Facebook Pixel Ο Κουίνσι και το καραβάνι από τις Ινδίες
| 2011-07-15 20:49:00

Ο Κουίνσι και το καραβάνι από τις Ινδίες

Ο Κουίνσι και το καραβάνι από τις Ινδίες

Ο Κώστας Καίσαρης αναρωτιέται αν στον Παναθηναϊκό ο Κουίνσι Οβούσου Αμπέγε θα κάνει κάτι περισσότερο από το να τρέχει τα 100μ σε 11 δευτερόλεπτα.

ΌΠΩΣ είχε πει ο Πάνος Κουτρουμπούσης, "όσο ζεις και δεν πεθαίνεις τόσο πιο πολλά μαθαίνεις". Κάπως έτσι λοιπόν, γίναμε σοφότεροι σχετικά με τον δυναμίτη με την Γκάνα με τα τρία ονόματα: Κουίνσι Οβούσου Αμπέγε (σ.σ. βάλτε τα με όποια σειρά θέλετε. Δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί).

ΑΠΟ στατιστικά ο 25χρονος Γκανέζος είναι να τον πιεις στο ποτήρι. Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Άγιαξ και συνέχισε για τρία χρόνια στην Άρσεναλ. Αφού δεν μπόρεσε να τον κάνει ζάφτι ο Βενγκέρ αρχίζει το 2006 η μεγάλη περιπέτεια: Σπάρτάκ Μόσχας, Θέλτα, Μπέρμπιγχαμ, Κάρντιφ, Πόρτσμουθ, Αλ Σάντ, Μάλαγα.

Επτά ομάδες σε πέντε χρόνια και στις πέντε από αυτές σαν δανεικός. Τόσες πολλές διαδρομές δεν είχε κάνει με το καραβάνι των γονιών του που είχαν έρθει από τις Ινδίες ο Μανώλης Αγγελόπουλος. Από γκολ σαν ακραίος επιθετικός που είναι η θέση του: Εννιά όλα κι όλα τα τελευταία οκτώ χρόνια.

ΤΙ φταίει όμως και το έρημο, δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά; Την απάντηση τη δίνει στην "Εξέδρα", ο Ισπανός δημοσιογράφος Φέλιξ Γοδόι: "Είναι παιχταράς, αλλά τρελός...Νομίζω πως αν είχε μυαλό θα ήταν αδιανόητο να μιλάνε γι αυτόν ρεπόρτερς της Μάλαγα και του Παναθηναϊκού...Νομίζω ότι μπορεί να τρέξει τα 100 μέτρα σε λιγότερο από 11 δεύτερα. Με την μπάλα στα πόδια κάνει τρελά πράματα. Θα πάθετε πλάκα μαζί του. Έχει καλή ντρίμπλα κι αυτό τον κάνει ατομιστή. Δεν δίνει εύκολα την μπάλα. Όσα παιχνίδια έπαιξε στην Μάλαγα δεν τον είδα ούτε μια στιγμή να γυρίζει για να μαρκάρει".

ΜΕ δεδομένο λοιπόν ότι η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία (αφού αυτός που πεθαίνει τελευταίος είναι ο Μητσοτάκης) ποτέ δεν είναι αργά: Για να φύγει από τον Κουίνσι η τρέλα που κουβαλάει. Για να δίνει την μπάλα και να μην κάνει συνέχεια ντρίμπλες. Για να γυρίζει να μαρκάρει. Ένα απ αυτά συνιστά κουσούρι. Και τα τρία μαζί κοκτέϊλ-δυναμίτη, που ενδεχόμενα πήρε και το παρατσούκλι ο Γκανέζος.

Όλα γίνονται όμως σ αυτόν τον κόσμο. Μέχρι κι ο σπανός βγάζει καμιά τρίχα πότε πότε. Κρατάμε λοιπόν προς το παρόν τα έντεκα δευτερόλεπτα που έχει στο κατοστάρι ο Κουίνσι, και περιμένουμε για όλα τα άλλα. Στη Μάλαγα πάντως που πέρυσι έκανε 25 ματς τη παρατήσανε τη προσπάθεια. Δεν ανανέωσαν τον δανεισμό του, από την Αλ Σάντ.

Έτσι η επόμενη ομάδα που αναλαμβάνει να τον αφυπνίσει είναι ο Παναθηναϊκός κι ο επόμενος σταθμός του η Αθήνα. Θα δούμε λοιπόν, τι θα καταφέρει και τι ψάρια θα πιάσει σε ρόλο παιδονόμου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Από ηλικία πάντως και άσπρα μαλλιά δείχνει ότι το έχει. Εμπνέει σεβασμό.

Όσο τώρα για τον Παναθηναϊκό, αν ο Κουίνσι, ήταν φτηνός κανένα πρόβλημα. Ούτε τη τσόχα θα πλήρωνε, ούτε τα ραφτικά. Αν δεν κόλλαγε θα τον έστελνε τα πίσω μπρος στην Αλ Σάντ και στο Κατάρ. Τέσσερα κατοστάρικα όμως συμβόλαιο αυτή την εποχή για έναν που τον λένε τρελό θέλει μια μπάλα μόνος του και δεν μαρκάρει, πέφτουνε πολλά.

ΠΗΓΗ: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags