Facebook Pixel Ζητούμενο η κυριαρχία!
| 2011-07-11 12:34:00

Ζητούμενο η κυριαρχία!

Ζητούμενο η κυριαρχία!

Ο Παναθηναϊκός δίνει το πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Ti θέλει να δει ο Πορτογάλος τεχνικός, Ζεσουάλδο Φερέιρα από τους παίκτες του στο παιχνίδι με την Λεχ Πόζναν; Διαβάστε...

Μετά από δέκα ημέρες διπλών προπονήσεων και σκληρής δουλειάς τόσο στη Παιανία όσο και στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας, ο Παναθηναϊκός δίνει το απόγευμα της Δευτέρας τα πρώτα διαπιστευτήρια κόντρα στην Λεχ Πόζναν.

Φυσικά, το σύνολο που θα δούμε απόψε δεν θα έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό του 2011-2012, κυρίως όσον αφορά τα πρόσωπα στη βασική ενδεκάδα, καθώς αναμένονται τουλάχιστον 3-4 ενδεκαδάτες μεταγραφές. Έστω και με... τρομακτική καθυστέρηση που προβληματίζει τόσο τους φίλους της ομάδας όσο και τον προπονητή του «τριφυλλιού», Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Βέβαια, ο Πορτογάλος τεχνικός δουλεύει στο 100% με τα «εργαλεία» που έχει στα χέρια του και το φιλικό με τους Πολωνούς είναι μια καλή ευκαιρία για να τσεκάρει κάποιους ποδοσφαιριστές αλλά και να διαπιστώσει σε τι επίπεδο βρίσκονται τα πράγματα που δουλεύει στις προπονήσεις. Πάμε να δούμε, τι θέλει να δει ο Πορτογάλος από την ομάδα του στη πρώτη πρόβα ενόψει προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ.

Κυριαρχία μέσω του πρέσινγκ

Από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις στη Παιανία, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζητούσε επίμονα δύο πράγματα. Σκληρό πρέσινγκ, παίκτες... σκυλιά που θα «λυσσάνε» να πάρουν την κατοχή και γρήγορη, σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό πιστεύει ότι είναι το «μυστικό» για να κυριαρχεί η ομάδα του μέσα στο γήπεδο.

Δεν ήταν λίγες φορές που στις ασκήσεις κατοχής, ζητούσε άμεσο πρέσινγκ από τους παίκτες του όταν έχαναν την μπάλα αλλά και άμεσο πέρασμα στην αντεπίθεση. Για να γίνει αντιληπτό, μιλάμε για το στυλ που έκανε την Μπαρτσελόνα απόλυτο αφεντικό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έστω και αν μιλάμε φυσικά για τεράστια διαφορά επίπεδου και «υλικών» για να δημιουργήσεις μια τέτοια ομάδα που θα... πνίγει τον αντίπαλο.

Κυκλοφορία

Παράλληλα, ο 65χρονος τεχνικός θέλει να δει σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Χωρίς λάθη, χωρίς γιόμες και πάνω απ'όλα χωρίς καθυστερήσεις. Δεν θέλει παίκτες να την... κουβαλάνε αλλά να αλλάζουν γρήγορα και να κάνουν κίνηση. Για αυτό και στην άσκηση το πρωί της Κυριακής, οι επιτιθέμενες ομάδες είχαν μόλις ένα λεπτό για να τελειώσουν την φάση, για αυτό ζητά συνεχώς από τους ακραίους να μην «κολλάνε» στα μπακ, αλλά να ανεβαίνουν ψηλά και να δημιουργούν ρήγματα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags