Facebook Pixel «Λαϊκές απογευματινές στην ΑΕΚ»
| 2011-01-15 10:54:00

«Λαϊκές απογευματινές στην ΑΕΚ»

«Λαϊκές απογευματινές στην ΑΕΚ»

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει στο blog του για τις… δημόσιες παραστάσεις της ΑΕΚ και το γεγονός ότι δεν ωφελούν πουθενά.

Τις προάλλες πήρα την απρόοπτη χαρά, στο πρώτο τηλεφώνημα της ημέρας, από ένα άγνωστο σε μένα 2310-κάτι, ν' ακούσω τη φωνή του αγαπημένου Σταύρου Πετρακόπουλου. Ακούς τη φωνή, ανοίγει η καρδιά, φτιάχνει η ημέρα μπροστά.
Συνταξιούχος πια, ασχολείται με το πώς τα περίφημα τετράδια του αρχείου του θα τα κάνει βιβλία, ήδη ετοιμάζει το πρώτο της σειράς, για τον ΠΑΟΚ, και μου ζήτησε να 'μαι ένας απ' όσους θα ήθελε να του το προλογίσουν. Τιμή μου.

Οι δυο κουβέντες που βρήκα να γράψω είναι ότι ο Σταύρος, όλη τη ζωή του, συγκεντρώθηκε στο ν' ασχολείται με τα ελάχιστα πράγματα του ποδοσφαίρου για τα οποία είναι αντικειμενικά ανέφικτο να τσακωθούμε. Ποιοί έπαιξαν, πότε, πού, πόσο ήρθαν, τέλος. Για όλα τα υπόλοιπα, μπορούμε να μαλώνουμε ισοβίως. Ακόμη και για το ποιος έβαλε ένα μπερδεμένο γκολ. 'Η ποιoς αξίζει το credit ότι ετοίμασε ένα γκολ. Πολύ περισσότερο, μπορούμε να μαλώνουμε για ο,τιδήποτε είναι φύσει ανοιχτό στην υποκειμενικότητα της κρίσης.

Τα facts, όμως, είναι facts. Στο τέλος, αυτά θα μείνουν. Κάποτε ο Στέλιος Μανωλάς, σε μια πτήση επιστροφής απ' τη Θεσσαλονίκη, έτριβε τα χέρια όταν μου έδειξε ένα τετράδιο-δώρο του Σταύρου. "Εχει μέσα όλες τις συμμετοχές μου στην Α' Εθνική". Οκέι αλλά, απόρησα, γιατί τόση... χαρά; "Γιατί τώρα θα δούμε" μου είπε "σε πόσα ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκός έχω λείψει!" Τα facts ήταν, στο μυαλό του Στέλιου, η ακράδαντη άμυνά του κόντρα στη λαϊκή μυθολογία της εποχής. Ίσως, η μοναδική άμυνά του.

Τα facts, λοιπόν. Τα facts και η ΑΕΚ. Το μόνο για το οποίο είναι ανέφικτο να τσακωθούμε απεραντολογώντας, δηλαδή ΑΕΚολογώντας, είναι οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων της...υπό εξέτασιν περιόδου. Να τις δούμε:

* Το 2004-05. Ολυμπιακός-65, Παναθηναϊκός-64, ΑΕΚ-62.
* Το 2005-06. Ολυμπιακός-70, ΑΕΚ-67, Παναθηναϊκός-67.
* Το 2006-07. Ολυμπιακός-71, ΑΕΚ-62, Παναθηναϊκός-54.
* Το 2007-08. Ολυμπιακός-70, ΑΕΚ-68, Παναθηναϊκός-66.

Ενόψει της συστάσεως Εξεταστικής, ή και Ανακριτικής, να δούμε και τις μετέπειτα:

* Το 2008-09. Ολυμπιακός-71, ΠΑΟΚ-63, Παναθηναϊκός-61, ΑΕΚ-55.
* Το 2009-10. Παναθηναϊκός-70, Ολυμπιακός-64, ΠΑΟΚ-62, ΑΕΚ-53.
* Το 2010-11, για την ώρα. Ολυμπιακός-42, Παναθηναϊκός-37, ΠΑΟΚ-27, ΑΕΚ-27.

Εάν χρειάζεται η περαιτέρω υπενθύμιση, η ΑΕΚ έπαιξε (κι έκανε τις πρώτες νίκες της ιστορίας της σε όμιλο) Τσάμπιονς Λιγκ το 2006-07. Και δύο φορές, το '07 και το '08, υπήρχε στην Ευρώπη ως και τον μήνα Φεβρουάριο. Στις τελευταίες δύο συμμετοχές της σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ, το '09 και το '10, αποκλείστηκε και στις δύο.

Αυτά είναι τα facts. Δεν μπορεί να τ' αλλάξει, καμία δημιουργική λογιστική και κανένας...Ρίζος (από το "με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω").

Εκεί που τελειώνουν τα facts, αρχίζει ό,τι είναι για κατανάλωση σε λαϊκή απογευματινή. Προφανώς, δεν ενδιαφέρομαι να συμμετέχω. Εάν μπορώ να έχω κάποιον ρόλο στο έργο, αυτός εξαντλείται στην παράθεση των facts. Και, μάλλον λόγω της πολύ περιορισμένης αντιληπτικής ικανότητάς μου, δεν βλέπω σε τι ωφελούν την ΑΕΚ οι λαϊκές απογευματινές.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags