16/07/11 - 16:37

Τους θέλει «φρέσκους»!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει γιατί ο Φερέιρα αποφεύγει να βάλει ένταση στις προπονήσεις και πάει σε (σχετικά) χαλαρό τέμπο...

Τους θέλει «φρέσκους»!
40.707views 0shares

Πιστεύω ότι έχοντας δει πάνω από δέκα προετοιμασίες μπορώ να καταλάβω πότε υπάρχει ένταση και πότε οι ρυθμοί είναι χαλαροί για τα δεδομένα της εποχής. Δεν χωράει αμφιβολία λοιπόν πως η επιλογή του Φερέιρα για τη μορφή του προγράμματος εδώ στην Αυστρία είναι «να πάμε χαλαρά ώστε να μην είναι βαριά τα πόδια στα παιχνίδια με την Οντένσε και τρέχουμε και δεν φτάνουμε...». Είναι κάτι που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα.

Γι’ αυτό και δεν έχετε δει ποτέ μέσα από αυτό το site τίτλους του στιλ «τους έβγαλε το λάδι» και «πέφτουν κορμιά». Πρόκειται δε για κάτι που εκ πρώτης όψεως σου κάνει εντύπωση και το συζητάμε συχνά εδώ πέρα στο Κίτσμπουελ. Κυρίως με 1-2 άλλους συναδέλφους που έχουν ανάλογη εμπειρία από «δουλειές» του καλοκαιριού, επομένως μπορούν κι αυτοί να κρίνουν και να συγκρίνουν με περισσότερη ασφάλεια.

Εννοείται πως κάθε προπονητής έχει τη δική του μεθοδολογία και ειδικά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο 65 χρονών, με μια ζηλευτή καριέρα οι κριτικές θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές. Σίγουρα λοιπόν κάτι παραπάνω θα ξέρει, κάπως θα πρέπει να το έχει δουλέψει στο μυαλό του γνωρίζοντας πράγματα που ενδεχομένως δεν ξέρουμε εμείς. Από την πλευρά μας βέβαια οφείλουμε να καταγράψουμε όσα βλέπουμε και αυτό κάνουμε. Προσωπικά άλλωστε έχω πολλάκις τονίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του συγκεκριμένου προπονητή, κάτι που καταγράφηκε ξεκάθαρα την περίοδο που για πολλούς ο Πορτογάλος ήταν στον αέρα.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο leoforos.gr