αντιπροσώπου, θα τρέξουν την ομάδα με ένα μπάτζετ εκλογικευμένο. Οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικοί απλά δεν θα είναι σπάταλοι στα όρια του παραλογισμού.

Ο Ηλίας Ζούρος άμεσα θα ανακοινώσει τις επιλογές του με τον Γιάννη Μπουρούση να περιλαμβάνεται σε αυτές και η εθνική θα δώσει την μάχη της στην Λιθουανία.

One way or another, που λέμε και στην Κεφαλλονιά, ο καθένας βρίσκει τον δρόμο του. Μόνο το μπάσκετ στην Ελλάδα δεν ...προλαβαίνει. Διότι όσα ειπώθηκαν από τον Μπουρούση θα έπρεπε να χρήζουν μίας έρευνας για διάφορα σκευάσματα που μπαίνουν στο σπορ. Θα πει κάποιος, ότι τώρα υπάρχουν άλλα θέματα επιβίωσης. Σύμφωνοι.

Το ίδιο όμως είχε γίνει το 2003 όταν ο Γιαννούλης, που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπιγκ, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι: «μου έδιναν 13 χάπια την ημέρα σε διάστημα δύο μηνών. Τί να ρωτήσω; Έπαιζα στον πρωταθλητή Ελλάδας κι Ευρώπης». Ακόμα νωρίτερα ο Φρεντερίκ Φορτέ, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα χρόνο στο Ηράκλειο, δήλωνε στην «l’equipe» ότι στην Ελλάδα η κρεατίνη σερβίρεται με το... γλυκό στις ομάδες μπάσκετ. Και; Τότε είχαμε άλλα προβλήματα. Δεν υπήρχε χώρος στις τσέπες να βάλουμε τα...έσοδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags