Facebook Pixel Βιτόλο ο περιζήτητος... (BINTEO)
| 2011-07-10 12:47:00

Βιτόλο ο περιζήτητος... (BINTEO)

Βιτόλο ο περιζήτητος... (BINTEO)

Από τα χείλη του Βίκτορ Βιτόλο κρέμονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ενώ και ο Παναθηναϊκός δείχνει να περιμένει εάν θα μείνει ελεύθερος. Αναδρομή στην καριέρα του Ισπανού που αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών!

Τενερίφη, Σανταντέρ, Θέλτα

Η ιστορία του Βίκτορ Βιτόλο... ξεκινάει στις 9/9/1983 στο Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, όταν και ο Ισπανός άσος του ΠΑΟΚ είδε το πρώτο φως του ήλιου.

Στον σύλλογο της γενέτειρας του μάλιστα ο βραχύσωμος μέσος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ενώ όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει κάποτε στην ομάδα που τον ανέδειξε, ώστε να κλείσει την καριέρα του.

Με την Τενερίφη ο Βιτόλο έφτιαξε ένα καλό όνομα στην Segunda Division, αφού στην τριετία 2002/05 σημείωσε με τους Νησιώτες 68 συμμετοχές, πέτυχε ένα γκολ και έγινε γνωστός στις ομάδες της Primera γι' αυτό που κάνει καλά. Για την βοήθεια στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, αφού με το τρέξιμο, την δύναμη του και τις τοποθετήσεις του ήταν από τους διακριθέντες, γεγονός που οδήγησε την Ρασίνγκ Σανταντέρ να τον αγοράσει από την Τενερίφη και να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στα σαλόνια της Primera Division.

Στη νέα του ομάδα ο Βιτόλο θα τα πάει περίφημα, αφού και τα δύο χρόνια της παρουσίας του στο «Ελ Σαρντινέρο» θα αποτελέσει βασικό στέλεχος της ομάδας και θα σημειώσει 66 συμμετοχές το 2005 ως το 2007. Κάποιοι διαξιφισμοί όμως και κάποιες... παρεξηγήσεις με τον τότε τεχνικό της Σανταντέρ, Μαρτσελίνο Γκαρσία Τοράλ θα θέσουν στο περιθώριο τον Βιτόλο και θα τον στείλουν δανεικό ξανά στην Segunda Division και την Θέλτα.

Το γεγονός της μεταγραφής του ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρεάζει τον Βιτόλο, ο οποίος τελείωνει την σεζόν 2007/08 με 34 συμμετοχές στην Θέλτα και προσθέτει στο ενεργητικό του ακόμα μια «γεμάτη» σεζόν.


Η Θεσσαλονίκη του Βίκτορ!

Η ρήτρα αξίας 3 εκ. ευρώ που είχε θέσει ως προϋπόθεση αγοράς του Βιτόλο από την Θέλτα η Ρασίνγκ δεν θα καταβληθεί ποτέ και έτσι ο ύψους 1,68 εκ. μέσος έπρεπε να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Άρης τον πλησιάζει και τον πείθει να κάνει το ταξίδι για την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, όπου η αλήθεια είναι πως τον πρώτο καιρό αντιμετωπίστηκε κάπως... αδιάφορα από τους οπαδούς των «κίτρινων» μια και το όνομα του δεν ήταν ευρέως γνωστό.

Ο καιρός όμως περνούσε και ο Βιτόλο αποδείκνυε συνεχώς πως αποτελούσε ένα αυθεντικό ταλέντο στην θέση του αμυντικού μέσου, καθώς με την απλότητα στο παιχνίδι του, το πάθος αλλά και την ταχύτητα του έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του μακεδονικού συλλόγου, ενώ σημείωσε 21 συμμετοχές, όλες βασικός και αναντικατάστατος.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν (2008/09) η παραμονή του Ισπανού άσου στο «Κλ. Βικελίδης» θα γίνει λαϊκή... απαίτηση, ο Άρης όμως δεν θα μπορέσει να κρατήσει το «μηχανάκι» της μεσαίας του γραμμής. Η Σανταντέρ θέλει περίπου 1 εκ. ευρώ, ο ίδιος Βιτόλο θα αξιώσει αρκετά χρήματα για να μείνει στους «κίτρινους» και κάπου εκεί το deal χαλάει για τον Άρη και γίνεται με τον «Αιώνιο» αντίπαλο... ΠΑΟΚ!

Από το «Βικελίδης» στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ του Θοδωρή Ζαγοράκη βρίσκει τρόπο να αγοράσει τα δικαιώματα του Βιτόλο από την Σανταντέρ και πραγματοποιεί μια πολύ καλή μεταγραφή με στόχο την ενίσχυση του κέντρου της ομάδας.

Το «μηχανάκι» είναι πλέον κάτοικος Τούμπας και θα μπει μια για πάντα στην καρδιά των φίλων του «Δικέφαλου» στις 22/11/09 όταν στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας θα σταθεί απέναντι από τον Σηφάκη, από το σημείο του πέναλτι θα κάνει το 3-0 και θα «πληγώσει» την ομάδα που τον έφερε στην Θεσσαλονίκη, πανηγυρίζοντας με έξαλλο τρόπο το γκολ του.

Η συγκεκριμένη σεζόν 2009/10 ήταν η κορυφαία του Βιτόλο με την φανέλα του ΠΑΟΚ και πιθανότατα η κορυφαία του Ισπανού στην Ελλάδα. Με τον Πάμπλο Γκαρσία στα χαφ των «ασπρόμαυρων» συνθέτουν ίσως το καλύτερο «μεσαίο» δίδυμο στο ελληνικό πρωταθλημα και ο 27χρονος άσος απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση ως ένας ποδοσφαιριστής υψηλής ποιότητας.

Το τέλος της σεζόν είναι ιδανικό για τον ΠΑΟΚ, αφού ο «Δικέφαλος» θα βγει δεύτερος στην τελική βαθμολογία της Superleague και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League με τον Ισπανό να είναι από τους «στυλοβάτες» εκείνης της ομάδας του Σάντος. Το καλοκαίρι πάντως, το όνομα του ακούγεται τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Παναθηναϊκό αλλά και ομάδες από την πατρίδα του.

Τραυματισμός, πρόβλημα με Χάβο και... Παναθηναϊκός

Η περασμένη σεζόν δεν είναι η ιδανική για τον Βιτόλο, αφού ο 27χρονος μέσος θα ταλαιπωρηθεί από έναν σοβαρό τραυματισμό και θα χάσει αρκετά ματς μέσα στην σεζόν. Παράλληλα, ο Ισπανός δεν είχε ποτέ τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον Μάκη Χάβο και έτσι θα τεθεί στο περιθώριο, κάτι που φαίνεται να τον «χαλάει» και να του δημιουργεί τις πρώτες σκέψεις αποχώρησης από την Τούμπα. Η σεζόν για τον βραχύσωμο άσο θα τελειώσει με 19 εμφανίσεις και 1 γκολ.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στις σκέψεις του Βιτόλο για μεταγραφή σε άλλη ομάδα παίζει και η καθυστέρηση των πληρωμών που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, πρόβλημα το οποίο έθεσε και ενώπιον του Θοδωρή Ζαγοράκη ο Ισπανός μέσος.

Τις τελευταίες μέρες πάντως, ο Βιτόλο μοιάζει να έχει το μυαλό του στον Παναθηναϊκό και να προβάρει τα «πράσινα», αφού όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ για λογαριασμό του «Τριφυλλιού».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags