Facebook Pixel Λείπουν κομμάτια
| 2011-07-10 10:59:00

Λείπουν κομμάτια

Λείπουν κομμάτια

Μετά την ήττα από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, στο πρώτο σοβαρό τεστ της σεζόν, ο Σάκης Γκίνας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα επί του αγωνιστικού σχεδιασμού του ΠΑΟΚ. Τα στόπερ, ο επιθετικός και αυτοί που... φεύγουν.

Η ήττα σε ένα φιλικό προετοιμασίας δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη είναι τα εμφανή σημάδια ανοργανωσιάς και προχειρότητας στην υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού του ΠΑΟΚ για την νέα χρονιά, τα οποία εμφανίζονται απειλητικά, με αποκορύφωμα την αποχώρηση των Βιτόλο, Κουτσιανικούλη από την προετοιμασία και την μη κάλυψη, έως τώρα, κανενός κενού της ομάδας.

Η περίπτωση των Κουτσιανικούλη και Βιτόλο, ανεξάρτητα από την αγωνιστική αποδυνάμωση, ειδικά σ’ ότι αφορά τον Ισπανό, δείχνει ολοφάνερα απουσία επαρκούς οργάνωσης στον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Είσαι ομάδα με υψηλούς στόχους και κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας σου, φεύγουν από το αθλητικό κέντρο ο ένας παίκτης πίσω από τον άλλο, για να λύσουν τα συμβόλαιά τους; Αυτό, εννοείται, πως δεν είναι δείγμα μελετημένου αγωνιστικού σχεδιασμού για τη νέα χρονιά. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν σχεδιασμός και αλλοιώνει την έννοια της λέξης. Δηλαδή, οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ περίμεναν να πάει ο Βιτόλο στην Ολλανδία για να ξεκαθαρίσει το εάν αποδέχεται τη μείωση αποδοχών; Όλο τον Ιούνιο δεν μπορούσαν να το "τελειώσουν" το θέμα, είτε έτσι, είτε αλλιώς; Τέτοιες εκκρεμότητες στο ρόστερ έπρεπε να είχαν διευθετηθεί προ πολλού.

Είσαι ομάδα με υψηλούς στόχους, απομακρύνεις τον βασικό σου στόπερ (Τσιρίλο) και μετά από κανένα μήνα, με το αιτιολογικό ότι δεν βρήκες κάτι καλύτερο, το ξαναπαίρνεις πίσω; Αυτό δεν είναι και πολύ σοβαρό δείγμα οργάνωσης και μεθοδικότητας. Η άμυνα ήταν πηγή κινδύνων πέρυσι και δεν έγινε καμία βελτιωτική κίνηση έως τώρα. Ο Κοντρέρας δεν είναι μάγος να τα κάνει όλα μόνος του.

Είσαι ομάδα με υψηλούς στόχους, απομένουν λιγότερο από 20 μέρες πριν από τις ευρωπαϊκές σου υποχρεώσεις και δεν έχεις καλύψει ούτε ένα κενό από τα αποδεδειγμένα πολλά κενά που έχεις, ούτε καν αυτό του σέντερ φορ, από τη στιγμή που έφυγε και ο Μουσλίμοβιτς; Αυτό δεν είναι δείγμα σωστής οργάνωσης στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Δηλαδή πότε θα "δέσουν" τα νέα αποκτήματα με την ομάδα; Κατά την διάρκεια των κρίσιμων ευρωπαϊκών αγώνων;

Ήταν μερικά χτυπητά παραδείγματα, που δείχνουν ελλειπή οργάνωση στην εκπόνηση του αγωνιστικού σχεδιασμού για την νέα χρονιά. Σε αντίθεση με πέρυσι, βέβαια, έγινε σωστή επιλογή στο θέμα προπονητή με τον έμπειρο και γνωστό για τη σοβαρότητά του Λάζλο Μπόλονι, αλλά εάν δεν του εξασφαλισθεί και ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, είναι ευκολονόητο πως δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα η δουλειά του, όσο καλή κι εάν είναι.

Χρόνος βελτίωσης του αγωνιστικού σχεδιασμού, φυσικά, υπάρχει πάντα, αλλά, πλέον, είναι περιορισμένος. Γι' αυτό τώρα στον ΠΑΟΚ τρέχουν και δεν φθάνουν… Κατακαλόκαιρο, ημέρα Κυριακή, με καύσωνα και θα κάνουν συναντήσεις με Βιτόλο και Κουτσιανικούλη.

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags