Facebook Pixel Με τον Γκουντγιόνσεν αγόρασε χρόνο
| 2011-07-20 12:20:00

Με τον Γκουντγιόνσεν αγόρασε χρόνο

Με τον Γκουντγιόνσεν αγόρασε χρόνο

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει τη μεταγραφή του Γκουντγιόνσεν στην ΑΕΚ και τονίζει πως "στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει Αδαμίδης να κάνει επικοινωνιακά κόλπα".

Aναλυτικά το άρθρο του:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ πάνε πλέον για πρωτάθλημα, στον Ολυμπιακό το έχουνε ήδη στο τσεπάκι τους, μόνο στον Παναθηναϊκό έχουν ζόρια. Και δεν μπορείς να πεις όπου φτώχεια και γκρίνια. Στην ΑΕΚ, δηλαδή, τον φυσάνε τον παρά; Με το ντουφέκι το κυνηγάνε το δίφραγκο. Είναι πολύ πιθανό προχθές που κάνανε το τραπέζι του Ισλανδού στο «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη ο Αδαμίδης να ζήτησε να πληρωθεί ο λογαριασμός σε έξι άτοκες δόσεις. Καλός άνθρωπος είναι ο Βλάσης, δεν θα αρνήθηκε να τους εξυπηρετήσει. Η διαφορά, λοιπόν, ΑΕΚ-Παναθηναϊκού είναι στην επικοινωνία.

Από την αρχή του καλοκαιριού στην ΑΕΚ αρχίσανε να ξεφορτώνουνε: Σκόκο, Σάχα, Μπλάνκο, ενώ είχε ήδη προηγηθεί ο Τζιμπούρ. Κρατήσανε όμως πισινή. Είχανε βάλει κάποια λεφτά στην άκρη. Οχι για ώρα ανάγκης όπως λένε. Για να κάνουνε μία και μοναδική μεταγραφή. Πάντα στο ποδόσφαιρο όλο και κάποιος παίκτης με πλούσιο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον θα έχει ξεμείνει από ομάδα.

Αν δεν ήταν ο Γκουντγιόνσεν, θα ήταν κάποιος άλλος. Αν ψάχνεις για τέτοιον ποδοσφαιριστή, θα τον βρεις. Κι αμέσως τα φέρνεις όλα τούμπα. Από την γκρίνια και τη μιζέρια πας στην αποθέωση. Οι εφημερίδες που θέλουνε να πουλήσουνε κανένα φύλλο, θα αβαντάρουνε τη μεταγραφή και ιδού πώς γεμίζει το αεροδρόμιο. Και την άλλη μέρα στα ψιλά το ρεπορτάζ λέει τελειώνει το λαδάκι στο καντήλι του Ντιόπ. Δύο ακριβοπληρωμένοι στην ΑΕΚ του 2011 δεν χωράνε.

Αφού ήρθε ο Ισλανδός, πρέπει να φύγει ο Σενεγαλέζος. Το μοναστήρι να είναι καλά. Με την Καβάλα να είναι υπό διάλυση μπορεί να πάρουμε τον Καρντόσο. Με τον Κουμορτζί να έχει στυλώσει τα πόδια και να θέλει να φύγει από τον Πανιώνιο, μπορεί να εξελιχθεί σαν δεύτερη περίπτωση Βιτόλο. Τρίτη επιλογή για αμυντικό χαφ ο ελεύθερος κι ωραίος Ιγκλέσιας.

Συμπέρασμα: Ο Αδαμίδης με τον Γκουντγιόνσεν αγόρασε χρόνο. Θα βγάλει δηλαδή καλό καλοκαίρι. Το αν αγόρασε καλό ποδοσφαιριστή θα φανεί στο γήπεδο. Μέχρι όμως ν' αρχίσουνε τα επίσημα παιχνίδια η ΑΕΚ θα έχει μια σχετική ηρεμία. Η ομάδα θα δουλέψει στην προετοιμασία απερίσπαστη, το κλίμα θα είναι καλό κι όλο και κάποια διαρκείας θα τσουλίσουν. Οπως πέρυσι, λοιπόν, που η ΑΕΚ έβγαλε όλο το καλοκαίρι με τις νίκες στα φιλικά της Αυστραλίας, τώρα θα το βγάλει με τον Γκουντγιόνσεν.

Δικές του οι επιλογές

ΣΤΟΝ Παναθηναϊκό, αντίθετα, δεν υπάρχει Αδαμίδης να κάνει επικοινωνιακά κόλπα. Οπως λέγαμε και χθες, οι μεταγραφές είναι υπόθεση ενός ανδρός: Του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Και ήδη έχουν αρχίσει τα όργανα: Είναι δυνατόν αυτός ο Τοτσέ , παίκτης της Σεγούντα Ντιβισιόν, να στοιχίζει όσο ο μισός Σισέ; Για τον οποίον Τοτσέ, μάλιστα, οι απόψεις διίστανται.

Ο Χοσέ Κάρλος της ΑΕΚ δηλώνει ρητά κι απερίφραστα: «Είναι γρήγορος». Το ίδιο κι ο Κικ Ντε Λούκας: «Είναι γρήγορος». Ο Βαγγέλης Κρύος μπορεί να έχει φάει ψωμί κι αλάτι στην Ισπανία, αλλά δεν είναι Ισπανός, που αν δεν παινέψει το σπίτι του θα πέσει να τον πλακώσει και έχει αντίθετη άποψη: «Δεν είναι γρήγορος. Είναι κάτι μεταξύ Μάντζιου-Πετρόπουλου. Μ' αυτά τα χρήματα υπήρχαν καλύτερες περιπτώσεις». Εσείς ποιον απ' όλους θα πιστεύατε; Τους Ισπανούς ή τον Ελληνα; Είναι προφανές ότι με 1,86 μ. μπόι ο Τοτσέ δύσκολα θα είναι και γρήγορος.

Το ρεπορτάζ λέει ότι είναι παίκτης περιοχής με καλά τελειώματα. Κι έτσι πρέπει να είναι. Αλλα για τη Σεγούντα Ντιβισιόν. Αν ταυτόχρονα ήταν και γρήγορος θα είχε κάνει καριέρα στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Απλά πράγματα. Αν ήταν γρήγορος δεν θα τον είχαν προτείνει στον Παναιτωλικό για 280.000 το χρόνο. Κάτι λιγότερο, δηλαδή, απ' ό,τι είναι το κασέ του Μάντζιου. Τέλος πάντων.

Ολα αυτά θα φανούνε στο γήπεδο. Ποιος ποδοσφαιριστής είναι στην πραγματικότητα φτηνός ή ακριβός και ποιον, που έχουνε πληρώσει για αηδόνι, θα τους βγει κούκος. Μπορεί, λοιπόν, όπως είπε ο Φερέιρα να μην του πήρανε τον Νούνο Γκόμεζ, αλλά όλες οι επιλογές που έχουν γίνει είναι δικές του. Ούτε συνιστά δικαιολογία ότι δεν θα παίξουν οι καινούργιοι με την Οντένσε. Με τους περσινούς ,δηλαδή, δεν μπορεί να την περάσει ο Παναθηναϊκός; Ούτε το μισό μπάτζετ από το δικό του δεν έχουν οι Δανοί. Χαίρετε.

Στους πέντε δρόμους

ΤΗΝ ιστορία του Φλωρίδη με το Πατριαρχείο δεν την ξέρω επακριβώς. Για τη δωρεά, δηλαδή, που έκανε και μετά τη ζήτησε πίσω. Βλέπω όμως αυτή την ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Ολο λάδι λάδι κι από τηγανίτα τίποτα. Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ ότι ο κ. Φλωρίδης δεν ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει.Του πέφτει μακριά, τρία τέταρτα με το αεροπλάνο. Τους ζήτησε να κατέβουν αυτοί στην Αθήνα για να μιλήσουν. Κι ήταν προφανές ότι όποιος σέβεται τον εαυτό του, θα έλεγε όχι. Αυτός που θέλει να αγοράσει κάνει πάντα το πρώτο βήμα. Αν κατεβαίνανε αυτοί του ΠΑΟΚ στην Αθήνα θα δείχνανε ότι είναι ξελιγωμένοι. Ετσι λοιπόν η δουλειά πήγε μια ακόμα φορά «από σήμερα στο αύριο». Και τα έξι εκατομμύρια γιούρο είναι στον αέρα. Ερημα κι ορφανά στους πέντε δρόμους. Αδιάθετα.

Οι δουλειές κλείνουν μέσα σε πέντε λεπτά

ΤΟΣΑ είναι να βάλει ο Φλωρίδης για να πάρει τον ΠΑΟΚ. Για το μέγεθος του ΠΑΟΚ λίγα λεφτά. Ελάχιστα. Γι' αυτήν την εποχή, όμως, πολλά λεφτά. Πάρα πολλά. Δεν βγαίνουνε εύκολα από το παντελόνι. Με δεδομένο ότι ο Φλωρίδης και μόνος του παίζει σ' αυτήν την ιστορία και μόνος του έδειξε ενδιαφέρον, κάτι άλλο παίζεται.

Αν ήθελε να την είχε κλείσει τη δουλειά θα την είχε κλείσει. Είναι προφανές λοιπόν ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Ή πρόκειται περί παπά ή θέλει να κατέβει από τα έξι εκατομμύρια. Οταν δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο οικονομικό οι δουλειές κλείνουν μέσα σε πέντε λεπτά. Δεν χρειάζεται παραπάνω χρόνος. Και ποιος είναι στο φινάλε ο Φλωρίδης να λέει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ελάτε να συζητήσουμε στην Αθήνα; Ο Μπερλουσκόνι ή ο Αμπράμοβιτς; Ακόμη και σήμερα αν ρωτήσεις ποιος είναι ο Φλωρίδης, οι δέκα στους δέκα θα σου πούνε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Η αξία και η σημασία του Κόπα Αμέρικα έχουν επιβεβαιωθεί με την ανάδειξη του Νέρι Καστίγιο στους κορυφαίους της προηγούμενης διοργάνωσης.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags