Facebook Pixel Στο «Hall of Fame» ο Αγκάσι
Άλλα Σπορ
| 2011-07-10 12:40:00

Στο «Hall of Fame» ο Αγκάσι

Στο «Hall of Fame» ο Αγκάσι

Μέλος του «Hall of Fame» του τένις είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής ο Αντρέ Αγκασι.

Η τελετή ένταξής του πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο Νιούπορτ του Ρόουντ Αϊλαντ με τον κάποτε Νο1 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη να δηλώνει:

«Ερωτεύτηκα το τένις πολύ αργά στη ζωή μου. Αλλά ο λόγος που κέρδισα όλα αυτά είναι πως το τένις με αγάπησε κι αυτό. Αν είμαστε τυχεροί στη ζωή απολαμβάνουμε κάποιες στιγμές για τις οποίες δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε αν κάνουμε τους γονείς μας υπερήφανους. Θέλω να ευχαριστήσω το τένις που μου χάρισε τέτοιες στιγμές».

Ο Αντρε Αγκασι που κρέμασε τα παπούτσια του πριν πέντε χρόνια κατέκτησε στην καριέρα του 8 τίτλους γκραν σλαμ. Οι επιδόσεις του στα κορτ του εξασφαλίζουν υστεροφημία, αλλά στην αυτοβιογραφία του ο ίδιος αμαύρωσε τη φήμη του παραδεχόμενος πως έχει χρησιμοποιήσει ναρκωτικές ουσίες για διασκέδαση, ενώ μία φορά είπε ψέματα για να αποφύγει να βρεθεί θετικός σε δειγματοληψία ελέγχου αντι-ντόπινγκ.

Ο Αμερικανός τενίστας κατέκτησε το πρώτο του γκραν σλαμ το 1992 και συγκεκριμένα το Γουίμπλεντον στο Λονδίνο. Τέσσερις φορές αναδείχτηκε νικητής του Αυστραλιανού Όπεν, δύο του US Open και μία του Ρολάν Γκαρός. Ο Άγκασι είναι μόλις ένας από τους επτά άνδρες τενίστες που έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα μεγάλα γκραν σλαμ.

Το 1996 κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Βρέθηκε στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έξι φορές από το 1995 μέχρι και το 2003 και παρέμεινε στην κορυφή συνολικά για 101 εβδομάδες. Το 2001 παντρεύτηκε τη διάσημη Γερμανίδα τενίστρια Στέφι Γκραφ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά και η οικογένεια ζει σήμερα στο Λας Βέγκας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags