Facebook Pixel Ό,τι λέει το εννοεί ο Ερνέστο…
| 2011-07-10 08:56:00

Ό,τι λέει το εννοεί ο Ερνέστο…

Ό,τι λέει το εννοεί ο Ερνέστο…

Το πιο σημαντικό «κομμάτι» της σεζόν ξεκίνησε ήδη για τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη, ωστόσο, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας χρόνια τώρα αποτελεί το σημείο αναφοράς για κάθε ομάδα που θέτει στόχους, αφού από την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται την συγκεκριμένη εποχή, συνήθως κρίνονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς.

Το «ποδαρικό» στο μαγευτικό Ζέεφελντ βρήκε τον Ολυμπιακό πιο ανανεωμένο από ποτέ και το κυριότερο απαλλαγμένο από το άγχος, που βάραινε πέρυσι την νέα διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να «μπαλώσει» …τρύπες σε όλα τα επίπεδα.

Συνεπώς, ιδανικές συνθήκες για τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δουλέψει με τον τρόπο που επιθυμεί όσον αφορά το κτίσιμο της ομάδας, που θα κάνει την εμφάνισή της στα «σαλόνια» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου επιστρέφει μετά το περυσινό δυσάρεστο διάλειμμα, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί, όπου επιβάλλεται να παραμείνει στην κορυφή, ώστε να «επενδύσει» για τα επόμενα χρόνια.

Ο Βάσκος προπονητής λίγη ώρα μετά το τέλος της «παρθενικής» προπόνησης επί αυστριακού εδάφους έκανε τη …δήλωση της χρονιάς: «Την πρώτη φορά που ήλθα κατάφερα να πάρω το πρωτάθλημα, το ίδιο και πέρυσι, ελπίζω να μην το χαλάσω εφέτος. Θα μου άρεσε να πανηγυρίσουμε και εφέτος τον τίτλο» τόνισε ο Βαλβέρδε με σαφώς χιουμοριστική διάθεση, δίνοντας το σύνθημα για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων στην τρίτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι.

Το ωραίο της υπόθεσης, όμως και με βάση τα όσα έχουμε μάθει από τον χαρακτήρα του προπονητή του Ολυμπιακού όλο αυτό το διάστημα, όπου παρακολουθούμε το ρεπορτάζ της κορυφαίας ομάδας της χώρας, είναι ότι ο Βάσκος προπονητής τις πιο σοβαρές και αποκαλυπτικές του θέσεις, τις έχει εκφράσει αστειευόμενος! Με την διαφορά όμως ότι στην προκειμένη περίπτωση ο Βαλβέρδε ό,τι λέει, συνήθως το εννοεί, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους … απέναντι για το τί πρόκειται να επακολουθήσει και φέτος.

Ένα από τα στοιχεία, που έχουν κάνει τον προπονητή του Θρύλου ιδιαίτερα αγαπητό, είναι ότι αφουγκράζεται τα «θέλω» του κόσμου του Ολυμπιακού, όπως επίσης και το γεγονός ότι μισεί θανάσιμα το να παραμένει στάσιμη η ομάδα και να μην εξελίσσεται. Πολύ απλά, διότι ξέρει ότι εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο, αλλά και το γεγονός ότι έχει συνειδητοποιήσει από την προηγούμενη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» ότι ο Θρύλος είναι ένας οργανισμός, όπου η ήττα αποτελεί απαγορευμένη λέξη…

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά την πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους θα διέκριναν τον Βαλβέρδε πιο ορεξάτο από ποτέ. Αυτή η συμπεριφορά μόνο ως τυχαίο περιστατικό δεν θα πρέπει να εκληφθεί. Πολύ απλά, διότι ο Βάσκος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η φετινή περίοδος θα είναι η πιο απαιτητική, από πλευράς ευόδωσης στόχων, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, αφού θα έχει την πολυτέλεια να διαχειριστεί το υλικό της ομάδας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Όπως επίσης και να κριθεί με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια για την ποιότητα της δουλειάς του, αλλά και της ομάδας, που θα παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι, που δεν συνέβη σε καμία από τις δύο προηγούμενες χρονιές του στο τιμόνι του Θρύλου.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags