Facebook Pixel "Άρης και δεν είμαι καλά... "
| 2011-07-18 08:22:00

"Άρης και δεν είμαι καλά... "

"Άρης και δεν είμαι καλά... "

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη μεταγραφή του στους "κίτρινους" είναι ο Κώστας Καπετάνος, που αναφέρθηκε σε Τσιώλη, Ολυμπιακό Βόλου, Μπέο, κ.α.

Αναλυτικά η συνέντευξη στη "Sportday":

Κώστα, ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά τον ερχομό σου στον Αρη;

«Επειτα από αρκετά χρόνια στα γήπεδα και σε ομάδες Α' και Β' Εθνικής, μπορώ να πω πλέον πως ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα. Μέσα από την προηγούμενη χρονιά πιστεύω ότι κατάφερα να φτάσω στο επίπεδο να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα, τον Αρη. Ολα τα παιδιά με καλωσόρισαν με τον πιο θερμό τρόπο και εντυπωσιάστηκα από το πολύ καλό κλίμα που συνάντησα. Ελπίζω να διατηρηθεί αυτό και να γίνουμε όλη η ομάδα ένα. Αναμφίβολα ο Αρης είναι η πιο μεγάλη ομάδα που έχω αγωνιστεί».

Επειτα από ένα μικρό διάλειμμα συνεργάζεσαι ξανά με τον Σάκη Τσιώλη. Κάνει αυτό πιο εύκολη την προσαρμογή σου;

«Ο κ. Τσιώλης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκανε πολύ καλή δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου. Οταν πήγα εκεί, είχε στρώσει την ομάδα και κάτι αντίστοιχο προσπαθεί να κάνει και εδώ. Ολη η ομάδα να λειτουργεί με ένα μυαλό. Τα κατάφερε και πέρυσι στον Αρη με το "5 στα 5" στα τελευταία παιχνίδια και πιστεύω, κάτι που φαίνεται και στην προετοιμασία, ότι θα πάμε καλά. Ο προπονητής έχει βάλει νέα στοιχεία και πιστεύω να βγουν στο γήπεδο».

Ποια αγωνιστική ταυτότητα θέλει να προσδώσει στον Αρη;

«Κάθε ομάδα παίζει διαφορετικά. Πλέον, όμως, με τον Αρη πρέπει να παίξουμε μπάλα. Θα χρειάζεται στα παιχνίδια να παίρνουμε προβάδισμα στην έδρα μας και για να γίνει αυτό θα πρέπει να βάζουμε πρώτοι γκολ. Θα έχουμε μία ομάδα που θα πρεσάρει στο γήπεδο, θα παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και θα έχει καλές αλλαγές από επίθεση στην άμυνα. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να δώσουμε αρκετές χαρές στον κόσμο, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο».

Εσένα ποιο ρόλο σκέφτεται να σου δώσει στο γήπεδο;

«Η θέση μου παλιά ήταν αριστερό χαφ, όμως όταν χρειάστηκε να μετατοπιστώ πιο μέσα ως αμυντικό χαφ… μου βγήκε. Ενας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις διάφορες προκλήσεις και να αποδίδει ανάλογα όπου κι αν τον βάζει ο προπονητής να παίζει».

Σε είδαμε στο φιλικό με τον Ατρόμητο να αναλαμβάνεις ήδη την εκτέλεση των στημένων φάσεων, όπως και πέρυσι στον Βόλο…

«Εχω δουλέψει πολύ, βελτιώθηκα αρκετά και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μέσα από τις στημένες φάσεις».

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τους στόχους της ομάδας τη νέα χρονιά;

«Κάθε χρονιά θέλεις να κάνεις ένα βήμα παραπάνω. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στα πλέι οφ και να βγούμε στην Ευρώπη τη νέα χρονιά. Μακάρι να μην πάρουμε το τελευταίο εισιτήριο, αλλά να τερματίσουμε πολύ ψηλότερα».

Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για το «Koriopolis» και την εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου;

«Δεν θα ήθελα αναφερθώ στο συγκεκριμένο θέμα. Το μοναδικό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι η ομάδα και οι παίκτες δεν έδωσαν δικαίωμα. Είναι καθαρά υπόθεση του προέδρου, του κ. Μπέου».

Εχεις παράπονο από την πρώην σου ομάδα, κυρίως από τον τρόπο που έφυγες;

«Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Βόλο, απλώς ο πρόεδρος με άφησε εκτός στα τελευταία παιχνίδια. Ο κύκλος αυτός έκλεισε ύστερα από ενάμιση χρόνο, τους στόχους μου τους πέτυχα κι εγώ και η ομάδα και πλέον πιστεύω ότι πρέπει να ζητήσω κάτι περισσότερο από τον εαυτό μου για την καριέρα μου και για τον λόγο αυτόν επέλεξα τον Αρη».

Αξιζε η αναμονή μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή σου στον Αρη;

«Δικαιώθηκα και πιστεύω θα το αποδείξω αυτό και μέσα στη χρονιά. Ο Αρης ήταν η πρώτη μου επιλογή. Και με τη διοίκηση μιλήσαμε και με τον προπονητή και βλέπουμε ότι λειτουργούν πολύ καλά τα πράγματα. Χρειάστηκε να κάνουμε όλοι υπομονή, αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Πώς σχολιάζεις τη στροφή του Αρη στους νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές;

«Από την πρώτη μέρα είδα ένα ρόστερ με αρκετούς νέους παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και όνειρα. Μακάρι όλα τα παιδιά να δουλέψουν όπως πρέπει και να τα καταφέρουν. Ο Αρης έχει πολύ καλές υποδομές, κατέκτησε και το πρωτάθλημα και βλέπω πως τα παιδιά από τη δεύτερη ομάδα είναι αρκετά καλοί παίκτες. Με δουλειά και υπομονή πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν».

Τόσα χρόνια είχες αντίπαλο τον κόσμο του Αρη. Από φέτος θα τον έχεις στο πλευρό σου…

«Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, είναι δίπλα της. Τόσα χρόνια ήμασταν αντίπαλοι, τώρα είναι πολύ καλό που θα τον έχω στο πλευρό μου και θα παίζω και γι' αυτόν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags