Facebook Pixel "Οι απαντήσεις στο χορτάρι..."
| 2011-07-19 15:25:00

"Οι απαντήσεις στο χορτάρι..."

"Οι απαντήσεις στο χορτάρι..."

"Θα μιλήσω στο γήπεδο", υποσχέθηκε ο Έϊντουρ Γκούντγιονσεν όταν ρωτήθηκε στην επίσημη παρουσίασή του αν βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του.

Ο Σταύρος Αδαμίδης ήταν ο πρώτος που μίλησε και τόνισε: «Μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να καλωσορίζω έναν μεγάλο παίκτη. Θα μας προσθέσει ποιότητα, τόσο αγωνιστικά όσο κι εξωαγωνιστικά. Είναι μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας μας. Του εύχομαι υγεία, να κάνει μια λαμπρή καριέρα και να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα μας.

Η μεταγραφή δεν ήταν τυχαία. Τον θέλαμε και πέρυσι. Είναι δείγμα γραφής της διοίκησης, όταν υπάρχει πλάνο και νοικοκύρεμα όλα γίνονται. Θέλουμε την στήριξη των φίλων της ΑΕΚ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το μεγάλο αστέρι της Ένωσης, ο Εϊντουρ Γκούντγιονσεν: «Καλησπέρα σας, με συγχωρείται για την καθυστέρηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, εύχομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Είναι ένα νέο βήμα στην καριέρα μου. Από χθες είδα το κλίμα, μου άρεσε, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με ήθελαν πολύ και μου το έδειξαν κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήρθα».

Μετά τον Γκούντγιονσεν ήταν η σειρά του Άρναρ Γκρέταρσον να μιλήσει: «Καταρχήν ευχαριστώ τον Εϊντουρ που ήρθε στην ομάδα. Περιμένουμε πολλά από αυτόν και μέσα στο γήπεδο κι έξω από το γήπεδο. Τον ξέρω από παλιά. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό βήμα για την καριέρα του.

Βρίσκεται σε καλό επίπεδο και θα αποδείξει την αξία του με την ευκαιρία που του δίνει η ΑΕΚ. Η υπογραφή του ήταν δύσκολη, καθώς βρισκόταν κοντά στην Γουέστ Χαμ, αλλά ευτυχώς για μας τον πείσαμε να έρθει και είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα το μετανιώσει. Έχουμε καλή ομάδα, με έμπειρους και καλούς παίκτες, φανταστικό προπονητή και πιστεύω ότι θα κάνουμε έκπληξη φέτος. Μαζί με τον Εϊντουρ ανεβαίνουμε επίπεδο και είμαι πολύ αισιόδοξος».

Στη συνέχεια ο Γκούντγιονσεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Γιατί επέλεξε την ΑΕΚ: «Είναι ένα νέο βήμα για την καριέρα μου. Οι Γκρέταρσον, Αδαμίδης με έπεισαν να έρθω μου είπαν ότι αξίζει να έρθω και μου υποσχέθηκαν ότι αυτή η πρόκληση θα μου βγει σε καλό».

Τι γνωρίζει για την ΑΕΚ: «Δεν ξέρω πολλά για την ομάδα. Ο πρόεδρος μου είπε εν συντομία την ιστορία του συλλόγου. Ξέρω κάποια πράγματα κι από τον Αρναρ που έπαιζε εδώ. Θα μάθω περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω να παίξω ένα μικρό ή μεγάλο ρόλο στην ιστορία της ΑΕΚ».

Για το αν μπορεί να υποσχεθεί κάτι στον κόσμο: «Οι οπαδοί με ενθουσίασαν πολύ. Ήταν πολύ καλή η υποδοχή. Τους διαβεβαιώνω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις. Θα φοράω με περηφάνια τη φανέλα της ομάδας. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα».

Αν μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ σε τίτλο: «Θα κάνω ό,τι μπορώ. Πέρυσι η σεζόν ήταν επιτυχημένη με την κατάκτηση του Κυπέλλου και την τρίτη θέση. Θα πρέπει να ανέβουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι όμως. Έχουμε φιλοδοξίες να πάμε την ομάδα πιο πάνω από πέρυσι».

Τι περιμένει από την ΑΕΚ: «Μια νέα πρόκληση, επιτυχημένη εμπειρία. Το άγνωστο που υπάρχει μπροστά μου, είναι μια πρόκληση και θέλω να κατακτήσω τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα».

Για το τι γνωρίζει για την ΑΕΚ: «Όταν έμαθα για την ομάδα δεν είχα πληροφορίες. Έψαξα για να βρω πληροφορίες. Υπάρχει ένα μείγμα ταλέντου κι εμπειρίας στην ομάδα. Σίγουρα θα μιλήσω με τους συμπαίκτες μου σύντομα και θα μπω στην ομάδα. Επαναλαμβάνω ότι με έπεισαν οι δυο άνθρωποι που σας είπα. Θα φέρω μεγάλο ενθουσιασμό, εμπειρία και θα βοηθήσω την ομάδα στο χορτάρι».

Για το πότε θα ξεκινήσει προετοιμασία: «Θα πάω να ενσωματωθώ με την ομάδα το συντομότερο δυνατό. Θα τακτοποιήσω κάποια θέματα πριν πάω στη Σλοβενία. Είμαι μια εβδομάδα πίσω και. Θα δώσω τα πάντα για να προετοιμαστώ άμεσα και να βοηθήσω την ομάδα και τον προπονητή σε ό,τι μου ζητηθεί».

Για το που του αρέσει να αγωνίζεται; «Θεωρώ ότι θα το συζητήσω με τον προπονητή. Έπαιζα στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις. Έχω παίξει και δεύτερος επιθετικός κι εξτρέμ. Το θέμα είναι να βρεις την σωστή ισορροπία μέσα στην ομάδα».

Αν τον είχαν πλησιάσει ο Ολυμπιακό ή ο Παναθηναϊκό κι αν γνωρίζει για τα ντέρμπι: «Όχι, δεν είχα επίσημη πρόταση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγάλη φημολογία και ίσως στο παρελθόν να υπήρχε κάτι. Προφανώς και ξέρω τι σημαίνει ντέρμπι. Δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι περηφάνεια κτλ. Είναι τρεις μεγάλες ομάδες στην ίδια πόλη... Ξέρω από αυτά κι ελπίζω σ' αυτά τα ματς να δώσω βοηθήσω».

Πώς μπορεί να διαχειριστεί την πίεση του κόσμου να γίνει ηγέτης: «Το κατάλαβα όταν ήρθα. Εχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, σε υψηλό επίπεδο. Πάντα υπάρχει πίεση, απλά πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι με τον σωστό τρόπο για να γίνεσαι καλύτερος. Είναι νέα εμπειρία κι ελπίζω να την διαχειριστώ σωστά. Οι ευθύνες είναι ευπρόσδεκτες».

Αν θεωρεί ότι η επιλογή της Ελλάδας που δεν είναι τοπ πρωτάθλημα σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του: «Θα πρέπει να το αποδείξω στο χορτάρι. Η απάντηση μου θα είναι ξεκάθαρη είμαι σίγουρος».

Ο Σταύρος Αδαμίδης έκλεισε την παρουσάιση, λέγοντας: «Δεν έρχονται κάθε μέρα ποδοσφαιριστές του βεληνεκούς του Γκούντγιονσεν στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς κάναμε υπέρβαση, φέραμε τον παίκτη. Είναι μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρά τις δυσκολίες η ΑΕΚ κατάφερε να πρωτοστατήσει. Θέλω να ευχαριστήσω Αρναρ και Κωνσταντινίδη. Δουλεύουμε όλοι σαν ομάδα στην διοίκηση. Ο κ. Χατζηιωάννου μας έδωσε ιδέα να πάρουμε ένα παίκτη του βεληνεκούς του Εϊντουρ. Ο,τι έχουμε να δείξουμε θα το δείξουμε στο γήπεδο. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου που είναι καταλυτική και πιστεύω ότι θα πετύχουμε πολλα».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags