Facebook Pixel O Γκούντγιονσεν κλείνει στόματα!
| 2011-07-18 13:56:00

O Γκούντγιονσεν κλείνει στόματα!

O Γκούντγιονσεν κλείνει στόματα!

Σε ένα πολύ... παράξενο καλοκαίρι, χωρίς σπουδαίες μεταγραφές, με βαριά τη σκιά των στημένων αγώνων κι εν μέσω της κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα, η περίπτωση του Γκούντγιονσεν μας κάνει να χαμογελάμε...
 

Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος...

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία από τις κορυφαίες μεταγραφές ξένων παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς δεν έχουμε δει πολλές φορές στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δίνει απαντήσεις σε όσους βιάστηκαν να τραβήξουν κόκκινες γραμμές και να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι οτιδήποτε συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καταρχήν αποδεικνύει ότι εάν υπάρχουν διάθεση, γνώση του χώρου, επαφές και συστηματική δουλειά μπορείς να πετύχεις ευκαιρίες και να φέρεις ποδοσφαιριστές που έστω και στη δύση της καριέρας τους, μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα γκρεμίζει τον «μύθο» ότι για να προσελκύσεις και να πάρεις «μεγάλο» όνομα, επιβάλλεται να στρώσεις... χρυσό χαλί στα πόδια του προσφέροντας περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Γκούντγιονσεν έρχεται με κάτι παραπάνω από 600.000, χρήματα που ζητάνε αρκετοί Ελληνες συνάδελφοί του, οι οποίοι δεν έχουν δει ούτε από την τηλεόραση όσα έχει ζήσει από κοντά ο Ισλανδός άσος!

Η έλευση του Γκούντγιονσεν, όμως, αποτελεί και σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΑΕΚ υπάρχει και ετοιμάζεται με άγριες διαθέσεις για τη νέα σεζόν! Εχοντας κρατήσει τους παίκτες που ήθελε από πέρσι (Λυμπερόπουλο, Δέλλα), ποντάροντας στο ελληνικό στοιχείο (Σιόβας, Κοντοές) κάλυψε το κενό στη θέση του τερματοφύλακα (Κωνσταντόπουλος) και τελικά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με έναν ποδοσφαιριστή που ακόμα και στα 33 του θα αποτελεί λόγο για τους οπαδούς να πάνε στο γήπεδο!

Η ΑΕΚ, λοιπόν, με τα χίλια-μύρια οικονομικά προβλήματα δίνει το παράδειγμα. Οι άλλες ομάδες θα το ακολουθήσουν;

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags