Facebook Pixel Ιδιαίτερα μαθήματα... μέρα δεύτερη! (BINTEO)
| 2011-07-10 15:58:00

Ιδιαίτερα μαθήματα... μέρα δεύτερη! (BINTEO)

Ιδιαίτερα μαθήματα... μέρα δεύτερη! (BINTEO)

O Ζεσουάλδο Φερέιρα έριξε το βάρος σε κατοχή και πρέσινγκ, ζητούσε «να παίζετε έξυπνα και επιθετικά» και έκανε «φροντιστήριο» στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Κίτσμπουελ, μέρα δεύτερη, με το πρόγραμμα του Φερέιρα να γίνεται πιο δυνατό. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με πασούλες στο πάνω γήπεδο και στη συνέχεια πήγαν στο κάτω, ώστε να παίξουν κορόιδο και να ρίξουν το βάρος στη φυσική κατάσταση. Για περίπου δέκα λεπτά είχε ταχύτητες απλές αλλά και ασκήσεις με άλματα και επιτάχυνση. Ο Ζοσέ Γκόμες ήταν εκείνος που ζητούσε περισσότερη ένταση.

Παρατηρήσεις και... φροντιστήριο

Από κει και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός χώρισε τους παίκτες του σε τρεις ομάδες και ακολούθησε άσκησεις κατοχής της μπάλας και πρέσινγκ.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί ομάδα: Μουν, Μαρίνος, Καραγκούνης, Τριανταφυλλόπουλος, Δημούτσος, Κλέιτον, Γκόμεζ, Λεοντίου

Λαχανί ομάδα: Κατσουράνης, Λάζαρος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Λέτο, Νίνης, Μπίαρσμιρ, Μπουμσόνγκ

Άσπρη ομάδα: Ιωαννίδης, Καντέ, Γιούρκας, Φουρλάνος, Πλεσί, Σιμάο, Σαριέγκι, Πετρόπουλος

Όσον αφορά την πρώτη άσκηση, στόχος της κάθε ομάδας ήταν να αλλάξει 6 πάσες υπό την πίεση τέσσαρων παικτών αντίπαλης ομάδας και να την στείλει στο υπόλοιπο μισό του γηπέδου. Η ομάδα που πίεζε ψηλά με 4, είχε άλλους 4 στη σέντρα του γηπέδου, έτοιμους να φύγουν στο υπόλοιπο μισό. Ξεκάθαρη πρόθεση του Πορτογάλου να βλέπει τους παίκτες του να πιέζουν σαν... σκυλιά!

Από κει και πέρα, ο Φερέιρα έδωσε εντολή για διάλειμμα, ξεκαθάρισε ότι «20 λεπτά χωρίς διακοπή και ανάσα» και ξεκίνησε άσκηση με τις τρεις ομάδες στο γήπεδο. Η αμυνόμενη ομάδα έπρεπε να κλέψει την μπάλα, να περάσει τη σέντρα και μετά να κάνει επίθεση στην τρίτη ομάδα που περίμενε στο άλλο μισό. Στόχος των επιτιθέμενων φυσικά ήταν να σκοράρουν αλλά μέσα σε ένα λεπτό. Όπως φώναζε ο Φερέιρα «maximum 1 minute». Μια άσκηση που ναι μεν είχε πολύ μπάλα αλλά βοηθά σε σημαντικό κομμάτι την φυσική κατάσταση. Μεγάλη ένταση, πολλά σπριντ από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο.

«Μπροστά και έξυπνα»

Σε αυτό το κομμάτι της προπόνησης, ο 65χρονος τεχνικός... γκάζωσε τους παίκτες του. Καταρχήν ζητούσε η ομάδα που έκανε επίθεση να ξεδιπλώνεται σωστά και για αυτό τον λόγο έκανε παρατηρήσεις σε Λέτο και Λάζαρο να μην «κολλάνε» στα μπακ αλλά να ανεβαίνουν ψηλά.

Ο Πορτογάλος σταμάτησε, μάλιστα, την προπόνηση για να κάνει έντονες παρατηρήσεις στον Λάζαρο, ο οποίος αν και είχε χώρο μπροστά του προτίμησε να καθυστερήσει και να γυρίσει πίσω. «θέλω να παίζεις έξυπνα. Έχεις χώρο έπρεπε να πας μπροστά, μην κρατάς την μπάλα» ήταν τα λόγια του ενώ στο τέλος είχε και τετ-α-τετ με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Ο Φερέιρα επίσης έκανε και παρατηρήσεις στον Πετρόπουλο, από τον οποίο ήθελε να βγαίνει στο πλάι για να παίρνει μπάλα και να βοηθά στη κατοχή, συμμετέχοντας στο παιχνίδι της υπόλοιπης ομάδας.

Όσον αφορά το γκολ, τα δίχτυα... τινάχθηκαν τρεις φορές από Λάζαρο, Λέτο και Σιμάο. Εκπληκτική απόκρουση έχει κάνει ο Κοτσόλης σε σουτ του Καραγκούνη.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags