13/07/11 - 14:07

"Ο γνωστός άγνωστος Γκάτσος"

Μία μουσικοθεατρική παράσταση στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου ετοιμάζεται να ξαναμιλήσει στην καρδιά των Ελλήνων με τους πολυαγαπημένους στίχους του Ν.Γκάτσου.

"Ο γνωστός άγνωστος Γκάτσος"
55.670views 0shares

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου και 19 από τον θάνατό του, μια παράσταση ανακαλεί τη μνήμη των τραγουδιών του για να φτάσει στην ανάγνωση της «Αμοργού».

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος κύριος Γκάτσος», στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, 22 και 23 Ιουλίου, ετοιμάζεται να ξαναμιλήσει στην καρδιά του ελληνικού λαού με «Τα ψεύτικα τα λόγια», το «Δίχτυ», «Χάρτινο το φεγγαράκι», τον «Κεμάλ», τον «Γιάννη τον φονιά», την «Αθανασία» και τόσους ακόμη πολυαγαπημένους στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Οι αμοιβές των ηθοποιών θα διατεθούν υπέρ της αποκατάστασης του σπιτιού του ποιητή στην Ασέα Αρκαδίας.

Η Μάνια Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και εξερευνά με δύναμη και ευαισθησία την προσωπικότητα του Νίκου Γκάτσου.

Οι στίχοι του Γκάτσου ευτύχησαν με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος αναγνώριζε στον ποιητή «τον σημαντικότερο άνθρωπο που είχε γνωρίσει μετά την μητέρα του».

Και αντίστροφα, από όλους τους συνθέτες που τον μελοποίησαν- Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μούτση, Κηλαηδόνη, Χάλαρη- ο Χατζιδάκις ήταν πιο κοντά στην ψυχολογία του Γκάτσου, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μάνια Παπαδημητρίου.