Facebook Pixel Άμα το λέει η περδικούλα σου...
| 2011-07-21 10:31:00

Άμα το λέει η περδικούλα σου...

Άμα το λέει η περδικούλα σου...

Νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό θέλει να υπογράψει στο τέλος της επόμενης περιόδου ο Ιμπαγάσα, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του!

Ο Αργεντινός χαφ παραχώρησε δηλώσεις στο "ΦΩΣ" για την πρώτη του σεζόν στο Λιμάνι, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Διαβάστε απόσπάσματα από αυτά που είπε:

Για την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό: «Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου. Στην αρχή αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες, γιατί είχαμε έναν άλλον προπονητή. Συν τοις άλλοις ήρθα και καθυστερημένος στην ομάδα. Είχε ήδη  γίνει η προετοιμασία της ομάδας και όλοι οι υπόλοιποι ήταν πανέτοιμοι. Εγώ, αντιθέτως, χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος  για να μπω στον ρυθμό της ομάδας. Ευτυχώς, μετά, όταν έγινε η αλλαγή του προπονητή, άρχισα να καταλαβαίνω σιγά-σιγά που βρίσκομαι. Ήρθε ένας άνθρωπος με τον οποίο είχα συνεργαστεί στην Ισπανία. Με ήξερε ο κ. Βαλβέρδε. Γνώριζε τι παίκτης είμαι, ποιο είναι το στιλ παιχνιδιού μου. Ήμουν πολύ τυχερός σε αυτό το κομμάτι. Σιγά-σιγά χτίσαμε την ομάδα που έπρεπε και στο τέλος φτάσαμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Πήραμε το πρωτάθλημα και το πανηγυρίσαμε με την ψυχή μας. Στο κύπελλο, όμως, δεν τα καταφέραμε. Ήμασταν και άτυχοι που δεν προχωρήσαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν κρίμα που αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη τόσο νωρίς».

Για το 6 - 0 με την ΑΕΚ και πως αισθάνθηκε εκείνη τη βραδιά: «(γέλια…). Όντως, ήταν ένα ονειρεμένο παιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις πριν από έναν αγώνα ότι θα τελειώσει με αυτό το σκορ. Τώρα πώς να περιμένεις ένα ντέρμπι να τελειώσει με 6-0; Τα δύο πρώτα γκολ που πετύχαμε πολύ νωρίς, ήταν πολύ σημαντικά για την εξέλιξη του αγώνα. Η ΑΕΚ ερχόταν από πρόκριση στο Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ. Το ξέραμε ότι θα είναι κουρασμένη και ποντάραμε εκεί. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και τα δύο πρώτα γκολ που πετύχαμε ήταν ικανά για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ σε αυτά τα επίπεδα. Αυτό το 6-0 το ήθελαν όλοι. Και εμείς και ο κόσμος».

Για ενδεχόμενη ανανέωση συμβολαίου με τον Ολυμπιακό: «Πάνω απ’ όλα θέλω να κάνω μία καλή χρονιά φέτος. Θέλω να μην έχω τραυματισμούς και για αυτό πρέπει να δουλέψω σκληρά. Η σχέση μου με τον πρόεδρο είναι πολύ καλή και προς το τέλος της σεζόν, αν πάνε όλα καλά, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα για να βρεθεί μία λύση στο συμβόλαιο μου. Η οικογένεια μου είναι πολύ ευχαριστημένη εδώ και εγώ νιώθω πολύ χαρούμενος».

Για το αν έχει γίνει κάποια κουβέντα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αναφορικά με το συμβόλαιο του: «Παλιά είχε γίνει μία κουβέντα, όμως, αυτό που είπαμε ήταν να κάνουμε την προετοιμασία μας και μετά να γυρίσω στην Αθήνα και να δούμε το θέμα. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να αφοσιωθώ στην προετοιμασία και να κάνουμε καλή δουλειά για να βάλουμε τις βάσεις για τη δύσκολη χρονιά που έχουμε μπροστά μας».

