Facebook Pixel Παγκίτης ο Τζιμπούρ;
| 2011-07-20 10:00:00

Παγκίτης ο Τζιμπούρ;

Παγκίτης ο Τζιμπούρ;

Ο Eρνέστο Βαλβέρδε δε δείχνει έως τώρα να υπολογίζει τον Αλγερινό επιθετικό ως πρώτη επιλογή στην τριάδα της επίθεσης. Οι χθεσινές δοκιμές και οι πολλές λύσεις στη γραμμή κρούσης.

Ένα από τα ερωτήματα που προέκυψε από το χθεσινό πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τον Ράφικ Τζιμπούρ και τη θέση που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά. Μήπως αυτή είναι στον ...πάγκο;

Και εξηγούμαστε: Ο Βαλβέρδε έδειξε χθες να μην προορίζει τον Αλγερινό για κάποια συγκεκριμένη θέση στην επίθεση.
Πρώτα τον έβαλε αριστερά στη γραμμή κρούσης (το έκανε και πέρυσι), ενώ στη συνέχεια τον πέρασε ως καθαρόαιμο σέντερ φορ στην κορυφή.

Εκεί, όμως, προορίζεται για βασικός, όπως έχει διαπιστωθεί, ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος βέβαια τραυματίστηκε, αλλά εκτιμάται πως δεν έχει κάτι σοβαρό.

Την ίδια ώρα σε ό,τι αφορά τις πτέρυγες για δεξιά λογικά υπολογίζεται ο Άλμπερτ Ριέρα (ανάποδο πόδι) και για αριστερά ο Φραν Γέστε με τις εναλλακτικές να είναι πολλές (Χαβίτο, Καταϊ, Γκρμπιτς).

Οπότε είναι προφανές ότι κάποιος δεν χωράει στο σύστημα του Βαλβέρδε κι αυτός μπορεί να είναι ο Τζιμπούρ. Εκτός αν τον δούμε πίσω από τον Μιραλάς, κάτι που, όμως, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, μια και εκεί μπορούν να παίξουν ένα κάρο άλλοι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά (Φουστέρ, Ιμπαγάσα).

Βεβαίως, ο Βαλβέρδε αρέσκεται σε πολλές αλλαγές στην επίθεση, δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και κάνει συχνά ροτέσιον. Οπότε δεν είναι σίγουρο ότι ο "τρομοκράτης" θα μείνει εκτός 11άδας.

Πάντως, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να βρει χώρο στη φετινή επίθεση του Ολυμπιακού, όπως συνέβη πέρυσι και με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον ευέξαπτο χαρακτήρα του...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags