17/01/11 - 17:27

Θέλουν τον ΠΑΟΚ με φιστίκια… Αράβικα!

Με τα ψέματα φαίνεται πως θέλουν να αγοράσουν τον ΠΑΟΚ οι Άραβες, που ζήτησαν παράταση ενός μήνα για να βρουν λεφτά! Στέρεψαν τα πετροδολάρια;

Θέλουν τον ΠΑΟΚ με φιστίκια… Αράβικα!
23.077views 0shares

Αναλυτικά η προσωπική δήλωση του Οντάι Αλ Σαμαρί, που εκπροσωπεί τον επενδυτικό όμιλο, έχει ως εξής:

«Όπως είναι ήδη γνωστό το επενδυτικό consortium-fun, Αραβικών συμφερόντων, με τη συμμετοχή και της Crystregal, το οποίο εκπροσωπώ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του, του ελέγχου δηλαδή, δια της καταβολής μετρητών του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον αυτό παραμένει και είναι ακόμη πιο ισχυρό κατά την δημοσίευση της παρούσης.
Βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχαμε αρχικά εξαγγείλει, είχαμε προγραμματίσει να καλυφθεί η αύξηση το αργότερο μέχρι τις 20-1-2011. Πλην, όμως, αυτό δεν κατέστη εφικτό για τον πολύ απλό λόγο, ότι εμείς προχωρούμε σε αυτή την επένδυση με γνώμονα ο ΠΑΟΚ να αλλάξει τα επόμενα χρόνια επίπεδο.

Με βάση το business plan, που έχουμε ήδη καταρτίσει, και που είναι γνωστό, και στο λεκτικό του οποίου, περιμένουμε τις θέσεις της προσωρινής Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και την στήριξη των οπαδών του ΠΑΟΚ, τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται είναι πολλαπλάσια αυτών που αρχικά είχαν προβλεφθεί.

Η τελική επιβεβαίωση ώστε να μπορεί να γίνει και η πρώτη εκταμίευση του ποσού που απαιτείται θεωρούμε ότι θα μπορεί να γίνει το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία και το άγχος των οπαδών, φιλάθλων και απλών φίλων του ΠΑΟΚ να έρθει η ομάδα σε ένα υγιές επιχειρηματικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και η δική μας προσπάθεια είναι σοβαρή, δεν μπορούμε δε να ρισκάρουμε το σύνολο της επένδυσης υπό την πίεση μίας ημερομηνίας. Άλλωστε, για καθαρά τυπικούς νομικούς λόγους απαιτείται και χρόνος στη σύγκλιση του νέου ΔΣ, που θα διαχειριστεί την ομάδα.

Αποδείξαμε στην διάρκεια των εξάμηνων διαπραγματεύσεων που κανείς δεν γνώριζε, ότι δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή. Σημαντικό ρόλο, άλλωστε, σε αυτή την επαφή έπαιξε η παρουσία του κ. Θόδωρου Ζαγοράκη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επίσης, τα εισαγόμενα από τον Αραβικό κόλπο, χρήματα, που απαιτούνται για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή για όποια άλλη επένδυση κάνουμε στην Ελλάδα, δεν έχουν οποιαδήποτε εξάρτηση από το Ελληνικό κοινωνικό ή οικονομικό σύστημα.

Πρέπει να γίνουν κατανοητές οι διαφορές ανάμεσα στο Ελληνικό και κυρίως το Ευρωπαϊκό και Αγγλικό Δίκαιο, που έχουμε εμείς υπόψη μας. Υπενθυμίζουμε, για παράδειγμα, ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θα προκύψει μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τα μέλη αυτού θα είναι εις ολόκληρο υπεύθυνα και με την ατομική παρουσία τους και με ποινική ευθύνη, για τα παλιά χρέη της ομάδας προς το Ελληνικό Δημόσιο, και αυτό δεν ίσχυε για τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης. Παρά ταύτα εμείς θα προχωρήσουμε.

Τέλος διαψεύδω κατηγορηματικά ότι η επένδυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει οποιαδήποτε σχέση ή εξαρτάται από οποιαδήποτε άλλη επένδυση της οικογένειας μου και του ομίλου που εκπροσωπώ στη Βόρεια ή Νότια Ελλάδα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θα προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια δήλωση και δεν επιθυμούμε να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε από την πλευρά των πληρεξουσίων δικηγόρων μας, παρά μόνο μετά την οριστική άφιξη, την δική μου στην Ελλάδα, που καθυστέρησε, πλην των άλλων, για σοβαρούς επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους.

Στο μεσοδιάστημα, αναμένουμε από την Διοίκηση του ΠΑΟΚ, αλλά και τους οπαδούς να δείξουν ακόμη λίγη υπομονή και να εκφράσουν την στήριξή τους στο business plan, που έχουμε προτείνει.

Το ενδιαφέρον μας είναι ξεκάθαρο και ο στόχος είναι προς την κατεύθυνση του κοινού συμφέροντος.

Για το consortium-fund με τη συμμετοχή της CRYSTREGAL, consortium

Ντάχα-Κατάρ 17 Ιανουαρίου 2011
Oday Faez Ibrahim Ali Al-Shammari»