Facebook Pixel Δώσατε δικαιώματα, ώρα να τα πάρετε πίσω
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-18 12:05:00

Δώσατε δικαιώματα, ώρα να τα πάρετε πίσω

Δώσατε δικαιώματα, ώρα να τα πάρετε πίσω

 Εδωσαν δικαιώματα οι Πράσινοι με το κάζο από τους Δανούς και τώρα καλούνται να τα πάρουν πίσω! Γράφει ο Κώστας Χαλέμος.

Το μακρύ καυτό –από πολλές απόψεις– καλοκαίρι του Παναθηναϊκού περνά απόψε από το Τελ Αβίβ, όπου τον περιμένει η Μακάμπι φιλοδοξώντας να γίνει Οντένσε στη θέση της Οντένσε. Εδωσαν δικαιώματα οι Πράσινοι με το κάζο από τους Δανούς και τώρα καλούνται να τα πάρουν πίσω!

Ο αποκλεισμός στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ τους έκανε να χάσουν τα μπόνους της UEFA, την αυτοπεποίθησή τους, τους οπαδούς τους, την έξωθεν καλή μαρτυρία τους. Αν θέλουν να κερδίσουν κάποια από αυτά, απόψε τους δίνεται η ευκαιρία.

Σίγουρα η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη στο Ισραήλ. Αλλά από πότε ο Παναθηναϊκός βολεύεται με τα εύκολα και αποφεύγει τα δύσκολα; Παλιά, θυμόμαστε, η πρόκληση να τα βάζει με τους δυνατούς και να διαψεύδει τους μπουκμέικερ, τον γοήτευε. Εσχάτως είναι που τον φοβίζει...

Η Μακάμπι δεν συγκαταλέγεται στις ισχυρές της Ευρώπης. Ομως με αυτές ακριβώς τις ομάδες είναι που τα βρίσκει σκούρα ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Ξεκινώντας από τη Σταντάρ Λιέγης, περνώντας στις Κοπεγχάγη, Ρούμπιν Καζάν και καταλήγοντας στην Οντένσε.

Στο Τελ Αβίβ έχει την ευκαιρία να βάλει τέρμα στο κακό σερί (θυμίζουμε ότι αγνοεί τη νίκη σε 10 αγώνες), να αποκαταστήσει το όνομά του στην Ευρώπη και να αντιστρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος του.

Για να γίνει αυτό, προπονητής και παίκτες χρειάζεται πρωτίστως να μάθουν από τα λάθη τους στο 3-4 με την Οντένσε και οι νέοι παίκτες να αντιληφθούν ότι αποκτήθηκαν για να τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη και όχι για να το βουλιάξουν βαθύτερα.

Ολοι μαζί να συνειδητοποιήσουν ότι τα πάσης φύσεως άλλοθι εξέλιπαν το βράδυ της 2ας Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο «Μπλούμφιλντ» απόψε επιβάλλεται να γίνει μια νέα αρχή.

ΥΓ.: Πληροφορία προς πονηρά σκεφτόμενους: ο καιρός είναι μια χαρά στο Τελ Αβίβ. Η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα θα κυμαίνεται γύρω στους 25 βαθμούς και η υγρασία γύρω στο 55%.

Πηγή: exedrasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags