Facebook Pixel Σταράτες εξηγήσεις χρειάζεται ο ΠΑΟΚ
| 2011-07-11 15:39:00

Σταράτες εξηγήσεις χρειάζεται ο ΠΑΟΚ

Σταράτες εξηγήσεις χρειάζεται ο ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει την δύσκολη, όσο και κρίσιμη περίοδο που διανύει ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ και εστιάζει στην ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για να επέλθει και πάλι η ηρεμία.

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ΠΑΟΚ γράφαμε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/7), με αφορμή τα όσα είχαν γίνει το προηγούμενο βράδυ στο τετ-α-τετ του Θόδωρου Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα με τους οργανωμένους οπαδούς. Ο τίτλος δεν επελέγη, φυσικά, τυχαία, αλλά με στόχο να αποτυπώσει αυτό που πραγματικά συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΠΑΟΚ.

Με δύο λέξεις, μπορεί να περιγραφεί ως έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην διοίκηση Ζαγοράκη από σημαντική μερίδα των συνδέσμων που θέτουν θέμα διαφάνειας και ζητούν να διερευνηθεί από τον Ερασιτέχνη-μέσω της επιτροπής διαφάνειας που έχει συγκροτήσει-αν έστω και ένα ευρώ έχει φύγει αδικαιολόγητα από τα ταμεία της ομάδας.

Όσοι ζουν από κοντά την καθημερινότητα του συλλόγου αντιλαμβάνονται ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα διότι δεν μπορεί να πορευτεί άλλο ο σύλλογος με τη σκιά της... κατασπατάλησης του ΠΑΟΚτσήδικου χρήματος να πλανάται πάνω από την ομάδα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το "ασπρόμαυρο" οικοδόμημα τα τελευταία χρόνια στηρίζεται στην συσπείρωση του κόσμου γύρω από μία διοίκηση βγαλμένη από τα σπλάχνα του. Μία διοίκηση που επί τέσσερα χρόνια πορεύτηκε με την πεποίθηση όλων ότι σέβεται σε απόλυτο βαθμό τα χρήματα που βάζει από το υστέρημά του ο... μεγαλομέτοχος κόσμος.

Αφού ξεκαθαρίσει το παραπάνω ζήτημα, το βάρος θα πρέπει να πέσει στο πώς θα βρεθούν λύσεις για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί ο σύλλογος. Το περιέγραψε όσο πιο παραστατικά μπορούσε ο Θόδωρος Ζαγοράκης μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/7). Το μπάτζετ πρέπει να πέσει από τα 18 εκ. ευρώ στα 12 για να μην χτυπήσει το καμπανάκι της UEFA του χρόνου και παράλληλα να καλυφθούν τα ανοίγματα των προηγούμενων χρόνων.

Το πώς αυτό θα γίνει φαντάζει σαν... mission impossible με τα υπάρχοντα συμβόλαια και τα έσοδα από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά να μειώνονται. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι δυνατό... ελαφρά τη καρδία, ο ΠΑΟΚ να αφήνει ελεύθερους παίκτες-περιουσιασικά στοιχεία επειδή δεν μπορεί να τους πληρώσει (αν και στην περίπτωση Βιτόλο, πλέον, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ίδιος θέλει να φύγει).

Απόφαση όλης της οικογένειας

Θα αναρωτηθείτε: "Και τι πρέπει να γίνει για να βγει ο ΠΑΟΚ από τη δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται;". Η πρόταση που προσωπικά μπορώ να καταθέσω είναι η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ να προκαλέσει επαφές μεταξύ όλων των πλευρών της "ασπρόμαυρης" οικογένειας, οι οποίες θα οδηγήσουν σε κινήσεις για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ανοίγματα της ΠΑΕ. Στελέχη ικανά υπάρχουν, το μόνο που απαιτείται είναι ξεκάθαρες και σταράτες εξηγήσεις από όλες τις πλευρές. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ κόσμου και ΠΑΕ, με τη βοήθεια του Ερασιτέχνη.

Το θετικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων, ακόμη και εκείνοι που ασκούν δριμεία κριτική στην διοίκηση Ζαγοράκη, συμφωνούν στην άποψη ότι ο νυν πρόεδρος πρέπει να συνεχίσει παρέα με τον Ζήση Βρύζα στην κεφαλή της ομάδας. Παρά τη (λογική ως ένα σημείο) φθορά που έχουν και οι δύο-και ιδιαίτερα ο Ζαγοράκης-μετά από τέσσερα χρόνια ενασχόλησης με την ΠΑΕ, διατηρούν την δημοφιλία τους στις τάξεις της πλειοψηφίας των οπαδών του ΠΑΟΚ. Πλέον, όμως, υπάρχει η ανάγκη για κινήσεις που θα ανανεώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης πάνω στην οποία κτίστηκε ο "Δικέφαλος".

Υ.Γ. Το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ ανέδειξε δύο σοβαρές αδυναμίες: Πρώτο, την δυσλειτουργία στην άμυνα, την οποία έχει εντοπίσει και ο Μπόλονι (όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από τη συνέντευξη που έδωσε ο βοηθός του Ζοακίμ Πρέτο) και δεύτερο την επιθετική γύμνια που στην ΠΑΕ προσπαθούν να καλύψουν με την έλευση του Καρλάο. Τα πρώτα στοιχεία για τον υψηλόσωμο (1.93μ.) Βραζιλιάνο δείχνουν ενθαρρυντικά. Μένει να δικαιώσει μέσα στο γήπεδο, αν τελίκά έρθει, την πρότίμηση που του δείχνει ο Μπόλονι.

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags