Facebook Pixel Μία ομάδα με Οντένσε, άλλη για το πρωτάθλημα
| 2011-07-18 07:41:00

Μία ομάδα με Οντένσε, άλλη για το πρωτάθλημα

Μία ομάδα με Οντένσε, άλλη για το πρωτάθλημα

Η εντύπωση που μας άφησε ο Παναθηναϊκός αυτές τις δέκα μέρες στην Αυστρία, αλλά και με όσα γνωρίζαμε για τις πρώτες μέρες δουλειά στην Παιανία, είναι ξεκάθαρη. Γράφει ο Γιώργος Σακελλαρίου.

Δουλεύεται μία ομάδα για να είναι έτοιμη να περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το εμπόδιο δηλαδή της Οντένσε.

Τα τρία εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, είναι ο πρώτος στόχος. Κι επειδή ο Ζεσουάλντο Φερέιρα δεν είχε νέους παίκτες στη διάθεσή του, δούλεψε με αυτούς που διαθέτει με στόχο να είναι φρέσκια κι έτοιμη η ομάδα να αντιμετωπίσει το εμπόδιο των Δανών, ή όποιας άλλης ομάδας έφερνε η κληρωτίδα στον δρόμο του «τριφυλλιού». Στο πρώτο ματς δεν θα δούμε ούτε Βιτόλο, ούτε Κουίνσι, ούτε Τοτσέ. Στη ρεβάνς που ούτως ή άλλως ακολουθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι άγνωστο αν θα παίξει κάποιος από τους τρεις. Όπως και να έχει, η ομάδα από την 1η Ιουλίου έχει δουλευτεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Καμία ένταση στις προπονήσεις, αρκετά φιλικά για να αποκτήσουν ρυθμό και τακτική συνοχή οι ποδοσφαιριστές (αυτοί που είναι τώρα στο ρόστερ γνωρίζονται καλά).

Όταν με το καλό περάσει ο Παναθηναϊκός την Οντένσε, θα αποφορτιστεί από την πίεση η ομάδα. Αν είναι στους αδύναμους των πλέι οφ, κανείς δεν θα ζητήσει ευθύνες γιατί αποκλείστηκε από την Μπάγερν ή την ‘Αρσεναλ. Τότε ο Φερέιρα και οι παίκτες του θα στραφούν στον μεγάλο τους στόχο, το πρωτάθλημα. Με περισσότερες λύσεις στα χέρια του ο Πορτογάλος και με περισσότερο χρόνο μέσα από τις προπονήσεις θα δουλέψει για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Άλλη ομάδα με λίγα λόγια θα δούμε στη διάρκεια της σεζόν κι άλλη στα προκριματικά. Είμαστε σαφείς. Άλλη ομάδα. Όχι καλύτερη ή χειρότερη.

Ο απολογισμός

Ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο φιλικό με τη Λεχ Πόζναν. Όχι επειδή νίκησε. Πίεσε αρκετά και καλά τους Πολωνούς, είχε κατοχή, φάσεις, απειλήθηκε ελάχιστα. Κόντρα στη Σίβασπορ χτύπησε το πρώτο καμπανάκι. Κατοχή είχαν οι Τούρκοι, οι οποίοι έβγαλαν φάσεις. Πρέσινγκ δεν υπήρχε από τον Παναθηναϊκό, όπως δεν βγήκαν και πολλές φάσεις. Τα δύο δοκάρια οφείλονται το ένα σε ατομική κίνηση του Πετρόπουλου (κλασική ενός σέντερ φορ με πλάτη στο τέρμα, γύρισμα και σουτ) και το άλλο σε εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη. Φάσεις ο Παναθηναϊκός άλλες δεν έβγαλε.

Με την Κολωνία ήρθε νέο ανησυχητικό δείγμα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός μετά το 20’ κι αφού ισοφάρισε σε 1-1 το γκολ του Ποντόλσκι με το πέναλτι του Λέτο. Έπαιζε στο πρώτο μέρος με φορ τον Κλέιτον, ο οποίος τουλάχιστον τέσσερις φορές πήγε στη σέντρα να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε τρεις φάσεις όλες με τον Πετρόπουλο. Τον μοναδικό, μέχρι την ενσωμάτωση του Τοτσέ, στράικερ της ομάδας. Οι υπόλοιποι ούτε λόγος να πατήσουν την περιοχή. Κι αυτό είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι προβληματίζει έντονα τον Φερέιρα. Σας αναφέραμε ότι ο Πορτογάλος θέλει το transition game. Την γρήγορη μετάβαση από τη μία περιοχή στην άλλη. Ο Παναθηναϊκός δεν το έχει και πρέπει να το αποκτήσει σύντομα. Είτε με πολύ δουλειά με τους παίκτες που έχει, είτε γιατί αυτοί που θα έρθουν θα έχουν την ταχύτητα κι αυτή την ικανότητα για να κάνουν πιο γρήγορο, πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» δεν βγάζει φάσεις. Κι όποια ομάδα δεν κάνει ευκαιρίες, ματώνει για να σκοράρει.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον σε 20-22 ματς, ο Παναθηναϊκός θα βρει κλειστές άμυνες. Χωρίς να πατάνε οι παίκτες του περιοχή θα υπάρχει πρόβλημα να τις διασπάσει. Αυτό πρέπει να το λύσει ο Φερέιρα. Αλλά υπάρχει χρόνος. Προέχει άλλωστε η Οντένσε και η πρόκριση. Αυτήν και με 1-1 εκτός και 0-0 στην Αθήνα την περνάς. Στο πρωτάθλημα, όμως, με δύο ισοπαλίες, χάνεις τον τίτλο…

Πηγή: Sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags