Facebook Pixel Έμειναν μόνο τα «ερυθρόλευκα κανόνια»!
| 2011-07-13 11:29:00

Έμειναν μόνο τα «ερυθρόλευκα κανόνια»!

Έμειναν μόνο τα «ερυθρόλευκα κανόνια»!

Παρελθόν αποτελούν από το ελληνικό πρωτάθλημα τέσσερις (!) από τους δέκα πρώτους σκόρερ της περσινής σεζόν, ενώ οι υπόλοιποι έξι ανήκουν στον Ολυμπιακό! Πώς μπορεί να… βαφτεί «ερυθρόλευκη» η κορυφή.

Η σημαντικότερη απουσία είναι αυτή του Τζιμπρίλ Σισέ! Ο Παναθηναϊκός, και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο, χάνει τον Γάλλο σταρ, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» πλέον πρέπει να αναζητήσουν αλλού τα 20 γκολ του 30χρονου άσου, υπόθεση που… μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί!

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να πρέπει πλέον να σκεφτούν τη ζωή χωρίς του δύο παίκτες τους που έδιναν τη λύση στα δύσκολα και οι οποίοι μπορούσαν να… τραβήξουν μόνοι τους το κουπί στο επιθετικό κομμάτι. Πρόκειται για τους Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο! Έκαστος πέτυχε εννιά γκολ, όμως τώρα ο πρώτος συνεχίζει στα Εμιράτα και ο δεύτερος «ψάχνεται». Αν προσθέσει κανείς και τα γκολ που πέτυχε ο Τζεμπούρ για λογαριασμό της ΑΕΚ, τότε γίνεται κατανοητό ότι το επιθετικό πρόβλημα… διογκώνεται!

Πέρα από τους παίκτες αυτούς, οι οποίοι «έφτιαξαν» το όνομά τους στην Ελλάδα και αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, ακόμα ένα «κανόνι» των ελληνικών γηπέδων αναμένεται να φύγει για άλλες πολιτείες. Συγκεκριμένα, ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, καθοριστικός παράγοντας για την εξαιρετική πορεία της Καβάλας πετυχαίνοντας δέκα γκολ, έχει πρόταση από την Κύπρο και ενδιαφέρον από την Αγγλία. Η παραμονή του δυσκολεύει και οι «Αργοναύτες» αναγκάζονται να βρουν αλλού τα δέκα πολύτιμα γκολ του, αν θέλουν να συνεχίσουν τις πετυχημένες εμφανίσεις.

Σε αντίθεση με τους βασικούς ανταγωνιστές του, λοιπόν, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν χάνει τους παίκτες που τον οδήγησαν με… μαθηματική ακρίβεια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά επιστρέφουν στο λιμάνι παίκτες που πρωταγωνίστησαν αλλού και ανήκουν στους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός διατηρεί στο ρόστερ του τον Μιραλάς που πέτυχε 14 γκολ, τους Φουστέρ και Τζεμπούρ που πέτυχαν 12,με τον δεύτερο να μετρά και κάποια με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά προς το παρόν και τον Πάντελιτς, που σημείωσε 9! Συνολικά, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στη γραμμή κρούσης τέσσερις παίκτες που πέτυχαν 47 τέρματα! Και δεν είναι μόνο αυτό…

Στην ομάδα του Πειραιά ανήκουν ακόμα δύο παίκτες που βρέθηκαν στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Ντένις Επστάιν, παρότι δεν είναι κλασικός επιθετικός, πήρε από το… χέρι την Κέρκυρα και με τα γκολ του την οδήγησε σε μια επιτυχημένη πορεία, βρίσκοντας τα αντίπαλα δίχτυα εννιά φορές.

Στη πρώτη δεκάδα πρόλαβε να μπει και ο Κώστας Μήτρογλου! Ο Έλληνας φορ στο πρώτο μισό της χρονιάς είχε ελάχιστες συμμετοχές και μόλις ένα γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όταν, όμως, παραχωρήθηκε δανεικός στον Πανιώνιο, βρήκε τον καλό του και μαζί οι Νεοσμυρνιώτες τη… σωτηρία τους, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά! Ο Μήτρογλου τελείωσε τη σεζόν με εννιά γκολ και εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτέλεσε ένα από τα βασικά πρόσωπα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των σκόρερ:

1.Τζιμπρίλ Σισέ 20

2. Κέβιν Μιραλάς 14

3. Νταβίντ Φουστέρ 12

4. Ραφίκ Τζεμπούρ 12

5. Μπέντζαμιν Ονουάτσι 10

6. Ντένις Επστάιν 9

7. Κώστας Μήτρογλου 9

8. Μάρκο Πάντελιτς 9

9. Νάτσο Σκόκο 9

10. Ίσμαελ Μπλάνκο 9

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags