Facebook Pixel Ο Μπόλονι είναι σημαντική σταθερά
| 2011-07-16 12:00:00

Ο Μπόλονι είναι σημαντική σταθερά

Ο Μπόλονι είναι σημαντική σταθερά

Ο ΠΑΟΚ είναι μια κλασική ομάδα του προπονητή της και, από τη στιγμή που ο Λάσλο Μπόλονι εμφανίζει την ξεκάθαρη φιλοσοφία πολλών προκατόχων του που άφησαν χαραγμένο το όνομά τους στην ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά, η βάση για μια σοβαρή πορεία της ομάδας υπάρχει.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας...

Αυτό που πληρώνει ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή είναι η κακή διοικητική διαχείριση της κατάστασης από τη διοίκησή του τον τελευταίο χρόνο, σε συνδυασμό με τη συγκυρία της κρίσης. Ο προγραμματισμός ήταν αδύνατο να είναι αυτός που πρέπει όταν αφέθηκαν τα πάντα στον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος μάλιστα είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ πιο δύσκολη κατάσταση από εκείνη που βρήκε μπροστά του ο Ζήσης Βρύζας όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο.

Η επιστροφή του τελευταίου ισορροπεί την κατάσταση, αλλά ο χαμένος χρόνος είναι γεγονός. Ο χαμένος χρόνος και ο χαμένος Βιτόλο για την ακρίβεια, αν και είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά ασχολήθηκε μόνο με το πώς θα ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του όταν δεν βρήκε πρόταση να τον πουλήσει.

Βέβαια, εμφανίστηκαν πάλι οι γνωστοί διανοητικά καθυστερημένοι που παρουσίασαν υπόγειο ντιλ του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτούς. Είναι στο όριο. Πιο χαζός… πεθαίνεις.

Ο Μπόλονι αποτελεί ξεκάθαρα την ισορροπία του ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή, γιατί απλούστατα είναι αυτός που έχει το πιο καθαρό μυαλό. Εχει βγάλει τα συμπεράσματά του, θα προσπαθήσει να βρεις όσες εκ των έσω λύσεις μπορεί, θα συνεργαστεί με τη διοίκηση για να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε.

Σε πρώτη φάση, πάντως, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί μπροστά σε έναν αντίπαλο που είναι στα μέτρα του. Η Βαλερένγκα δεν τρομάζει, αλλά η πρόσφατη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί των Νορβηγών είχε και στοιχεία μαθημάτων που πρέπει να έχει πάρει η ομάδα μετά τη ρεβάνς της Τούμπας τότε.

Τώρα έχει να την αντιμετωπίσει στην έδρα του στο πρώτο παιχνίδι και ο βαθμός συγκέντρωσης των παιδιών του Μπόλονι θα πρέπει να είναι πολύ υψηλός. Και η κερκίδα να μην έχει τη συμπεριφορά των ερτζιανών της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, τα δύο μεταγραφικά ονόματα που εμφανίστηκαν και είναι γνωστά στην ελληνική αγορά μπορούν να δώσουν κάποια πράγματα.
Ο Οράσιο Καρντόσο βεβαίως και δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να καλύψει στο 100% τον Βιτόλο. Πιο αργός, λιγότερα τρεξίματα, ίσως λίγο καλύτερος με την μπάλα στα πόδια, αλλά γκολ και ασίστ είναι άγνωστες λέξεις στο βιογραφικό του.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι μια πολύ παράξενη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Από μικρός είχε καλά στοιχεία, όμως τη μία σε έκανε να πιστεύεις πως θα κάνει μεγάλα πράγματα, την άλλη εξαφανιζόταν. Το ποιος θα τον αποκτήσει είναι ένα θέμα, αφού ο Πέτρος Θεοδωρίδης έχει βάλει τους δύο Δικεφάλους να τρώγονται.

Στη χρονιά που πέρασε, πάντως, ο Γεωργιάδης, μέχρι να τον εκθέσει δημοσίως ο Θεοδωρίδης με κάποιες δηλώσεις του, ήταν όλος ο Πανσερραϊκός. Από τον χεράκι τον πήρε και, αν είχε δύο τρεις συμπαραστάτες, ίσως και να είχε σωθεί.

Το ότι κλήθηκε στην Εθνική μόνο τυχαίο δεν είναι. Και αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τότε η Εθνική θα είναι μόνιμη για αυτόν.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags