Facebook Pixel Με οδηγό την περσινή ομάδα...
| 2011-07-16 16:29:00

Με οδηγό την περσινή ομάδα...

Με οδηγό την περσινή ομάδα...

Οι μεταγραφές στον Ολυμπιακό συνεχίζονται με πιο πρόσφατη αυτή του Φρανσίσκο Γέστε που απο την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι και τυπικά «ερυθρόλευκος» και θα τεθεί στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την προετοιμασία.

Το άρθρο του Γιώργου Νοικοκύρη στο katimagiko.gr:

Οι μεταγραφές στον Ολυμπιακό συνεχίζονται με πιο πρόσφατη αυτή του Φρανσίσκο Γέστε που απο την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι και τυπικά «ερυθρόλευκος» και θα τεθεί στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την προετοιμασία. Μια προσθήκη που όπως έχω τονίσει σε προηγούμενο άρθρο θεωρώ πως είναι ιδανική επιλογή με την προϋπόθεση όμως πως ο Βάσκος άσος θα έχει διάθεση και όρεξη να αποδείξει πως οι δύο τελευταίες χρονιές που έκανε σε Μπιλμπάο και Αλ Ουάσλ ήταν «παρένθεση» στην πολύ καλή καριέρα που έχει έως τώρα. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως ο Γέστε έχει ξεχωρίσει με τα επιτεύγματα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και την ομάδα των Βάσκων σε όλη του την καριέρα.

Είναι αλήθεια πως η τελευταία του χρονιά στην Μπιλμπάο δεν ήταν και η καλύτερη όπως και το να παίζεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τα «πετροδόλαρα» δεν κολακεύει ιδιαίτερα εναν ποδοσφαιριστή όσον αφορά το βιογραφικό του. Ο Γέστε όμως έχει και την ικανότητα, και την διάθεση όπως διαβεβαιώνει και ο ίδιος για να πετύχει στον Ολυμπιακό και να επιστρέψει δριμύτερος σε τοπ επίπεδο. Ξέρω και κατανοώ πως στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις παικτών που ήρθαν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό με ένα πλούσιο βιογραφικό αλλά στα «τελειώματα» τους και τελικά απέτυχαν παταγωδώς, όπως ο Ντάνι στους «ερυθρόλευκους».

Υπάρχει όμως και το ανάποδο παράδειγμα, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς όπου ερχόμενος στα 34 του χρόνια και μετά απο κάκιστη χρονιά στην Σοσιεδάδ με πολλούς τραυματισμούς. Τότε κανείς δεν τον πίστευε, λίγους μήνες μετά όμως ο Ντάρκο έκανε «παπάδες». Το ελληνικό πρωτάθλημα αναμφίβολα για μεγάλους παίκτες είναι «παιχνιδάκι» αρκεί οι ίδιοι να το δουν ως ευκαιρία να επιστρέψουν σε υψηλό επίπεδο όπως το είχε κάνει ο σπουδαίος Ριβάλντο με τα ερυθρόλευκα. Όπως και να έχει όμως στο χορτάρι όλα κρίνονται, και ειδικά σε τοπ επίπεδο όπως το Τσάμπιονς Λιγκ. Αρα εκεί θα φανεί αν η επιλογή του Βαλβέρδε ήταν σωστή ή λάθος. Με την προσθήκη του Γέστε, απομένουν δύο ακόμη κινήσεις για το «παζλ» του νέου Ολυμπιακού. Ο αμυντικός χαφ που είναι πια αναγκαιότητα για τους «ερυθρόλευκους» με τον Σάντσες να παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας και ο επιθετικός που θα έρθει στην πορεία (καλό Αύγουστο) όταν αρχίσουν να φεύγουν επιθετικοί που έχει τώρα στο ρόστερ του ο Βαλβέρδε.

Και στα δύο «μέτωπα» υπάρχει χαρακτηριστική καθυστέρηση. Του Κολομβιανού θα ξεκαθαρίσει με το τέλος του Κόπα Αμέρικα, με τον Ολυμπιακό να εξετάζει ήδη και άλλες περιπτώσεις και στις αποχωρήσεις ακόμη το...κοσκινίζει ο Μαθία που τις έχει αναλάβει...Και έχει ο θεός...

Βλέποντας όμως τις 8 έως τώρα μεταγραφές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός το συμπέρασμα που βγαίνει (πάντα με τα τωρινά δεδομένα) είναι πως και την νέα σεζόν ο Βαλβέρδε θα στηριχθεί στους περσινούς. Ο μόνος « νέος» σίγουρος για ενδεκάδα είναι ο Κοστάντσο. Ο Μαρκάνο, με Αβραάμ και Μέλμπεργκ δεν μπαίνει βασικός ως στόπερ, αριστερά ο Χολέμπας τον «εχει» τον Ισπανό μέχρι τώρα. Ο Δασκαλάκης βεβαίως είναι για μπακ-απ, προφανώς θα ξεκινήσει δεύτερος τερματοφύλακας λόγω και του τραυματισμού του Μέγερι που του στερεί την προετοιμασία.

Ο Φέισα, δυστυχώς τα λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο. Κάθε προπόνηση είναι και ένα ρίσκο και δυστυχώς για τον Σέρβο και τον Ολυμπιακό ήρθε νωρίς η πρώτη θλάση, απόρροια της προσπάθειας που κάνει σε μια δυνατή προετοιμασία προερχόμενος απο πολύμηνη απουσία. Δεκαπέντε μέρες εκτός για τον Σέρβο που σημαίνει πως χάνει και τα φιλικά στο Έρμελο, άρα χάνει το καλύτερο σημείο της προετοιμασίας. Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για τον πρώην άσο της Παρτιζάν, για αυτό και η απόκτηση αμυντικού χαφ είναι πλέον κάτι παραπάνω απο απαραίτητη. Οι δύο «πιτσιρικάδες», Κατάι και Γκρίμπιτς, δεν έχουν ξεχωρίσει στην προετοιμασία. Δεν μιλάμε για βασική ενδεκάδα αλλά ακόμη – ακόμη και για το αν θα μείνουν τελικά στο ρόστερ. Ο δεύτερος πάει για δανεικός, πολύ πιθανό και για τον πρώτο. Ο Χαβίτο τώρα, αποκτήθηκε για αναπληρωματικός και κάπου εκεί θα τον βλέπουμε και την επόμενη σεζόν. Τέλος ο Γέστε έρχεται για να ενισχύσει την θέση που παίζει ο Ιμπαγάσα και την αριστερή πλευρά όπως είπε άλλωστε και ο Βαλβέρδε. Θα υπολογίζεται δηλαδή για παίκτης πρώτης γραμμής και βλέπουμε.

Υ.Γ. Μέσα σε όλα αυτά η παραμονή του Τοροσίδη δεν έχει ξεκαθαρίσει. Και αν δικαιωθούν οι μάνατζερ του και έρθει τελικά πρόταση απο το εξωτερικό, τόσο καλή που οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε πώληση θα μιλάμε για μεγάλο «πλήγμα» για τους πρωταθλητές. Το κενό που θα αφήσει ο «Τόρο» δεν αναπληρώνεται εύκολα, για να μην είμαι απόλυτος και να πω πως δεν αναπληρώνεται με τίποτα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags