17/01/11 - 14:48

Κράμερ εναντίον Κράμερ!

Η Σούπερ Λίγκα καταδίκασε την «επίσκεψη» Καπετάνιου στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ, ωστόσο στον Παναθηναϊκό στράβωσαν, θεωρώντας ότι ο πρόεδρός της λειτουργεί μόνο ως πρόεδρος του Ολυμπιακού!

Κράμερ εναντίον Κράμερ!
46.234views 0shares

Η αντίδραση της Λίγκας, βέβαια, ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη, καθώς πέρα από τη διακοπή της μετάδοσης και τον τρόπο που αυτή έγινε, με το "ντου" του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά θεωρεία, η διοργανώτρια αρχή έχει και ένα βαρύ συμβόλαιο με τη συνδρομητική τηλεόραση, το συνεργείο της οποίας δέχθηκε την φραστική "επίθεση" του Καπετάνιου. Κακά τα ψέματα, η Λίγκα έπρεπε να αντιδράσει και …λίγα είπε.

Από την άλλη, βέβαια, ο Παναθηναϊκός ενοχλείται μάλλον επειδή ο πρότερος βίος του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, δίνει δικαιώματα και όχι φυσικά εξαιτίας της σκληρής - αλλά δίκαιας - ανακοίνωσης. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγες οι φορές που ο Μαρινάκης έβαλε πάνω από τη θεσμική ιδιότητά του ως προέδρου της διοργανώτριας, τα ερυθρόλευκα αισθήματά του.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας και τα συμπεράσματα δικά σας...

Αναλυτικά:

H Super League θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή της να καταδικάσει απερίφραστα την παρέμβαση του πρώην Προέδρου του Παναθηναϊκού κυρίου Γιώργου Βαρδινογιάννη προς τον σχολιαστή του καναλιού NOVA, κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναικός – Καβάλα. Η συνεργασία της Super League με το συνδρομητικό κανάλι αποτελεί επιστέγασμα της κοινής προσπάθειας να προσφερθεί στον Έλληνα φίλαθλο ένα αναβαθμισμένο προϊόν το οποίο θα καλύπτει τις απαιτήσεις του ως θεατή.

Πρακτικές οι οποίες έχουν ως στόχο την νουθεσία προς τον σχολιαστή και ως αποτέλεσμα την διακοπή μιας μετάδοσης, δεν συνάδουν με την προσπάθεια για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στον οποιονδήποτε να έχει άποψη επί των όσων αναφέρονται από τους σχολιαστές των αγώνων, αλλά η διαδικασία καταγραφής της άποψης αυτής θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν επηρεάζει την ζωντανή μετάδοση των αγώνων. Είναι επίσης προφανές ότι μία ΠΑΕ η οποία έχει ήδη τιμωρηθεί για την συμπεριφορά των φιλάθλων της θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική για την διασφάλιση ομαλών συνθηκών παραγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα κατά τον οποίο εκτίεται η σχετική ποινή.

 

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, είναι απαραίτητο να τονισθεί ότι σε μία περίοδο όπου το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα που απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι η πάταξη φαινομένων βίας που συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα εντός αλλά και εκτός των αγωνιστικών χώρων, ο ρόλος των παραγόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Συμπεριφορές που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, από όσους συσχετίζονται με τις ΠΑΕ και επιτελούν κάποιο θεσμικό ρόλο, ουσιαστικά νομιμοποιούν και προσφέρουν άλλοθι για τις όποιες ακραίες αντιδράσεις από τον απλό φίλαθλο. Είναι σημαντικό σε μία περίοδο όπου οι απόλυτοι αριθμοί δικαιώνουν την διαρκή προσπάθεια της Super League για αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος, οι ίδιοι οι παράγοντας με δράσεις και δηλώσεις τους να υποβαθμίζουν και να ακυρώνουν αυτή την προσπάθεια.