Facebook Pixel Τα «συν» και τα «πλην» της προετοιμασίας
| 2011-07-21 12:29:00

Τα «συν» και τα «πλην» της προετοιμασίας

Τα «συν» και τα «πλην» της προετοιμασίας

Κάθε χρόνο εμείς γράφουμε και εσείς διαβάζετε για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προετοιμασίες, οι οποίες σύμφωνα με δημοσιογράφους και ποδοσφαιριστές πάντα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες.

Γράφει ο Σταμάτης Βούλγαρης...

Εγώ δεν σκοπεύω να πατήσω στα τετριμμένα. Η ΑΕΚ πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στη Σλοβενία και μέχρι χθες το μεσημέρι αυτό γινόταν κάτω από συνθήκες καύσωνα. Γιατί όταν στις 6-7 το απόγευμα το θερμόμετρο δείχνει 35 βαθμούς Κελσίου, ας έμεναν και στην Αθήνα...

Ευτυχώς, από το μεσημέρι της Τετάρτης βρέχει και η κατάσταση βελτιώθηκε. Το γήπεδο όπου πραγματοποιούνται οι προπονήσεις είναι αρκετά μακριά. Οταν θέλεις μισή ώρα να πας, άλλη τόση να γυρίσεις (και αυτό βάλτε το επί δύο), σπαταλάς χρόνο που ο εκάστοτε προπονητής θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί διαφορετικά και προς όφελος της ομάδας του. Δυστυχώς όμως σε μια εποχή που τα οικονομικά της ΑΕΚ είναι σε κακή κατάσταση, επιβάλλεται να μην πραγματοποιήσεις το βασικό στάδιο της προετοιμασίας σου στο Ζέεφελντ.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της NK Οντράνσι δεν είναι καλός. Υπάρχουν αρκετές ανωμαλίες σε πολλά κομμάτια του γηπέδου. Ο Χιμένεθ είχε απαιτήσει να μην προπονηθεί ξανά εκεί η ΑΕΚ, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε κοντά κάποια άλλη διαθέσιμη εναλλακτική. Αυτά είναι τα αρνητικά της υπόθεσης. Πάμε τώρα στα θετικά.

Ο Χιμένεθ δουλεύει πολύ και παράλληλα αερόβια γυμναστική και τακτική. Οπως κάνουν σχεδόν όλοι οι Ισπανοί προπονητές. Στην τακτική δίνει ιδιαίτερη έμφαση καθώς είχε εντοπίσει από πέρυσι το πρόβλημα της ομάδας του, η οποία δεν είχε κίνηση και αυτοματισμούς. Από την πρώτη μέρα και με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του έχει κατασταλάξει στο 4-2-3-1 και δείχνει στο γήπεδο σε κάθε παίκτη ξεχωριστά το πώς πρέπει να κινείται σε κάθε περίσταση. Αναλύει τρόπους οργανωμένης άμυνας ή σε κατάσταση αντεπίθεσης, και φυσικά υποδεικνύει τους κατάλληλους τρόπους επίθεσης, τόσο οργανωμένης όσο και σε περιπτώσεις που η Ενωση θα βγαίνει στην κόντρα.

Διάβασα κάπου ότι υπάρχει προβληματισμός για τους τραυματισμούς. Με εξαίρεση τον Καφέ που υπέστη διάστρεμμα και τον Λαγό που προχθές το πρωί είχε ένα τράβηγμα στο ισχίο αλλά το απόγευμα προπονήθηκε κανονικά, δεν υπάρχει άλλη σοβαρή απουσία. Τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν οι Χέλγκασον, Νικόλτσης, Εγγλέζου και Κατσέτης (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) οφείλονται στο ότι τα σώματά τους είναι πολύ πιο αδύνατα απ' ό,τι των υπολοίπων και δεν έχουν συνηθίσει να δουλεύουν σε αυτούς τους ρυθμούς.

Εξάλλου κανένας τους δεν έχει χάσει περισσότερες από μία μέρα προπόνησης.
Το κλίμα που επικρατεί εντός της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας είναι αρκετά καλό. Γκρίνιες και μουρμούρες δεν υπάρχουν. Ο μόνος που... ακούγεται είναι ο Μανωλάς, αλλά και αυτός συμμορφώνεται, αφού όταν πάει να ξεπεράσει τα όρια πότε ο Δέλλας και πότε ο Λυμπερόπουλος τον βάζουν στη θέση του. Παιδί είναι ακόμα θα ωριμάσει.

Συμπέρασμα: Θεωρώ ότι η ΑΕΚ δουλεύει αρκετά. Ωστόσο, ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε μετά τα πρώτα φιλικά, όπου θα περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags