Facebook Pixel Ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός
| 2011-07-18 11:41:00

Ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός

Ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός

Ο νέος Παναθηναϊκός και το ρίσκο των μεταγραφών. Η προβληματική εικόνα των φιλικών και οι ευθύνες προπονητή και διοίκησης. Διαβάστε επίσης για τον... αντι-Σισέ Τοτσέ και τους παίκτες που θέλει ο Φερέιρα. Ο Γιώργος Τρινταφυλλίδης γράφει για τα χειρότερα που έρχονται.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φιλικά του παιχνίδια στο εξωτερικό και το δείγμα είναι αρνητικό, 10 μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα με την Οντένσε στη Δανία για τα προκριματικά του Champions League.

Οι "πράσινοι" έδωσαν τρία φιλικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Κίτσμπουελ με απολογισμό μία νίκη απέναντι στη Λεχ Πόζναν, μία ισοπαλία με τη Σίβασπορ και μία ήττα από την Κολονία, ενώ το 11-0 με την τοπική ομάδα του Κίτσμπουελ ήταν ένα απλό ξεμούδιασμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε με την απόδοση του στα φιλικά παιχνίδια και η αγωνιστική του εικόνα είναι προβληματική, ενόψει των κρίσιμων αγώνων με την Οντένσε για τα προκριματικά του Champions League. Στο πρώτο 45λεπτο του πρώτου τεστ με τη Λεχ Πόζναν, υπήρξε μία διάθεση για κατοχή της μπάλας, πίεση του αντιπάλου ψηλά και πλαγιοκοπήσεις από τους ακραίους στην επίθεση.

Όμως στα δύο επόμενα παιχνίδια με Σίβασπορ και Κολονία, το "τριφύλλι" είχε πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να έχει την κατοχή της μπάλας, ήταν στατικός και δημιούργησε λίγες φάσεις, ενώ και η αμυντική του συμπεριφορά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Κοινώς ο βαθμός ετοιμότητας για τα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έρχονται είναι μικρός και απογοητευτικός στη μετά-Σισέ εποχή με τον Παναθηναϊκό να είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του και να στηριχθεί στο σύνολο και όχι στις μονάδες.

Παράλληλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας δεν θα είναι στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τα ματς με την Οντένσε, ο Βιτόλο ξεκίνησε προπονήσεις πριν από λίγες ημέρες και ο Κουίνσι Αμπεγιέ με τον Τοτσέ θα υπογράψουν τη Δευτέρα (18/07). Ο δεύτερος, μάλιστα, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ευθύνεται για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και η διοίκηση για την καθυστερημένη ενίσχυση της, αν και όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ο Βιτόλο μπορεί να καλύψει σε κάποιο βαθμό το κενό του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Όμως η επιλογή Τοτσέ για αντι-Σισέ ρίχνει τον πήχη και προκαλεί εύλογα πολλά ερωτηματικά και εκνευρισμό στον κόσμο.

Και η ΑΕΚ έχει οικονομικά προβλήματα και μάλιστα μεγαλύτερα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά τουλάχιστον φέρνει τον Γκούντιονσεν για την κορυφή της επίθεσης και δίνει μία ελπίδα στον κόσμο της. Αντιθέτως η διοίκηση του Παναθηναϊκού προτιμά να κρυφτεί πίσω από τις επιλογές του προπονητή της. Η ευθύνη, όμως, βαραίνει και τις δύο πλευρές.

Ρίσκο είναι και η επιλογή του Γκανέζου ακραίου επιθετικού Κουίνσι Αμπεγιέ λόγω του προβληματικού του χαρακτήρα, παίκτης που θα πάρει τη θέση του Γκοβού στο ρόστερ, ενώ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλου, χρειάζεται και άλλη μεταγραφή.

Στο προσκήνιο βρίσκεται ο 23χρονος Πορτογάλος μέσος της Βιτόρια Σετούμπαλ Ζέκα, όνομα που επίσης είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Οι "πράσινοι" τα έχουν ήδη βρει με τον παίκτη που αγωνίζεται κυρίως στον άξονα αλλά και στα άκρα και πλέον απομένει η συμφωνία με την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους και με τα μέχρι τώρα δείγματα, είναι πολύ χειρότερος από την περασμένη σεζόν με "φτωχή" μεταγραφική ενίσχυση και σοβαρές απώλειες στο ρόστερ του (Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σισέ) και αν μη τι άλλο τα επερχόμενα κρίσιμα παιχνίδια με την Οντένσε θα είναι τουλάχιστον δύσκολα με αυτή την αγωνιστική εικόνα.

Οι Δανοί δεν αποτελούν φόβητρο και οι "πράσινοι" είναι υποχρεωμένοι να τους αποκλείσουν για να μη βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags