Facebook Pixel Το κατά… Ερνέστο ευαγγέλιο!
| 2011-07-10 16:16:00

Το κατά… Ερνέστο ευαγγέλιο!

Το κατά… Ερνέστο ευαγγέλιο!

Ο Βαλβέρδε θέλει να κάνει τον Ολυμπιακό μια «ισπανική» ομάδα όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού της.

Έχει πάρει λοιπόν από νωρίς στο Ζέεφελντ το… ευαγγέλιο ανά χείρας και διδάσκει σε παλιούς και νέους, σωστό passing game, ξεμαρκάρισμα, κυκλοφορία σε μικρούς χώρους και pressing.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι από τους προπονητές που σέβονται και τις επιθυμίες των ποδοσφαιριστών του αλλά και τις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται λοιπόν στο Ζέεφελντ για να δουλέψει κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τακτική θα… μείνει στην απ’ έξω. Έτσι, προκειμένου να γίνεται σωστή δουλειά αλλά και οι παίκτες να μην κάνουν βαρετές προπονήσεις χωρίς μπάλα, ακόμη και στο πρωινό πρόγραμμα ο προπονητής του Θρύλου δίνει μεγάλη βάση στο δικό του, ισπανικό, ποδοσφαιρικό «ευαγγέλιο»: το παιχνίδι πρωτοβουλίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής, δεύτερης προπόνησης επί αυστριακού εδάφους, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με κλασικές ασκήσεις και τρέξιμο το πρόγραμμα, ακολούθησε το παραδοσιακό «κορόιδο» και εν συνεχεία ο Βαλβέρδε χώρισε την ομάδα στα δύο. Στο ένα γκρουπ ήταν οι λεγόμενοι «βασικοί» και στο άλλο αυτοί που δεν μπορούν να προπονηθούν ακόμη σε φουλ ρυθμούς, όπως οι τερματοφύλακες και αυτοί που δεν λογίζονται εξ αρχής για βασικοί. Βεβαίως στη συνέχεια και αυτοί πέρασαν από το πρώτο γκρουπ.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags