14/07/11 - 15:56

Παναθηναϊκός της ταχύτητας

Οι «πράσινοι» παίρνουν μπρος στη μεταγραφική ενίσχυση. Αργησαν, λόγω της… μετοχικής ανυπαρξίας να πάρουν παίκτες, αλλά μέσα σε ένα διήμερο, κάνουν δικούς τους τρεις ποδοσφαιριστές.

Παναθηναϊκός της ταχύτητας
22.835views 0shares

Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας...

Για τον Τοτσέ λίγοι είναι αυτοί που έχουν άποψη, επομένως καλό θα είναι να μη γραφτούν πολλά. Το γεγονός, όμως, ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που στην ηλικία των 28 παίζει στη δεύτερη κατηγορία, δεν είναι και τόσο κολακευτικό γι’ αυτόν και, αν θέλετε, είναι κάπως ανησυχητικό για τους φίλους της ομάδας. Μέχρι να αποδειχθεί (;) το αντίθετο…

Ας γίνει κουβέντα για τους Βιτόλο και Αμπεγιέ. Για τον Ισπανό αμυντικό μέσο έχουμε όλοι μας 100% εικόνα. Παίκτης βραχύσωμος, που έχει την ικανότητα να δημιουργεί και να κουβαλάει μπάλα. Διακρίνεται για τη γρηγοράδα στο παιχνίδι του. Επομένως, στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» προστίθεται ένα στοιχείο που έλειπε πέρυσι. Η μεταγραφή είναι καλή. Με τη φυγή του Ζιλμπέρτο, ο Παναθηναϊκός χάνει σε προσωπικότητα. Με την απόκτηση του Βιτόλο, όμως, κερδίζει σε φρεσκάδα.

Ο Αμπεγιέ είναι μια μυστήρια περίπτωση παίκτη. Στα 25 του έχει περάσει από πολλές ομάδες, ξεκινώντας από τις ακαδημίες της Αρσεναλ και φτάνοντας στη Μάλαγα, στην οποία συνάντησε τον Φερέιρα. Ο διεθνής Γκανέζος ακραίος επιθετικός είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ με την μπάλα στα πόδια και γρήγορος. Πολύ γρήγορος! Είναι μια «σφαίρα» στα πλάγια (παίζει και τις δυο πλευρές), αλλά έχει ένα βασικό ελάττωμα. Είναι απείθαρχος. Γι’ αυτό και δεν έκανε την καριέρα που περίμεναν οι Άγγλοι όταν τον έβλεπαν στις ακαδημίες της Αρσεναλ. Οι Ισπανοί συνάδελφοι τονίζουν ότι ο Φερέιρα είχε βρει το κουμπί του στη Μάλαγα, γι’ αυτό και με τον Πορτογάλο ο Αμπεγιέ έπαιξε και μάλιστα είχε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι με την απόκτηση τόσο του Γκανέζου, όσο και του Ισπανού, ο Παναθηναϊκός προσθέτει κάτι που έλειπε. Ταχύτητα! Στοιχείο που ζητούσε ο Φερέιρα, προκειμένου να χτίσει την ομάδα που θέλει. Μια ομάδα που θα παίζει γρήγορα, θα πρεσάρει και θα έχει φρεσκάδα. Για να δούμε τι θα καταφέρει ο Πορτογάλος…

Πηγή: sday.gr