Facebook Pixel Οι «εσωτερικές μεταγραφές» του Ζέεφελντ!
| 2011-07-16 07:41:00

Οι «εσωτερικές μεταγραφές» του Ζέεφελντ!

Οι «εσωτερικές μεταγραφές» του Ζέεφελντ!

Διαβάστε γιατί τέσσερις «ερυθρόλευκοι» που ανήκαν στον Ολυμπιακό και πέρσι, αποτελούν ουσιαστικά νέες, «εσωτερικές» μεταγραφές. Το πόσοι τελικά θα μείνουν είναι άλλο θέμα…
 

Σε κάθε καλοκαιρινή προετοιμασία είθισται να ανοίγει πάντα σε κάποιο σημείο της συζήτηση για τις… μεταγραφές που προκύπτουν από παίκτες που είχαν ήδη θέση στο ρόστερ την προηγούμενη ή τις προηγούμενες σεζόν. Ένα θέμα σαφώς… ιντριγκαδόρικο αλλά και ταυτόχρονα αρκετά επίφοβο για… γκέλα. Βεβαίως, το θέμα είναι να γίνεται κουβέντα, βάσει των όσων προκύπτουν μέσα από τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εν προκειμένω λοιπόν, θα γίνει μια πρώτη καταγραφή ορισμένων στοιχείων που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι υπάρχει… καπνός. Πιο απλά, παίκτες που πέρσι είχαν ανύπαρκτο, μικρό ή περιστασιακό ρόλο στην ομάδα, φέτος εμφανίζονται διαφορετικοί -πάντα προς το καλύτερο- και είτε έχουν βάλει για τα καλά υποψηφιότητα να αποτελέσουν βασικά «συστατικά» του φετινού ρόστερ, είτε απλά έχουν θέσει τις βάσεις για να κερδίσουν με την εικόνα τους στο γήπεδο την «καρδιά» του προπονητή τους.

Χωρισμένοι λοιπόν σε δύο υποκατηγορίες, ο λόγος γίνεται αρχικά για τους Χοσέ Χολέμπας, Μοϊσές Ουρτάδο και έπειτα για τους Τάσο Παπάζογλου και Σουμπίνιο.

Χοσέ Χολέμπας

Ο «Γερμανός» πέρασε όλα τα στάδια της… αμφισβήτησης μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό. Χαρακτηρίστηκε από «φτηνιάρικη λύση» μέχρι «παλτό πολυτελείας», καθώς η μεταγραφή του κόστισε περίπου 900 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, η βελτίωσή του, τόσο πέρσι, παιχνίδι με το παιχνίδι, αλλά και στη φέτος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Ο ίδιος ο Βαλβέρδε είναι αυτός που τον έχει χρίσει ήδη «βασικό» με τον Χολέμπας να επιβεβαιώνει τον προπονητή του καθώς είναι από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, σε απόδοση μέχρι στιγμής στο Ζέεφελντ. Στις προπονήσεις «πετάει», έχει διώξει από πάνω του το όποιο άγχος, έχει δουλέψει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και πλέον μπορεί να ειπωθεί με σχετική ασφάλεια ότι αποτελεί μια σταθερή και σίγουρη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας της ομάδας.

Ρομπέρτο Κάρλος -προφανώς- δεν είναι, ωστόσο το θέμα δεν είναι τι είναι ή τι δεν είναι ένας παίκτης, αλλά πως χρησιμοποιείται, που μπορεί να προσφέρει και κατά πόσο ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά του στο παιχνίδι της ομάδας. Και ο Βαλβέρδε θεωρεί ότι ο Χοσέ ταιριάζει «γάντι» στα πλάνα του.

Ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags