Facebook Pixel Όλα γύρω από τον Γκούντγιονσεν
| 2011-07-17 11:07:00

Όλα γύρω από τον Γκούντγιονσεν

Όλα γύρω από τον Γκούντγιονσεν

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου σας μεταφέρει το κλίμα των πρώτων ωρών παραμονής της Ένωσης στη Σλοβενία.

Στο ζεστό και παραθεριστικό χωριό Μοράβσκι Τόπλιτσε της Σλοβενίας, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ετοιμάζονται να διαπιστώσουν τις άγριες διαθέσεις του Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος τους έχει προειδοποιήσει ότι "θα υποφέρετε". Ωστόσο ακόμα και εδώ ο κεντρικό θέμα συζήτησης είναι ο Εϊντουρ Γκούντγιονσεν.

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου βρίσκεται κοντά στην Ενωση και σας μεταφέρει το κλίμα των πρώτων ωρών παραμονής της ομάδας στη Σλοβενία όπου όλοι ασχολούνται με τον σπουδαίο Ισλανδό.

Όλα γύρω του γυρίζουν και είναι απολύτως λογικό. Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ να αλλάξει επίπεδο και αυτό το αντιλαμβάνονται και οι (οσονούπω) νέοι συμπαίκτες του.

"Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για όλους μας. Το μάθαμε κατά τη διάρκεια της πτήσης για τη Βιέννη και ομολογουμένως μείναμε έκπληκτοι. Ποιος δεν γνωρίζει τον Γκούντγιονσεν, ποιος δεν έχει παρακολουθήσει την πορεία του στην Τσέλσι και στην Μπαρτσελόνα;" μας είπε σχετικά βασικός παίκτης της Ένωσης.

Από κάποιους βέβαια εκφράστηκε και η απορία πως γίνεται μία τόσο ηχηρή μεταγραφή όταν η ΠΑΕ δεν πλήρωσε όσα είχε υποσχεθεί στους παίκτες στις 15 του μήνα, όμως αυτή είναι μία άλλη ιστορία...

Περισσότερο όμορφα από όλους νιώθει ο Μανόλο Χιμένεθ... Από χθες έχει έναν λόγο παραπάνω να πιστεύει ότι η επόμενη σεζόν θα είναι εντελώς διαφορετική για την Ένωση. Έναν σπουδαίο λόγο για να είμαστε και περισσότερο ακριβείς.

Ο Ισπανός δεν έκρυψε πριν από την αναχώρηση της ομάδας για τη Σλοβενία την προσμονή του για την προσθήκη ενός παίκτη με ηγετικά προσόντα. Και στο αεροδρόμιο το είπε ευθαρσώς ότι "με αυτόν στην ομάδα αλλάζουμε επίπεδο".

Ο ενθουσιασμός είναι πλέον έκδηλος και στις εκδηλώσεις των φίλων της ομάδας που ετοιμάζονται να εκδράμουν από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις για να παρακολουθήσουν μέρος της προετοιμασίας, κυρίως κατά τις ημέρες που θα διεξαχθούν τα φιλικά της ΑΕΚ εδώ στη Σλοβενία.

Κάποιοι παραδοσιακοί καλοκαιρινοί επισκέπτες της ομάδας _ στο Ζέεφελντ τα προηγούμενα δύο χρόνια και αλλού παλαιότερα _ είτε το σκέφτονταν, είτε θα το έκαναν με βαριά καρδιά, έτσι από συνήθειο και τρέλα για την αγαπημένη ομάδα τους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά ζώντας στην ξενιτιά.

Πολυεπίπεδος ενθουσιασμός

Ωστόσο τώρα το πράγμα αλλάζει... Η άφιξη των κιτρινόμαυρων οπαδών αναμένεται να πολλαπλασιαστεί καθώς η φιγούρα του Γκουντγιόνσεν είναι από μόνη της ικανή να αλλάξει τη σκέψη, τη δράση αλλά πάνω από όλα την ψυχολογία του μέσου φίλου της ΑΕΚ.

Μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει άλλωστε σε όλους διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής συνάθροισης όπου οι Ενωσίτες παίρνουν τη δική τους...ρεβάνς.

Εξυμνώντας ακόμα και τον Γκρέταρσον, τον άνθρωπο-κλειδί στην πραγματοποίηση της μεταγραφής, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζεται σαν ήρωας! Έτσι είναι η ψυχολογία του οπαδού, έτσι εύκολα αλλάζει...

Στην ΠΑΕ ελπίζουν ότι η διαφαινόμενη ολοκλήρωση αυτής της τεράστιας μεταγραφής θα πείσει και τον κόσμο να σπεύσει στα εκδοτήρια πιο μαζικά για να προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας. Η επιθυμία για την έλευση ενός ποδοσφαιριστή ικανού να κάνει τη διαφορά έγινε πραγματικότητα.

Ο Γκουντγιόνσεν (λογικά) θα πάρει τη φανέλα με το νο. 7, αυτή που θα κοσμεί τις περισσότερες πλάτες των φίλων της Ένωσης οι οποίοι θα ντύνονται στα κιτρινόμαυρα για να επισκεφτούν το ΟΑΚΑ.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εμπορικότητα της μεταγραφής είναι ακόμα μία πολύ σημαντική παράμετρος της συγκεκριμένης ιστορίας.

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags