10/07/11 - 12:09

Το χρέος φέρνει κάλπες;

Μεγάλες πιέσεις δέχεται ο Πρωθυπουργός από επιτελείς του, ενώ δημοψήφισμα και δανειακή σύμβαση συντηρούν την εκλογολογία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.  

Το χρέος φέρνει κάλπες;
20.117views 0shares

Όσο προχωράει το καλοκαίρι τόσο πιο πυκνές γίνονται οι εισηγήσεις και οι πιέσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός από στενούς του συνεργάτες να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, αλλά και όλοι όσοι εκφράζουν επίσημα την κυβέρνηση, το αποκλείουν κατηγορηματικά και διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Αλλά τις διαψεύσεις δεν τις πιστεύουν πλέον ούτε και οι περισσότεροι από τους υπουργούς, και πολύ περισσότερο τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία εκφράζουν πια τη βεβαιότητα ότι το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί και πάλι σε προεκλογικό βήμα.

Εκλογολογία

Πρώτα-πρώτα την εκλογολογία συντηρεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές θα επικυρωθούν με δημοψήφισμα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα αυτή την εβδομάδα μετακομίζει στο Μέγαρο Μαξίμου ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλος , ο οποίος θα επιφορτιστεί με την ευθύνη κωδικοποίησης των αλλαγών που είναι αναγκαίες να θεσπιστούν στη νέα συνταγματική αναθεώρηση.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο newstoday.gr