Για τους χαρακτηρισμούς των ελληνικών εφημερίδων που τον αποκαλούν «μαέστρο», «μάγο» κτλ.: «Αν τα αποδέχομαι; Μου βάζεις δύσκολά. Το σημαντικό είναι η σχέση που έχω δημιουργήσει με τους συμπαίκτες μου. Έχουμε φτιάξει ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που είναι εξαιρετικό. Από την άλλη, όταν λένε τέτοια λόγια για έναν ποδοσφαιριστή είναι σίγουρα πολύ θετικά. Αισθάνεσαι υπερήφανος όταν διαβάζεις ότι μία εφημερίδα σε αποκαλεί μάγο ή όταν το ακούς από τον κόσμο. Το σημαντικό, όμως, είναι η δουλειά, να μην σταματήσεις ποτέ να δουλεύεις και βέβαια αυτό που μετράω εγώ είναι το σύνολο όχι την πλάτη μου».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη που δήλωσε πως θέλει να μοιάσει στον Αργεντινό: «Ο Φετφατζίδης θα είναι παίκτης-έκπληξη, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες που να κάνουν ντρίπλες τόσο άνετα. Είναι σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό, ενώ ήδη έχει γίνει σημαντικός και για την Εθνική Ελλάδος. Στα τελευταία παιχνίδια, μάλιστα, είχε καταφέρει να πετύχει και δύο γκολ, επίτευγμα μοναδικό. Είναι ένας παίκτης που ακόμα είναι νέος και θα πρέπει να μάθει σιγά-σιγά πότε θα μάθει να παίζει πιο απλά, με ντρίπλες ή πιο ατομικά. Σίγουρα ο Βαλβέρδε θα τον βοηθήσει να μάθει και άλλα πράγματα, αλλά σημασία έχει πως και ο ίδιος ο Φετφατζίδης έχει καταλάβει πως είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής».

Για το ποιον του θυμίζει αγωνιστικά ο «Φέτφα»: «Στην αρχή με μία πρώτη ματιά μοιάζει με τον Μέσι, επειδή είναι κοντοί και οι δύο και έχουν ποιότητα με την μπάλα στα πόδια. Ο Φέτφα όμως θα πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικός στα παιχνίδια. Να παίρνει περισσότερες ευθύνες πάνω του. Γιατί είναι αυτό που είπα, ναι μεν μικρός, αλλά σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό και την Εθνική.  Οπότε οφείλει να είναι πιο δυνατός στον ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους και να φτάσει στο σημείο να πει  «εγώ είμαι εδώ και θα κάνω αυτά που ξέρω».

Για το αν ο Ιμπαγάσα συμφωνεί πως ήταν ο MVP του Ολυμπιακού: «Όντως, δεν συμφωνώ. Επειδή πιστεύω ότι ο Αβραάμ ήταν σημαντικός παίκτης για εμάς. Μια ομάδα φτιάχνεις από την άμυνα, ακόμα – ακόμα και από τον τερματοφύλακα. Έχω την εντύπωση ότι ο Αβραάμ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που μας έχει βοηθήσει με τη σιγουριά του. Μας βοήθησε να φτιάξουμε το παιχνίδι  εμείς οι υπόλοιποι. Η συμπεριφορά του είναι θετικοί στους αγώνες και δεν θυμάμαι έστω ένα ματς που να μην ήταν στους διακριθέντες».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε από τις άλλες ομάδες: «Τον Αμπντούν της Καβάλας. Είναι ένας παίκτης που είχε ακουστεί για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αν δεν κάνω λάθος. Επίσης, ο στόπερ της Καβάλας, ο Ντουγκλάο, είναι καλός. Επίσης μου αρέσουν οι τέσσερις Αργεντινού του Ολυμπιακού Βόλου (Μόνχε, Ουμπίντες, Άλβαρεζ και Μαρτίν). Νομίζω ότι είναι ο σκελετός του Βόλου».

Για το επερχόμενο Champions League: «Πρώτα από όλα είναι η κλήρωση. Πρέπει να γίνει μία καλή κλήρωση που θα σου δίνει την δυνατότητα να περάσεις. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολοι αγώνες και ότι δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις λάθος. Για μένα αυτό που έχει σημασία πάντως είναι να είμαστε αυτοί που πρέπει στο Καραϊσκάκη. Να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στο γήπεδο μας. Εκτός έδρας πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Να ξέρουμε που πηγαίνουμε. Το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε την πρώτη φάση των ομίλων. Μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Για το εξαιρετικό πρόσωπο που παρουσίασε στο Ζέεφελντ: «Την όρεξη την βρίσκω επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο και νιώθω πολύ καλά. Όταν σηκώνομαι το πρωί θέλω να κάνω προπόνηση. Με βοηθάει επίσης η ομαδικότητα που έχουμε. Είμαστε ένα σύνολο, ένα γκρουπ παικτών που δουλεύει για το σύνολο όχι ο καθένας για τον εαυτό του. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υγιείς, νιώθω καλά και για αυτό τον λόγο έχω όρεξη και διάθεση για μπάλα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags