Facebook Pixel Μαυρίζει το «πράσινο» μέλλον;
| 2011-01-19 09:12:00

Μαυρίζει το «πράσινο» μέλλον;

Μαυρίζει το «πράσινο» μέλλον;

Ο «πράσινος» προϋπολογισμός, με τα νούμερα της Grant Thornton, τα δυο σενάρια για το μέλλον του Παναθηναϊκού και τα λειτουργικά έσοδα-έξοδα της ΠΑΕ. Διαβάστε τα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας του και στόχος των μετόχων του πλέον θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της οικονομικής του επιβίωσης, όπως είπε και ο Αδαμάντιος Πολέμης.

Οι περικοπές που θα πρέπει να γίνουν, αλλά και τα χρήματα που θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν από τους μετόχους θα γίνουν πολύ πιο συγκεκριμένα στο τέλος της σεζόν, οπού θα γνωρίζουμε την κατάληξη του πρωταθλήματος. Εάν αυτό καταλήξει στον Παναθηναϊκό και έτσι εξασφαλιστεί η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε το σενάριο είναι πολύ πιο εύκολο από αυτό που προβλέπεται σε περίπτωση απώλειας του τίτλου. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι αναγκαίες οι περικοπές.

Οι μέτοχοι πάντως θα είναι ευχής έργον αν μαζέψουν 10 εκατομμύρια καθώς και στις δυο περιπτώσεις θα είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό. Στην περίπτωση εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, το έλλειμμα θα αγγίξει τα δέκα εκατομμύρια, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τότε αυτόματα θα φτάσει τα 25.

Εάν ο Παναθηναϊκός βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ τότε τα έσοδα και τα έξοδα θα είναι κοντινά στην φετινή χρονιά με αποτέλεσμα με λίγο καλύτερη πορεία στην Ευρώπη, πώληση αριθμού διαρκείας κοντινού στον φετινό και με την αποχώρηση βαριών συμβολαίων, όπως του Σίλβα και του Γκαρσία, τότε το έλλειμμα θα μπορεί να καλυφθεί με τα λεφτά που θα συγκεντρώσουν οι μέτοχοι, και δεν θα υπάρχει λόγος να πωληθούν περιουσιακά στοιχεία του Παναθηναϊκού, όπως ο Σισέ.

Σε περίπτωση όμως που ο Παναθηναϊκός δεν εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε το έλλειμμα θα αγγίξει τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα θα είναι πολύ μειωμένα και θα αγγίζουν τα 30,9 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν και τα περυσινά έσοδα της ομάδας, χωρίς μάλιστα αυτά να είναι εγγυημένα, καθώς δεν είναι βέβαιη μια παρόμοια πορεία.

Τα έξοδα θα παραμείνουν ίδια με αποτέλεσμα το έλλειμμα να φτάσει σχεδόν τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό τότε οι περικοπές θα πρέπει να είναι σημαντικές, καθώς θα πρέπει να καλυφθεί ένα έλλειμμα 15 εκατομμυρίων ευρώ, αφαιρώντας τα δέκα των μετόχων. Έτσι θα πρέπει να γίνουν μειώσεις σε αρκετά συμβόλαια, αλλά και πιθανότατα πωλήσεις παικτών.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags