Facebook Pixel "Για Ερνέστο και Τσ. Λιγκ"
| 2011-07-12 08:03:00

"Για Ερνέστο και Τσ. Λιγκ"

"Για Ερνέστο και Τσ. Λιγκ"

Τους λόγους που αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για να αγωνιστεί, παρότι η οικογένειά του είχε ζητήσει να το σκεφτεί, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Μαρκάνο.

Ο Ισπανός αμυντικός παραχώρησε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκοντια μαζί με την αποστολή και αναφέρθηκε σε αυτά που γνώριζε για την ομάδα, τον Παναθηναϊκό, την οικονομική κρίση κ.α.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό; Τα βρήκες καλά τα πράγματα; Τα περίμενες χειρότερα;
«Τα περίμενα όπως είναι, επειδή είχα μιλήσει προτού υπογράψω με κάποιους από τους παίκτες, με προπονητές. Όλοι μου είπαν ότι είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα και πως δουλεύει πολύ καλά. Από την πρώτη στιγμή το κατάλαβα αυτό. Πώς είναι η συμπεριφορά όλων, απέναντι όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε όλους όσοι βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

-Λίγο πριν από τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό είχε ακουστεί ότι είχες ένα δίλημμα. Ότι βρισκόσουν ανάμεσα σε Οσασούνα και Ολυμπιακό. Γιατί τελικά Ολυμπιακό;
«Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, γιατί δεν ήταν μόνο η Οσασούνα που είχε μπει στο παιχνίδι. Υπήρχαν κι άλλες ομάδες από την Ισπανία. Απλώς η κουβέντα που είχα με τον κύριο Βαλβέρδε ήταν αυτή που έπαιξε καταλυτικό ρόλο ως προς την απόφασή μου».

-Ο Βαλβέρδε σε πήρε στη Βιγιαρεάλ, σε έφερε και στον Ολυμπιακό. Τελικά τι σημαίνει για τον Ιβάν ο Βαλβέρδε;
«Για μένα είναι ένας προπονητής που έχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, προς τον εαυτό μου. Κι τα χαρακτηριστικά που έχω ως παίκτης είναι χαρακτηριστικά τα οποία ο ίδιος γουστάρει. Για μένα δεν το συζητάω. Είναι ένας πολύ σημαντικός προπονητής».

-Για τον Μαρινάκη ποια είναι η άποψή σου;
«Φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος που γουστάρει το ποδόσφαιρο, ξέρει το ποδόσφαιρο, γνωρίζει ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι θα υπάρξει μία καλή συνεργασία ανάμεσά μας».

-Εκτός από το γεγονός ότι προπονητής είναι ο Βαλβέρδε, το ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε ρόλο;
«Πάντα είναι δέλεαρ. Έπαιξα τα τελευταία δύο χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ. Οπότε είναι ένα κίνητρο για την καριέρα μου η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Τι ήξερες για τον Ολυμπιακό πριν έρθεις;
«Ήξερα ότι είχε πάρει 13 πρωταθλήματα τα τελευταία 15 χρόνια. Ήξερα ότι ήταν η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, ήξερα και κάποιους παίκτες από την Ισπανία. Ήξερα, επίσης, ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ζεστοί και αυτό είναι γνωστό στην Ευρώπη».

-Έχεις έρθει με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό. Ο στόχος σου ποιος είναι; Να μείνεις στον Ολυμπιακό; Να επιστρέψεις στη Βιγιαρεάλ;
«Εγώ θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα για να φτάσουμε τουλάχιστον στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. Θα αποφασίσουμε ο προπονητής και η ομάδα μαζί τι θα συμβεί τον Μάιο».

-Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την πίεση του πρωταθλητισμού;
«Ήδη ξέρω ότι έχω κάνει μία αλλαγή στην καριέρα μου, ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει υποχρέωση να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά νομίζω ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

-Στους κεντρικούς αμυντικούς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Ανάλογος ανταγωνισμός υπάρχει και στη θέση του αριστερού μπακ.
«Όταν έρχεσαι σε μία ομάδα που έχει πάρει το πρωτάθλημα, είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός. Εγώ θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τον Ολυμπιακό».

-Υπάρχει ένας κόσμος πολύ φανατικός, που γεμίζει κάθε Κυριακή το γήπεδο. Είναι ένα κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή η παρουσία του κόσμου;
«Ναι. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις σε ένα γήπεδο που είναι άδειο με ένα γήπεδο γεμάτο. Είναι σίγουρα για όλους μας ένα κίνητρο να παίξουμε για τον κόσμο».

-Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις «καυτές» ατμόσφαιρες στα γήπεδα εκτός Καραϊσκάκη; Ο Ολυμπιακός, εκτός του ότι έχει τον περισσότερο κόσμο, έχει και πάρα πολλούς εχθρούς.
«Γίνεται και στην Ισπανία με τη Ρεάλ και την Μπάρτσα, που έχουν πολλούς οπαδούς και εχθρούς. Είναι κάτι συνηθισμένο για τις μεγάλες ομάδες».

-Τη λέξη Παναθηναϊκός την έχεις ακούσει ποτέ;
«Ναι, την έχω ακούσει».

-Και;
«Έχω ακούσει ότι είναι ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού, έχω ακούσει ότι είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

-Το γνωρίζεις ότι ο κόσμος είναι ικανοποιημένος μόνο αν νικά η ομάδα τον Παναθηναϊκό;
«Δεν είναι ικανοποιημένοι μόνο με νίκη σε ντέρμπι. Απλώς είναι ντέρμπι και σε κάθε τέτοιο παιχνίδι πρέπει να κερδίζεις. Όπως και στα υπόλοιπα».

-Με ποιο είδωλο μεγάλωσες και θα ήθελες να του μοιάσεις κάποια στιγμή;
«Εγώ νομίζω ότι στην Ισπανία το μοντέλο για κάθε παίκτη είναι ο Ραούλ, επειδή έχει κερδίσει τα πάντα. Τώρα έχει πάει στη Γερμανία και κάνει την ίδια δουλειά. Έχει την όρεξη και το μεράκι να κερδίζει σε κάθε ματς, παρά τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του».

-Από μικρός ήσουν αμυντικός;
«Στις ακαδημίες έπαιζα περισσότερο χαφ, αλλά σιγά-σιγά πήγαινα προς τα πίσω. Όταν πήγα στην πρώτη ομάδα της Σανταντέρ, ήμουν ήδη αμυντικός».

Για τη θέση που τον χρησιμοποιούσε ο Βαλβέρδε στη Βιγιαρεάλ τόνισε:
«Στο πρωτάθλημα περισσότερο σέντερ μπακ. Στο Κύπελλο ή στο Γιουρόπα Λιγκ αριστερό μπακ».

-Πόσο ενήμερος είσαι για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ισπανία, που βγαίνει ο κόσμος στις πλατείες;
«Στην Ισπανία σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα μιλούν για την Ελλάδα και την οικονομική της κρίση. Στην Ισπανία δεν είμαστε ακόμα στο ίδιο επίπεδο, αλλά η κατάσταση μοιάζει σίγα σιγά με αυτό που ζείτε εσείς».

-Σε προβλημάτισε αυτό στην επιλογή σου;
«Όχι. Ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο. Η οικογένειά μου, πάντως, μου έλεγε μήπως και δεν ερχόμουν. Να το σκεφτώ. Τελικά ήρθα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags