Facebook Pixel The Tony’s story!
| 2011-07-15 10:44:00

The Tony’s story!

The Tony’s story!

H πορεία του θα μπορούσε να είναι κινηματογραφική ταινία με χαρούμενη αρχή και οξύμωρο και άδοξο τέλος. Ένα rewind στην πορεία του Τόνι Κάλβο στον Άρη.

Ο ερχομός του Τόνι Κάλβο στον Άρη είναι μία από τις κλασσικές και σήμα κατατεθέν περιπτώσεις που ένας ποδοσφαιρόφιλος λέει ότι: «Ενα ταλέντο μπορεί να ξεδιπλώσεις τις αρετές του και τα χαρίσματα του και να αναδειχθεί προσφέροντας θέαμα, δράση χαρά και ενίοτε γκολ».

Ο Τόνι Κάλβο στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον Άρη είχε καλές αλλά και κακές στιγμές. Ένας κύκλος μιας διαδρομής χιλίων και ημερών έκλεισε με την αποχώρηση του παίκτη με το συμπέρασμα να είναι πως ένας παίκτης ελπιδοφόρος και πολλά υποσχόμενος δεν μπόρεσε να αποδώσει βάσει των δυνατοτήτων του. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το καρέ σκηνών του έργου του στον Άρη.

Κεφάλαιο 1: Το παράσημο της Μπαρτσελόνα

Ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης το καλοκαίρι του 2007 θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Ο Τόνι Κάλβο Αράντες, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1987 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Ο ίδιος αποτέλεσε παίκτης της σχολής της Μπαρτσελόνα έχοντας ως παράσημο του τη θητεία του στους «Μπλαουγκράνα».

Ο Ισπανός ακραίος μεσοεπιθετικός ήταν και μέλος της Εθνικής Ισπανίας Νέων που διακρίθηκε στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2007.

Μερικοί δεν δίστασαν ευθέως να παρομοιάσουν το αγωνιστικό του στυλ με αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Άλλωστε τα ιταλικά ΜΜΕ πέρυσι για όσους θυμούνται έπειτα από τη μεταγραφή του με τη μορφή δανεισμού στην Πάρμα, είχαν παρομοιάσει το στυλ παιχνιδιού και κινήσεων του Κάλβο με το αντίστοιχο του Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Κεφάλαιο 2: Το «κόλπο» μέσω Φερέρ!

Το βιογραφικό του αξιοζήλευτο για τα δεδομένα της ηλικίας του αλλά και της εποχής. Το καλοκαίρι του 2007 ο Άρης «εκμεταλλεύτηκε» τη συνεργασία του με τον Μανέλ Φερέρ και φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον 20χρονο Ίβηρα ακραίο χαφ.

Η πρώτη εικόνα μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω Youtubeήταν άριστη. Ντρίμπλες, ταχύτητα αλλά και ασίστ ήταν η «τριανδρία» στοιχείων που περιελάμβανε το μενού του Τόνι. Η πρώτη μεταγραφή εκείνης της εποχής όπου ο Άρης πλήρωσε ουκ ολίγα χιλιάδες ευρώ στην Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, καταφέρνοντας να τον «δέσει» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, τον Αύγουστο του 2009 ανανέωσε τη σύμβαση του μέχρι και το καλοκαίρι του 2012. Το αποτέλεσμα; Όχι το προβλεπόμενο και το ιδανικό μιας και από χθες ο Κάλβο αποτελεί παρελθόν για τους «Κίτρινους».

Η πρώτη σεζόν εμπεριείχε γκολ και μάλιστα πρέπουσας σημασίας. Όπως αυτό απέναντι στην Μπόλτον για το Γιουρόπα Λιγκ, στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, πέναλτι που έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 1-0, αλλά και αυτό με τον Πανιώνιο αντίστοιχα.

Κεφάλαιο 3: Η πίστη και η… απογοήτευση του Κούπερ

Η συνέχεια κυμάνθηκε σε ρηχά επίπεδα μιας και παρά το γεγονός πως άπαντες οι προπονητές του, του έδωσαν ουκ ολίγες ευκαιρίες, ο ίδιος ήταν τις περισσότερες φορές παγκίτης.

Αυτός που τον πίστεψε περισσότερο από όλους ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ Τα δύο τέρματα στη πρώτη νίκη της χρονιάς επί την Γιαγκελόνια έδωσαν την εντύπωση και την αίσθηση πως ο ίδιος επέστρεψε για να μείνει και πως ίσως να είχε αλλάξει και επιτέλους να ξεδίπλωνε τις αρετές που τον διέπουν σαν παίκτη και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ευκαιρίες που του έδωσε ο Κούπερ, ωστόσο πέρασαν ολίγον τι ανεπιστρεπτί. Τα κρούσματα εξωγηπεδικής συμπεριφοράς δεν ήταν… μηδενικά γεγονός που τον έφερε πάλι στον πάγκο. Το κλασσικό παράδειγμα ρύθμισης της μοίρας αλλά και του μέλλοντος. Ένας άγραφος κανόνας που τηρήθηκε κατά ευλάβεια και ρητά.

Πριν τον αγώνα με τις Σέρρες αλλά και η αργοπορία του στην τελευταία προπόνηση πριν από τη Μαδρίτη λίγο πριν από τον ιστορικό αγώνα με την Ατλέτικο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας ήταν το δίπτυχο στοιχείων που τον… τελείωσαν.

Kεφάλαιο 4: This is the end

Ο δανεισμός του παίκτη στην Πάρμα ήταν και η έναρξη της αντίστροφης μέτρησης της κλεψυδρας για την αποδέσμευση και δη την αποχώρηση του από τον Άρη. Ο Τόνι Κάλβο ήδη αποτελεί παρελθόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στο βιογραφικό του το οποίο θα αρχίζει να… διανέμει από σήμερα θα αναγράφει πως σε 117 παιχνίδια τη φανέλα του Άρη, σημείωσε 18 γκολ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags