Facebook Pixel Μακριά κι αγαπημένοι!
| 2011-07-20 14:00:00

Μακριά κι αγαπημένοι!

Μακριά κι αγαπημένοι!

Ο Γιάννης Αμανατίδης έμεινε ελεύθερος από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και αμέσως φούντωσαν τα σενάρια περί πιθανής μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον (ειδικά για τις παρασκηνιακές στήλες του Τύπου) αν προχωρούσε ο Παναθηναϊκός το θέμα του Γιάννη Αμανατίδη. Ο σύλλογος βγάζει προς τα έξω ότι δεν τον απασχολεί ο πρώην άσος της Άιντραχτ, με τον τελευταίο να δηλώνει στα ΜΜΕ ότι το “τριφύλλι” αποτελεί ενδιαφέρουσα προοπτική.

Πως τα φέρνει η ζωή, τελικά... Στις 23/11/2010 ο ταλαντούχος στράικερ είχε δώσει τροφή για αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας στα ΜΜΕ, με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr λέγοντας ότι αποχωρεί από την εθνική, αηδιασμένος από τις κλίκες που είχαν δημιουργηθεί.

Ο 29χρονος κυνηγός αρχές Αυγούστου του 2010 είχε ανάψει τις πρώτες “φωτιές”, λέγοντας ότι οι μηχανισμοί γύρω από την ομάδα τον είχαν κάνει έξαλλο, τους είχε βαρεθεί γι' αυτό ήθελε ν' αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Όσα ειπώθηκαν από τον ποδοσφαιριστή στρέφονταν κατά των Καραγκούνη-Κατσουράνη, ηγέτες της ομάδας, αγαπημένα παιδιά του Φερνάντο Σάντος (ειδικά ο Κώστας) και αρχηγούς των αποδυτηρίων:

... “Υπήρχαν κλίκες. Ήταν πέντε-έξι παίκτες που έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στην ομάδα. Έλεγε ο ένας, γιατί να παίζει ο Μπασινάς; Φώναζε ο άλλος: Ο Κυργιάκος να μην παίξει! Να βγει αυτός, να μπω εγώ. Ρε είστε τρελοί, λέω εγώ. Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε, όχι ποιος παίζει. Όταν ξεκίνησα στην Εθνική ήταν μέσα στα αποδυτήρια ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Νικοπολίδης, ο Δέλλας. Κανείς δεν τολμούσε να κουνηθεί. Υπήρχε σεβασμός και ιεραρχία. Όταν έφυγαν, γίναμε σκορποχώρι.

... “Ο Κατσουράνης έπαιζε πάντα! Δεν είχε λόγο να κατεβάσει μούτρα, γιατί έπαιζε πάντα. Όταν έφυγε ο Βρύζας, ο Ζαγοράκης, ο Κυργιάκος, ο Μπασινάς, ποιοι έμειναν; Ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης και ο Χαριστέας ήταν οι πιο παλιοί και έπρεπε να ηγηθούν. Δεν το έκαναν ποτέ. Όταν έπρεπε να πάρουν πάνω τους την ευθύνη, κοιτούσαν δεξιά κι αριστερά.

... Θυμάμαι ακόμα τον αγώνα στη Μολδαβία, που μας ισοφάρισαν 1-1 στο 90'. Μία μέρα πριν από τον αγώνα, περίμενε όλη η ομάδα τον Καραγκούνη να έρθει και να παίξει, χωρίς να έχει κάνει επί δύο εβδομάδες ούτε μισή προπόνηση, γιατί ήταν τραυματίας. Μα πώς να παίξει; Με μία προπόνηση το προηγούμενο βράδυ; Και παράλληλα να λέει ο προπονητής ότι θα παίζουν μόνο όσοι είναι στο 100%. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Εγώ ο ίδιος αν είχα να προπονηθώ επί 15 μέρες, δεν θα πήγαινα ποτέ να παίξω σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Θα πήγαινα για ψυχολογικούς λόγους, αλλά δεν μπορώ να μπω και να κρεμάσω την ομάδα. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου αν μπαίνεις και παίζεις και προφανώς κοροϊδεύεις και τους συμπαίκτες σου, γιατί είναι λογικό να μην μπορείς να ανταποκριθείς.

... Έπαιζαν παίκτες σε φιλικά ενώ είχαν να παίξουν μήνες στις ομάδες τους. Δεν έπαιζαν ούτε στα διπλά των συλλόγων τους και ήταν βασικοί στην Εθνική. Ξέρεις γιατί; Για να τους δει κάποιος μάνατζερ και να κάνουν μετεγγραφή στο εξωτερικό. Είναι εθνική ομάδα. Δεν είναι θίασος που γυρίζει την Ευρώπη και βοηθάει παίκτες να υπογράψουν συμβόλαια. Είχε ξεφύγει η κατάσταση”.

Αυτά έλεγε πριν μερικούς μήνες ο Γιάννης που τώρα λέει πως θεωρεί ενδιαφέρουσα λύση τον Παναθηναϊκό των... Κατσουράνη, Καραγκούνη! Μεταξύ μας, καλά κάνει η ΠΑΕ που (λέει ότι) δεν ασχολείται. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αξία του ποδοσφαιριστή. Εξαιρετικός φορ ο Αμανατίδης, με τέλεια γνώση των βασικών του αθλήματος, αλλά με τόσες ανοιχτές πληγές δεν θέλει πολύ να ζωντανέψουν παλιές θύμησες στα αποδυτήρια κι ο Ζεσουάλδο να τρέχει και να μην φτάνει. Ήδη υπάρχουν δύο “βόμβες” μέσα στα πόδια του (Κουίνσι, Λέτο), ταυτόχρονη παρουσία και του “Γερμανού” θα θύμιζε απασφαλισμένη χειροβομβίδα σε μια ομάδα που πέρσι ταλαιπωρήθηκε απίστευτα από τον ψυχρό πόλεμο ανάμεσα στους Έλληνες διεθνείς.

Ξεχνάτε πόσες συζητήσεις αναλώθηκαν με τα ...απόνερα του Μουντιάλ και την ψύχρανση σχέσεων ανάμεσα σε Τζόρβα-Κατσουράνη; Με την διοίκηση άφαντη, τον Γόντικα να τρέχει για χίλιες δουλειές κάνοντας τον χαμάλη, το να παίρνεις τέτοια ρίσκα δεν είναι ότι σωστότερο. Ειδικά από τη στιγμή που του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα βασιστεί αποκλειστικά στο δέσιμο παικτών-προπονητή.

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags