18/01/11 - 12:58

«Να μάθουν να περιγράφουν!»

Δεν έχει μετανιώσει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για το «ντου» στα μπουθ του ΟΑΚΑ, αλλά αντιθέτως θεωρεί σωστή την απόφασή του να διακόψει τη μετάδοση του αγώνα ΠΑΟ-Καβάλα.

«Να μάθουν να περιγράφουν!»
56.992views 0shares

Μάλιστα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον «Sentra» οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν να περιγράφουν και προάγουν τη βία με τις μεταδόσεις τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κάπου έχει παραποιηθεί το γεγονός. Ενοχλήθηκα από τον τρόπο της περιγραφής. Ηταν σχολιασμός του παιχνιδιού. Αυτός που περιγράφει πρέπει να κάνει περιγραφή και όχι κριτική της διαιτησίας. Δεν έχει σημασία αν είναι θετική ή αρνητική. Είναι λάθος να λέειι στην α φάση έχει αυτό και στην β φάση αυτό. Ο κόσμος που το ακούει εξοργίζεται. Πρέπει να σταματήσει η βία και αυτοί που την προκαλού. Γιατί στην Αγγλία επί εποχής Θάτσερ γίνεται περιγραφή χωρίς σχολιασμό των φάσεων; Δεν μπορεί να λέει ότι έγινε φάουλ στον Καραγκούνη και ο διαιτητής να το δίνει ανάποδα. Δίνει ο διαιτητής πέναλτι και λέει ότι δεν είναι πέναλτι.

Για το αν το επαναλάβει: Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να μην το ξανακάνω. Να δοθούν οδηγίες σε αυτόν που περιγράφει τον αγώνα. Αν θέλουν να σχολιάσουν να το κάνουν μετά τον αγώνα ή στην εφημερίδα τους. Την κριτική μπορούν να την κάνουν μετά την λήξη. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν χρειάζεται κριτική. Ο δημοσιογράφος ναι να κάνει κριτική , ο περιγράφων τον αγώνα να κάνει περιγραφή του αγώνα. Ο δημοσιογράφος και ο περιγράφων το ματς είναι διαφορετικά πρόσωπα. Το πέναλτι ή, μια φάση είναι πως την βλέπει ο διαιτητής. Αν την βλέπει λάθος έχει το δικαίωμα φυσικά να την σχολιάσει μετά το παιχνίδι.

Για το τι γράφτηκε και ειπώθηκε μετά το ντου: Δεν με αφορά τι γράφτηκε και τι ειπώθηκε. Δεν θέλω να αναφερθώ στις ανακοινώσεις. Δεν με αφορούν διότι κανείς εξ αυτών δεν μπήκε στην ουσία του θέματος. Μπήκαν στην κίνηση την δική μου και όχι στην ουσία εάν σωστά η, λάθος κάνει σχολιασμό. Καταρχήν στον σχολιασμό των τηλεκριτικών ειπώθηκε πως σωστά έδωσε ένα πέναλτι, λάθος το άλλο τα οποία ήταν αντίθετα με τον περιγράφοντα. Όταν ακούς ότι δίνεται κάτι εις βάρος της ομάδας σου και το οποίο δεν έπρεπε να δοθεί δεν σε εξοργίζει; Αυτό δεν είναι πρόκληση βίας;

Ηταν ξεκάθαρη η θέση μου μετά το ματς. Αν οι αρμόδιοι όλοι που φωνάζουν για να περιορίσουν τα κυκλώματα βίας, τις περιπτώσεις του χουλιγκανισμού πρέπει να κοιτάξουν κι αυτό. Δεν συμφωνώ. Εχει το δικαίωμα να κάνει την κριτική του στην εφημερίδα του.

Για τα διοικητικά: Δεν σχολιάζω τα διοικητικά. Ελπίζω κάποιοι να αντιληφθούν από την ενέργεια μου τι πρέπει να γίνεται εάν πράγματι θέλουν να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας. Θα πρέπει στους σχολιασμούς να μην αναφέρονται στις ενέργειες παικτών ή διαιτητών.