Facebook Pixel O Εϊντουρ, ο αντί – Ντιόπ και η δουλειά του Μανόλο
| 2011-07-19 14:48:00

O Εϊντουρ, ο αντί – Ντιόπ και η δουλειά του Μανόλο

O Εϊντουρ, ο αντί – Ντιόπ και η δουλειά του Μανόλο

Η άφιξη του Ισλανδού πέρα απ’ όλα τα άλλα, έφερε την ανάταση του ηθικού στην ψυχολογία των «Ενωσιτών».

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Αυτή η προσθήκη, έδωσε στους φίλους της ΑΕΚ το δικαίωμα, να ελπίζουν σε κάτι και σίγουρα τονώνει και το ηθικό του υπόλοιπου τμήματος. Μια ομάδα που προχωρά σε περικοπές δεν είναι απαραίτητο πως αποδυναμώνεται, όταν κινείται σωστά και με ένα πρόγραμμα. Ο Σταύρος Αδαμίδης μπορεί να είχε ποντάρει πολλά στο ότι μιλώντας ειλικρινά θα έκανε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια.

Όμως όταν έρχεται παίκτης αεροδρομίου, τότε η ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου είναι σαφώς πιο σίγουρη. Ήδη τα πρώτα μηνύματα από την κίνηση των διαρκείας είναι θετικά. Όσο για το αν θα μπορέσει ο Ισλανδός να αποδώσει τα αναμενόμενα. Μπορεί η τελευταία διετία να μην ήταν αντάξια του ονόματος του, αλλά στην Ελλάδα ήρθε ο παίκτης, οπότε διαφορά περιμένεις ότι μπορεί να κάνει. Και μπορεί γιατί μπορεί να λύσει τα χέρια του Μανόλο παίζοντας σε πολλές θέσεις.

Από την άλλη υπάρχει και το αρνητικό θέμα με την διαφαινόμενη φυγή του Ντιόπ. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ πως θα είναι μέγιστη απώλεια, ειδικά με την εικόνα που είχε ο Σενεγαλέζος στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν. Απ’ όσους διάβασα για υποψήφιους αντικαταστάτες, κανείς δεν μου δίνει την αίσθηση πως θα γεμίσει αυτό το κενό. Ο Κουμόρτζι που έτσι κι αλλιώς στην ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να τον αποκτήσει ποτέ για τους γνωστούς λόγους από τον Πανιώνιο, δεν είναι τόσο καλός στο ανασταλτικό κομμάτι.

Από την άλλη ο Ιγκλέσιας αν και μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις στην πρώτη του χρονιά μετά είχε φθίνουσα πορεία, ενώ κι ο Καρντόζο που γνωρίζετε πως εκτιμώ, Ντιόπ δεν είναι σε καμία περίπτωση. Ένας απ’ αυτούς συν παραμονή Μίτσελ όμως θα έκανε διαφορά και για τον κόουτς πιστεύω. Όπως δεν θα μου φαινόταν καθόλου άσχημη μια προσθήκη σαν αυτή του Ζαϊρί για τα άκρα, αν ο Γαλλομαροκινός πάει σε λογικό επίπεδο τις απαιτήσεις του.

Για μένα σπουδαιότερη κι από οποιαδήποτε μεταγραφή, είναι η δουλειά, που επισημαίνουν πως κάνει στο Τόπλιτσε ακόμα και συνάδελφοι που του άσκησαν δριμύτατη κριτική την προηγούμενη χρονιά, ο Μανόλο Χιμένεθ. Οι αναχρονιστικές και παλιομοδίτικες φιλοσοφίες προετοιμασίας που είδαμε στην ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν πλέον παρελθόν και όλοι μοιάζουν ενθουσιασμένοι με αυτό. Αυτό το γεγονός έχει ίσως περισσότερη σημασία και από τις ενισχύσεις. Ο Ισπανός καταστρώνει αυτός το σχέδιο από την αρχή, ξέρει τι δουλειά θα κάνει και πως θα προγραμματίσει την ομάδα και αυτό για την πορεία της ΑΕΚ τη νέα σεζόν, έχει μεγαλύτερη σημασία από κάθε τι άλλο.

ΥΓ: Θα τα ξαναπούμε πλέον από βδομάδα, όταν και θα επιστρέψω στις επάλξεις.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags