Facebook Pixel Στην έδρα του Φέτελ!
| 2011-07-20 13:21:00

Στην έδρα του Φέτελ!

Στην έδρα του Φέτελ!

O μαγικός κόσμος της Formula 1 ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Με φόντο τη μαγευτική περιοχή Άιφελ, επαρχία της Γερμανίας, και τους κανονισμούς να επιστρέφουν στα δεδομένα που είχαμε στο Grand Prix της Βαλένθια, η Red Bull Racing και ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα επιδιώξουν να διευρύνουν το βαθμολογικό τους προβάδισμα στους κατασκευαστές και τους οδηγούς αντίστοιχα! Ειδικά ο Γερμανός, θέλει όσο τίποτα την πρώτη του νίκη μπροστά στους συμπατριώτες του.

«Ένας από τους στόχους που θέτει κάθε οδηγός της Formula 1, είναι να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του. Φυσικά, πάντα δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου αλλά εντός έδρας έχεις περισσότερα κίνητρα! Φέτος επιστρέφουμε στο Νίρμπουργκρινγκ, μία από τις καλύτερες και πιο μοντέρνες πίστες. Μου αρέσει ειδικά η ευθεία από τη στροφή Ford μέχρι τη δεξιά φουρκέτα που ακολουθεί. Η στροφή Warsteiner είναι δύσκολη, όπως άλλωστε και η απότομη αριστερή που προηγείται. Το καλύτερο σημείο για προσπέρασμα είναι πριν το chicane NGK chicane, που είναι ένα συνδυασμός πρόκληση αριστερής και δεξιάς στροφής. Η ταχύτητα πέφτει κάτω από τα 100 χιλιόμετρα την ώρα και καθυστερώντας να πατήσεις φρένο, σημαίνει πως θα μπεις στη στροφή πρώτος. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι, διότι πρέπει να αποφύγεις τα kerb για να μην απογειωθεί το μονοθέσιο σου και χάσεις ξανά τη θέση σου. Το ρόλο του θα παίξει ο καιρός, αφού στη περιοχή αυτή είναι αρκετά ευμετάβλητος», δήλωσε ο 23χρονος πρωταθλητής.

Όμως η πίστα του Νίρμπουργκρινγκ είναι ξεχωριστή και για τον Μαρκ Γουέμπερ, αφού εκεί πανηγύρισε πριν από δύο χρόνια την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1!

«Λατρεύω να τρέχω στο Νίρμπουργκρινγκ όπου φυσικά πέτυχα και την πρώτη μου νίκη, το 2009. Είναι λοιπόν ξεχωριστό μέρος για μένα, το έχω στην καρδιά μου και ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί. Η αλήθεια είναι πως βρέθηκα εκεί πριν μερικές εβδομάδες, διασκεδάζοντας πίσω από το τιμόνι για μερικές ώρες, οδηγώντας στο παλιό Nordschleife – την καλύτερη πίστα αγώνων που έγινε ποτέ! Ο καιρός στην περιοχή είναι συχνά απρόβλεπτος κι αυτό συμβεί και αυτό το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ευμετάβλητες συνθήκες της πίστας. Το γερμανικό αλλά και το ουγγρικό Grand Prix που ακολουθεί, είναι τα πλησιέστερα στην έδρα της Red Bull και η υποστήριξη που θα έχει η ομάδα θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι για τον Σεμπάστιαν που αγωνίζεται στην πατρίδα του, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι Γερμανοί οδηγοί. Εδώ ο κόσμος παίρνει τη Formula 1 στα σοβαρά και είναι όλοι πολύ παθιασμένοι στις κερκίδες. Έχω ακούσει πως στους χώρους κάμπινγκ μέσα στην πίστα, γίνεται χαμός τα αγωνιστικά τριήμερα. Ακούμε πάντα τη δυνατή μουσική ακόμα και στο ξενοδοχείο μας», τόνισε ο 34χρονος Αυστραλός.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Grand Prix της Γερμανίας:

- Από το 2009, το γερμανικό Grand Prix εναλλάσσεται ανάμεσα στις πίστες του Nürburgring και του Hockenheim

- Οι μηχανικοί επιλέγουν ρυθμίσεις παραγωγής μέγιστης δυνατής κάθετης δύναμης

- Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους τη μαλακή και τη μέση γόμα ελαστικών

- Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ένας από τους έξι οδηγούς γερμανικής υπηκοότητας που θα συμμετάσχουν στο Grand Prix

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags