Facebook Pixel Το σκέφτεται ο Σάτο...
| 2011-07-10 09:27:00

Το σκέφτεται ο Σάτο...

Το σκέφτεται ο Σάτο...

Η εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο θα είναι σημαντική για τον Παναθηναϊκό, καθώς θα αποκτήσουν πιο επίσημο χαρακτήρα οι διαπραγματεύσεις για την υλοποίηση του σχεδίου της περικοπής δαπανών.

Ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει. Ακόμα! Ηταν δεδομένο εξαρχής ότι η υπόθεση του Ρομέιν Σάτο θα ήταν απ' αυτές που θα απασχολούσαν περισσότερο από κάθε άλλη τους «πράσινους».

Οι λόγοι είναι προφανείς... Μεγάλο συμβόλαιο, μικρή η διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα, άρα και μικρότερος ο βαθμός του συναισθηματικού ή ψυχικού δεσίματος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει).

Ο Κεντροαφρικανός έχει ενημερωθεί ήδη για τις προθέσεις της ομάδας με συγκεκριμένους αριθμούς. Πριν από κάποιες ημέρες άνθρωπος της ΚΑΕ επικοινώνησε αρμοδίως με τους εκπροσώπους του Σάτο και στην κουβέντα έγινε αναλυτική αναφορά στα σχέδια του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δεν έκαναν πρόταση μείωσης που θα οδηγούσε αυτομάτως σε φυγή. Ηταν πρόταση παραμονής, χωρίς να γίνουν γνωστά ποσοστά μείωσης ή νούμερα.

Από τότε πέρασαν κάποιες μέρες, ωστόσο απάντηση δεν υπάρχει ακόμα. Κι αυτό σε πρώτη φάση τουλάχιστον μόνο ως καλό μπορεί να εκληφθεί. Παρά το γεγονός ότι η μείωση που ζητήθηκε είναι γενναία (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 35%), ο Σάτο το σκέφτεται και δεν είναι απίθανο να απαντήσει θετικά.

Πιθανότατα ο Κεντροαφρικανός θα βρίσκεται σε επαφή και με άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού, ώστε να αφουγκραστεί συνολικά την κατάσταση σχετικά με τις δικές τους διαθέσεις. Και όχι τόσο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά την πρόθεσή τους να μείνουν ή να αποχωρήσουν.

Οσοι περισσότεροι αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα κάνοντας παραχωρήσεις τόσο πιο ισχυρός λόγος παραμονής θα είναι για τους υπόλοιπους. Ο Σάτο επίσης γνωρίζει ότι μετά την περσινή χρονιά, που παρουσίασε μεγάλη σταθερότητα και απαιτήθηκε διάστημα προσαρμογής, η χρονική συγκυρία δεν τον ευνοεί. Θα είναι δύσκολο να ζητήσει τη μεταχείριση που θα έχει ο Διαμαντίδης ή ο Μπατίστ λόγου χάρη, που βρίσκονται πολλά χρόνια στην ομάδα.

Αυτήν τη στιγμή, πάντως, ο Σάτο δεν έχει πάρει οριστική απόφαση και ίσως η πληροφορία ότι κλίνει προς παραμονή να μην είναι κι αναληθής. Βεβαίως είναι επαγγελματίας. Πέρυσι υπέγραψε ένα συμβόλαιο διετούς διάρκειας με ένα συγκεκριμένο ποσό, που αποτέλεσε το δέλεαρ για να παραμερίσει τις άλλες προτάσεις και να προτιμήσει τον Παναθηναϊκό.

Δεδομένου ότι «πέφτει» στο τραπέζι πρόταση μείωσης, ο παίκτης είναι λογικό να μετρήσει τις δυνάμεις του στην αγορά, όπου δεν αποκλείεται να βγει. Αν καταφέρει να βρει τα περσινά χρήματα πολύ δύσκολα θα παραμείνει. Αν όχι, τότε η επιλογή των πρωταθλητών Ευρώπης θα είναι η βασική. Ετσι συμβαίνει με τους νόμους της αγοράς και είναι λογικό αυτό.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags