Facebook Pixel Ο κοριός είναι …Σουπεράς!
| 2011-07-20 07:42:00

Ο κοριός είναι …Σουπεράς!

Ο κοριός είναι …Σουπεράς!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για το δεύτερο φιλικό του Άρη στο Καρπενήσι κόντρα στην Κέρκυρα και για την επερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Σε ένα φιλικό παιχνίδι το τελευταίο που ενδιαφέρει παίκτες και κυρίως προπονητές είναι το σκορ. Σίγουρα όλοι θέλουν να κερδίζουν ακόμα και στο οικογενειακό διπλό, αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν σε ένα φιλικό χάσεις με 1-0, έρθεις ισόπαλος με 1-1 ή κερδίσεις με 2-1. Ο ΑΡΗΣ στο παιχνίδι με την Κέρκυρα έδειξε και πάλι στοιχεία που θα ήθελε να βλέπει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς ο Σάκης Τσιώλης, οι παίκτες του έπαιξαν κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και εκτός από το κανονικό γκολ του Τσέζαρεκ που ακυρώθηκε (;) έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Έκαναν όμως και αρκετά λάθη, είχαν κενά διαστήματα, συγκεκριμένα προβλήματα σε άμυνα , κέντρο και επίθεση. Αν δεν είχαν, τα πράγματα, μόνο φυσιολογικά δεν θα ήταν. Είδαμε παίκτες να αλλάζουν συνεχώς θέσεις (π.χ. ο Νέτο να αλλάζει με Καστίγιο δεξιά-αριστερά, Οικονομόπουλος να παίζει δεξί μπακ, να ξαναμπαίνει ως αμυντικό χαφ, ο Μίσελ να αγωνίζεται κι ως μπακ κι ως χαφ κι διάφορες άλλες αλχημείες τις οποίες συνηθίζει ο Τσιώλης).

Για όσους δεν έχουν εικόνα από το παιχνίδι, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τον ΑΡΗ ο Τσιώλης έπαιξε με 4-4-2 και ρόμβο. Ο προπονητής του ΑΡΗ βέβαια δεν έχει την εμμονή που είχε ο Κούπερ με το συγκεκριμένο σύστημα (χωρίς ρόμβο), αλλά πιστεύει ότι είναι ένα από αυτά που θα βοηθήσουν την ομάδα να παρουσιάσει τις αρετές της φέτος.

Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να παίξει το συγκεκριμένο σύστημα μόλις μετά από δύο μέρες δουλειάς πάνω σε αυτό στις τελευταίες προπονήσεις. Ο Καπετάνος που τα ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά λόγω της παρουσίας στον Βόλο έδειξε σε αρκετούς για ποιο λόγο εισηγήθηκε την απόκτησή του ο Τσιώλης, ενώ ο Καστίγιο ήταν και πάλι εκρηκτικός, μαχητικός, ταχύτατος και – αν και είναι νωρίς- φαίνεται να δικαιώνει τους ανθρώπους του ΑΡΗ για την οικονομική υπέρβαση στην περίπτωσή του.

Προσωπικά θεωρώ όμως ότι ο μεγάλος κερδισμένος από το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Περίπου 3 μήνες είχε να παίξει ο Κροάτης και έδειξε αποφασισμένος να σβήσει την μέτρια περσινή του χρονιά και να είναι ο Τσέζαρεκ, που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια να έχει για… πλάκα τα 10-12 γκολ. Κι βέβαια η καλή του εμφάνιση δεν έχει να κάνει με το γκολ που πέτυχε κι κακώς ακυρώθηκε από ρέφερι και βοηθό που δείχνουν σέντρα, αλλά τελικά δίνουν φάουλ, όπως φαίνεται κι από το σχετικό βιντεάκι http://www.gazzetta.gr/article/item/210686-psahnoun-skor-vid.

Στον ΑΡΗ-όπως έχει πει και ο Τσιώλης- ψάχνουν για ένα καλό επιθετικό, αλλά σε κάθε περίπτωση περιμένουν και την… μεταγραφή εκ των έσω με την ουσιαστική συμμετοχή και προσφορά του Τσέζαρεκ που με την μέχρι τώρα παρουσία του στην προετοιμασία δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του. Σίγουρα ο ΑΡΗΣ θα έχει τις επόμενες μέρες ορισμένες προσθήκες καθώς πέρα από τους… βασικούς, έχει κι αρκετούς νεαρούς παίκτες που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής φέτος, αλλά ο προπονητής έχει διαγνώσει κατά δήλωσή του ότι απαιτείται κι άλλη ενίσχυση στα… μπακ-απ. Ο Πορτίγια θα προστεθεί στο ρόστερ κι σίγουρα είναι μία ακόμα λύση, αλλά για τον ΑΡΗ η ουσιαστικότερη… μεταγραφή είναι η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λάθη όπως αυτό που έκανε ο ρέφερι με την Κέρκυρα είναι τα λεγόμενα ανθρώπινα. Λάθος χωρίς δόλο από ένα άνθρωπο που σφυρίζει στα ερασιτεχνικά της Ευρυτανίας και από τις φωνές των παικτών της Κέρκυρας πείστηκε να ακυρώσει ένα γκολ που λίγο πριν είχε κατοχυρώσει. Φέτος ελπίζουμε όλοι στην Ελλάδα ότι και τα άλλα… ανθρώπινα λάθη που βλέπαμε και πλέον καταλάβαμε πολύ καλά πόσο… απάνθρωπα ήταν –για τον κόπο, τον ιδρώτα, την τρέλα μας- όλοι ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχουν.

Η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ίσως να είναι πιο κοντά από ποτέ, έστω κι αν ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν άνθρωποι της διαιτησίας και ρέφερι που θα σφυρίζουν υπέρ του ισχυρού όχι γιατί κάποιος τους πήρε τηλέφωνο ή έχουν ανοίξει λογαριασμούς με την… Μαλαισία, αλλά επειδή θέλουν να… πουλήσουν την δική τους εκδούλευση, να κάνουν τους… καλούς στους έχοντες και κατέχοντες όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στην ελληνική κοινωνία. Κομμάτι της είναι άλλωστε η... μπάλα! Ακόμα κι έτσι όμως ο ΑΡΗΣ τη νέα χρονιά θα έχει περισσότερες προοπτικές πέρα από κάθε άλλη φορά, γιατί ΠΑΝΤΑ κι ΠΑΝΤΟΥ πήγαινε με τον σταυρό στο χέρι. Τώρα θέλοντας κι μη και αρκετοί άλλοι θα αναγκαστούν να πορευτούν αναλόγως καθώς ο σούπερ-κοριός… παραμονεύει! ίσως μάλιστα να μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και... Σουπεράς!

Υ.Γ.1 Μίλησε ο… επαναστάτης και πάλι θυμήθηκε το παιχνίδι στο Βικελίδης όπου υποκλίθηκε (άνετα) με 2-0 στον ΑΡΗ. Του έκοψαν λέει τότε το δρόμο για το πρωτάθλημα. Του το έκοψαν προφανώς για να το πάρει ο Παναθηναικός. Η ομάδα δηλαδή στην οποία άφησε η διοίκησή του να πάει ο Βίκτορας την επόμενη μέρα που έφυγε από την Θεσσαλονίκη με «περήφανη» αποδέσμευση όπως λένε οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας του. Ξέρω, ξέρω φταίει ο Σπάθας που πήγε ο Βιτόλο στον Παναθηναικό…

Υ.Γ.2 Εδώ θα μου πεις κάποιοι είπαν ότι τον Βιτόλο στον Παναθηναικό τον πήγε ο… Κόντης. Αυτός δηλαδή που τους μάνατζερ του Βιτόλο κάθε μέρα τους ξεφωνίζει στα ραδιόφωνα για την υπόθεση Κάμπορα. Αφού δεν πήγε τον… Κούπερ όμως μας… κάθισε γάντι ο Ισπανός!

Υ.Γ.3 Πως το είπε ο Σολτάνι: «Ήρθα στο μεγαλύτερο σύλλογο στην Θεσσαλονίκη κι όλοι το ξέρουν αυτό;» Αλάνι…

Υ.Γ.4 Γίνετε πανικός για τα εισιτήρια με Πενιαρόλ. Όσοι προλάβετε…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags