Facebook Pixel "Πρόβλημα με Βαλβέρδε; Παρεξήγηση... "
| 2011-07-17 10:11:00

"Πρόβλημα με Βαλβέρδε; Παρεξήγηση... "

"Πρόβλημα με Βαλβέρδε; Παρεξήγηση... "

Έτοιμος να καθιερωθεί στην 11άδα του Ολυμπιακού είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, που θέλει να κερδίσει ξανά η ομάδα του το πρωτάθλημα.

Ο νεαρός άσος παραχώρησε δηλώσεις στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" και σχολίασε χαρακτηριστικά:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία...

«Eίναι η δεύτερη προετοιμασία που κάνω με την ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι' αυτό. Είναι σημαντικό για μένα να δουλεύω στην πρώτη ομάδα. Πήρα σημαντικές εμπειρίες από την πρώτη προετοιμασία. Σ' αυτή θα δουλέψω πολύ σκληρά για να είμαι έτοιμος στη διάρκεια της χρονιάς. Η προετοιμασία ως τώρα είναι πολύ καλή».

Τι περιμένεις από τη νέα σεζόν;
 

«Όπως και πέρσι, και κάθε χρόνο, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε και το κύπελλο. Τα καταφέραμε πέρσι στο πρωτάθλημα. Το καταφέρνει, εξάλλου, η ομάδα συνεχώς τα τελευταία 15 χρόνια. Ελπίζω και φέτος. Προσωπικά, είχα καλή χρονιά πέρσι. Θέλω να έχω ακόμη καλύτερη φέτος. Στην πραγματικότητα, είχα μισή καλή χρονιά πέρσι και θα ήθελα να υπάρξει η συνέχεια φέτος του πρώτου μισού».
 
Είναι ο μοναδικός σου στόχος να καθιερωθείς ως βασικός στην ομάδα φέτος;

«Από την πλευρά μου αισθάνομαι έτοιμος σιγά σιγά, με τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, θα βελτιωθώ. Χρειάζεται δουλειά κι αυτό σίγουρα θα το κάνω. Θα δουλέψω. Βάζω το μυαλό στο κεφάλι και δουλεύω. Ξέρω πως μόνο έτσι θα μπορέσω να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό. Θα κάνω τα πάντα γι' αυτό το όνειρο. Ελπίζω να κάνω τα καλά παιχνίδια του πρώτου γύρου και από εκεί και πέρα βλέπουμε».
 
Πέρσι φάνηκε κάποια στιγμή ότι είχες πρόβλημα με τον Βαλβέρδε. Θα ήθελες να το ξεκαθαρίσεις;

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γράφονται και να λέγονται τέτοια. Ο κ. Βαλβέρδε μου έδωσε την ευκαιρία πέρσι να πάρω στα πόδια μου 15-17 παιχνίδια. Ήταν απίστευτο. Δεν είναι δυνατόν να έχω εγώ πρόβλημα μαζί του. Αντιθέτως, τον ευχαριστώ γι' αυτό. Ήταν μία παρεξήγηση και τίποτα περισσότερο».

Τι κέρδισες από την περσινή χρονιά;

«Κέρδισα πολλά πέρσι. Δεν το περίμενα κιόλας ότι θα παίζω. Από την προετοιμασία μέχρι το τέλος βελτιώθηκα σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού μου. Πέρα από το σωματικό και το αγωνιστικό, είναι εξίσου σημαντικό ότι βελτιώθηκα ψυχολογικά γιατί είναι πολύ απαιτητικό να μπαίνεις στο γήπεδο με τη φανέλα του βασικού και να έχουν απαιτήσεις από σένα».
 
Ξαφνικά βρέθηκες να παίζεις βασικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πως το έζησες αυτό;

«Πριν από το ντέρμπι είχα ξεκινήσει βασικός σε αρκετά παιχνίδια αλλά έλεγα μέσα μου ότι ο κ. Βαλβέρδε δεν μπορεί, δεν γίνεται, να με βάλει βασικό και στο ντέρμπι. Και θα τον δικαιολογούσα απόλυτα τον άνθρωπο, γιατί δεν συνηθίζεται να παίζουμε εμείς οι πιο μικροί και οι πιο άπειροι. Όταν όμως κατάλαβα ότι θα με βάλει, αισθανόμουν πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος.

Τρελάθηκα. Ήταν απίστευτο. Έλεγα μέσα μου όλη την εβδομάδα πως "θέλω να τον δικαιώσω". Νομίζω ότι αυτό το έκανε μόνο αυτός ο προπονητής. Δεν έχω συνεργαστεί με πολλούς ως τώρα αλλά σίγουρα ο κ. Βαλβέρδε είναι ό,τι καλύτερο. Δεν ήρθε αυτό που περίμενα, δεν μπόρεσα να παίξω όσο καλά ήθελα, αλλά... Την άλλη φορά".
 
Εσύ πως βλέπεις την καλή πορεία στην Ευρώπη;

«Στα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια θα γίνει υπέρβαση που λένε όλοι και περιμένουμε. Τη θέλουν οι φίλαθλοι την θέλουμε και εμείς. Αν έχουμε και λίγη τύχη, μπορούμε να προκριθούμε από τον όμιλο. Έχουμε καλή ομάδα και ποιότητα. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Εκτός αν υπάρχει η Μπαρτσελόνα όπου εκεί μπορεί να υπάρχει ένα προβληματάκι».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags