Facebook Pixel "Περού όπως Παναθηναϊκός"
| 2011-07-19 16:59:00

"Περού όπως Παναθηναϊκός"

"Περού όπως Παναθηναϊκός"

Με αφορμή την επιτυχία του Περού στο Κόπα Αμέρικα, ο Σέρχιο Μαρκαριάν θυμήθηκε την πορεία με τον Παναθηναϊκό ως τα προημιτελικά του Kυπέλλου UEFA το 2002-2003.Τι του είχε πει τότε ο "άγνωστος Μουρίνιο".

"Μέχρι εδώ τα έχουμε καταφέρει χάρη στην εργατικότητα, την πειθαρχεία και την προσύλωση στο στόχο μας. Αφού είστε Πορτογάλοι, θα θυμάστε ότι κάπως έτσι είχαμε φτάσει και με τον Παναθηναϊκό να νικήσουμε την Πόρτο (0-1) στο “Ντας Αντας” (με το γκολτου Εμάνουελ Ολισαντέμπε)", τόνισε και απάντησε για τη ρεβάνς, όπου οι "πράσινοι" είχαν ηττηθεί με τα δύο γκολ του Ντερλέι:

"Ναι, ο Ντερλέι μας έκανε τη ζημιά. Εκείνη η ομάδα που είχαμε λοιπόν δεν ήταν καλύτερη από την Πόρτο του άγνωστου ακόμα Μουρίνιο, ο οποία μάλιστα προφητικά μου είχε πει μετά το τέλος του πρώτου ματς, να μην βιάζομαι να πανηγυρίσω. Προσπαθούσαμε τότε να καλύψουμε την αγωνιστική διαφορά και να αντιμετωπίσουμε την Πόρτο με καρδιά, μυαλό και αυτοθυσία. Μάλιστα ξεκινήσαμε εξαιρετικά. Θέλαμε να καθαρίσουμε την πρόσκριση από την αρχή του απαναληπτικού. Ωστόσο, με εκείνο το φρενήρη ρυθμό του αγώνα ξεμείναμε στην πορεία από δυνάμεις.

Δεν αντέξαμε και οι αντίπαλοι μας ήταν πιο γρήγοροι, κάτι που τελικά τους οδήγησε στην επιτυχία. Πάντως χάρη στα στοιχεία που διαθέταμε, φτάσαμε κοντά στην πρόκριση απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ομάδα που μετά καέκτησε το τρόπαιο και την επόμενη χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ. Κάπως έτσι λοιπόν συμβαίνει και με το Περού. Ο,τι και με εκείνον τον Παναθηναϊκό!".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags