Facebook Pixel Όταν ο "Ρίμπο" πάτησε Ελλάδα! (BINTEO)
| 2014-07-21 22:18:00

Όταν ο "Ρίμπο" πάτησε Ελλάδα! (BINTEO)

Όταν ο "Ρίμπο" πάτησε Ελλάδα! (BINTEO)

Κι όμως, μετά το θαύμα της κατάκτησης του Euro από την Εθνική, το καλοκαίρι του 2004 συντελέστηκε ακόμη ένα "θαύμα"! Η έλευση του Ριβάλντο Βιτόρ Μπόρμπα Φερέιρα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό!

Ήταν 21 Ιουλίου 2004 όταν ο μεγαλύτερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα πάτησε το πόδι του στη χώρα μας.

Το σύνθημα «Πρόεδρε, πρόεδρε σε παρακαλώ… Φέρε τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό!», ηχούσε κάθε χρόνο στις φιέστες των ερυθρόλευκων και ο Σωκράτης Κόκκαλης φαίνεται ότι βαρέθηκε να το ακούει και αποφάσισε να το κάνει πράξη.

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ υπήρξε δυσπιστία από αρκετούς, αφού οι παραστάσεις του από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με Μπαρτσελόνα και Μίλαν, αλλά και του Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας το 2002 ήταν νωπές και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί έναν παίκτη σαν κι αυτόν να έρχεται στην… ψωροκώσταινα Ελλάδα.

Κι όμως, πριν εφτά χρόνια, σαν σήμερα, ο «Ρίμπο» φτάνει στο Ελ. Βενιζέλος και προκαλεί σκηνές πανζουρλισμού με τους οπαδούς του Πειραιωτών να μην αφήνουν το αυτοκίνητο να προχωρήσει καν.

Ήρθε στην Ελλάδα στα 32 του, έχοντας ήδη στο παλμαρέ του την Χρυσή Μπάλα του ’99, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και στη χώρα μας φρόντισε να δείξει πτυχές του πλούσιου ταλέντου του. Ο «μάγος» από το Περναμπούκο έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της ΑΕΚ, στην οποία μεταγράφηκε μετά από τρία χρόνια στον Πειραιά.

Ο απολογισμός του στην Ελλάδα ήταν τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα με τους «ερυθρόλευκους» και ένα… ηθικό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, τη χρονιά με την περιβόητη υπόθεση «Βάλνερ» και την κατάκτηση του τίτλου στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό.

Ένας κύριος εντός και εκτός γηπέδων, που σε ηλικία 39 ετών κάνει ακόμα την… καψούρα του στη Βραζιλία, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Σάο Πάολο και δείχνει πως το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Δείτε τον "Ρίμπο" σε δράση στα ελληνικά γήπεδα:

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags