Facebook Pixel Έχει δοντάκια, αρκεί να μην τα δείξει!
Ποδόσφαιρο
| 2011-07-15 14:10:00

Έχει δοντάκια, αρκεί να μην τα δείξει!

Έχει δοντάκια, αρκεί να μην τα δείξει!

Στη σκιά της Κοπεγχάγης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Οντένσε, παρόλα αυτά είναι μία ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δώσει προσοχή…

Το πιο σημαντικό που πρέπει να πούμε για την Οντένσε, είναι ότι έχει ολοκληρώσει ήδη την προετοιμασίας της, σε αντίθεση με τους «πράσινους» και αύριο μπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος, εναντίον της Νόρτζελαντ.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια βρέθηκε σταθερά στη δεύτερη θέση του δανέζικου πρωταθλήματος και δεν έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Τώρα, μάλιστα, κάνει πρεμιέρα σε επίπεδο προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε παρουσία δύο φορές σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς ωστόσο κάποια σημαντική διάκριση. Έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο Δανίας και, γενικότερα, θα λέγαμε ότι τα τελευταία χρόνια κάνει πολλά και σημαντικά βήματα προόδου…

Μία ταχύτητα κάτω…

Προς Θεού, φυσικά, ηΟντένσε δεν είναι κάποιο μεγαθήριο και, θεωρητικά, μόνο αν την υποτιμήσει ο Παναθηναϊκός μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα. Αγωνιστικά αναπτύσσεται, κυρίως, από τα άκρα και οι καλά γνωρίζοντες τη Super Liga Δανίας αναφέρουν ότι βρίσκεται μία ταχύτητα κάτω από την Κοπεγχάγη. Γενικά, πάντως, το ρόστερ της είναι ικανοποιητικό για το επίπεδο της Δανίας.

Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει απαραίτητα κάτι θετικό για τον Παναθηναϊκό, καθώς και στα παιχνίδια των «πράσινων» εναντίον της Κοπεγχάγης τον περασμένο χειμώνα, το «τριφύλλι» έδειχνε επίσης μία ταχύτητα κάτω από τους Δανούς….

Αστέρια και αστεράκια

Στο ρόστερ της Οντένσε δεν θα βρει κάποιος πολλά και σπουδαία ονόματα ποδοσφαιριστών, είναι γεγονός όμως ότι πρόκειται για ομάδα συνόλου. Από τους παίκτες που έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται να της λείψει ιδιαίτερα κάποιος. Ο προπονητής της, Χένρικ Κλάουσεν, θα στηριχτεί κυρίως στα "μεγάλα" ονόματα των Ουτάκα (οι Δανοί υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να αποχωρήσει), Σκούμπο, Τζεμπά-Τζεμπά και Μεντί και ελπίζει φέτος να κάνει κάτι καλό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το παλεύει, αλλά…

Όπως γράψαμε και νωρίτερα, δεν έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Πέρσι είχε αποκλείσει τη Ζρίνσκι και τη Μάδεργουελ στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά τερμάτισε τελευταία στον όμιλο που συμμετείχε με τις Στουτγκάρδη, Γιούνγκ Μπόις καιΧετάφε.

Συνολικά στην Ευρώπη έχει δώσει 66 αγώνες με: 25 νίκες, 18 ισοπαλίες και 23 ήττες. Σε 23 παιχνίδια  στο Κύπελλο Ιντερτότο, ο απολογισμός είναι 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 11 ήττες.
 

Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη Δανία με πληθυσμό. Χρώματά της είναι το μπλε και το άσπρο και έδρα της, το «ΤΡΕ-ΦΟΡ Παρκ», που χωράει 15.790 θεατές. 

Τι λένε οι «πράσινοι»

Η πρώτη αντίδραση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι θετική (και) λόγω του ότι η ρεβάνς θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Η Οντένσε δεν είναι Ρούμπιν ή Τράμπζονσπορ, παρόλα αυτά χρειάζεται προσοχή. Εντός της ημέρας, εξάλλου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα τοποθετηθεί για την κλήρωση μέσω του σάιτ του συλλόγου, όταν και θα μάθουμε και επίσημα πώς βλέπουν την κλήρωση στο «τριφύλλι»…

"Τρελή" Δανία

Το σημαντικό είναι και το κλίμα που συναντήσει ο Παναθηναϊκός στη Δανία, καθώς αυτό το διάστημα είναι... τέλειο, με μόλις πέντε ώρες την ημέρα νύχτα! Παρόλα αυτά οι κλιματολογικές συνθήκες είναι περίεργες και οι "πράσινοι" μπορεί να αγωνιστούν με ηλιοφάνεια ή καταγίδα...

Το ρόστερ της:

Τερματοφύλακες
17. Μαντς Τόπελ (Δανία)
30. Ντάνιελ Κρογκ (Δανία)
33. Στέφαν Βέσελ (Γερμανία)

Αμυντικοί
2. Έσπεν Ρουντ (Νορβηγία)
5. Άντερς Μέλερ Κρίστενσεν (Δανία)
8. Τόρε Ρεγκίνιουσεν (Νορβηγία)
15. Κρις Σόρενσεν (Δανία)
20. Τίμι Γιόχανσεν (Δανία)
22. Μπερνάρ Μεντί (Γαλλία)
23. Όλιβερ Λάρσεν (Δανία)
25. Ντάνιελ Χεγκ (Δανία)

Μέσοι
4. Χανς Χένρικ Αντρέασεν (Δανία)
9. Ράσμους Φαλκ Γένσεν (Δανία)
10. Αντρέας Γιόχανσον (Σουηδία)
16. Γιάκομπ Σοπ (Δανία)
18. Καλίλου Τραορέ (Μάλι)
19. Ερίκ Τζεμπά-Τζεμπά (Καμερούν)
21. Ρούρικ Γκίγκλασον (Ισλανδία)
25. Κρίστιαν Σόρενσεν (Δανία)

Επιθετικοί
7. Πίτερ Ουτάκα (Νιγηρία)
11. Μόρτεν Σκούμπο (Δανία)
13. Χένρικ Τοφτ (Δανία)
13. Μπασκίμ Καντρίι (Δανία).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags