Facebook Pixel Τα κίτρινα λεφτά ήταν μαύρα;
| 2011-01-19 14:22:00

Τα κίτρινα λεφτά ήταν μαύρα;

Τα κίτρινα λεφτά ήταν μαύρα;

Για λογιστήρια που δεν υπήρχαν, παραστατικά που δεν ήρθαν ποτέ και για λεφτά που δεν φαίνονται μίλησε ο Ντέμης απαντώντας στον διαχειριστικό έλεγχο που ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης βγήκε πριν από λίγο στα ραδιόφωνο και εξηγώντας αρχικά τα κακώς κείμενα του διαχειριστικού ελέγχου τόνισε ότι υπήρχαν λεφτά που έβαζε ο ίδιος, αλλά και οι άλλοι μέτοχοι (όπως ο Παππάς), που δε φαίνονταν πουθενά!

Αυτό το απέδωσε στην ανοργανωσιά και το λογιστήριο που στην ουσία δεν υπήρχε και το έφτιαξε από το 2006 και μετά. Σε ό,τι αφορά τα παραστατικά και τις αποδείξεις που δεν υπήρχαν από τις μεταγραφές επεσήμανε ότι η διοίκηση παρακαλούσε τότε να της σταλούν από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και αλλού, αλλά δεν έρχονταν!

Όπως είπε, μάλιστα, αυτό δεν ήταν πρόβλημα της ΠΑΕ, μια και αποδεικνύεται ότι τα χρήματα είχαν κάθε φορά αποστολέα.

Επίσης, δήλωσε ότι δεν φοβάται τίποτα, ενώ είπε 1-2 φορές για τα περί διαφάνειας πως δεν γινόταν να τα ξέρει όλα ο κόσμος!

Όσο για τα βιβλία της ΠΑΕ που λείπουν από τη δική του θητεία υποστήριξε ότι τα παρέδωσε και αναρωτήθηκε «πώς εξαφανίστηκαν;».

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης στο sport-fm:

Για ποιο λόγο έγινε ο έλεγχος: «Το γεγονός ότι πάρθηκε απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο αμέσως σημαίνει ότι κάτι κακό συμβαίνει στην ΠΑΕ και οι μέτοχοι θέλουν να το γνωρίζουν. Ο έλεγχος γίνεται για να αποτυπωθούν τα πάντα, να γίνει παρουσίαση στους μετόχους και να δουν αν όλα έγιναν όπως νόμιζαν, όχι για να δημοσιοποιηθεί στο κοινό».

Για την περίοδο που ήταν στην ΑΕΚ: «Κάθε χρόνο γινόταν οικονομική παρουσίαση, υπήρχαν ορκωτοί λογιστές και έλεγχαν τα πάντα δύο φορές το χρόνο και μετά το 2006 υπήρχε από τους μετόχους ένας ακόμα εκτός ομάδας. Πριν ήταν ανοργάνωτα τα πάντα, υπήρχαν πληρωμές που δεν φαίνονται και γινόνταν από την τσέπη μου ή από την τσέπη του Παππά, ερχόνταν άτομα που ζήταγαν λεφτά. Μετά το 2006 ή 2007 μπορέσαμε να κάνουμε ταμείο».

Για το πώς ενημερώθηκε ο ίδιος: «Είχα μιλήσει με τον Παππά και μου είχε πει ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήθελε να δει κάποια πράγματα. Έπρεπε να μας φωνάξει η εταιρεία που έκανε τον έλεγχο και να μας ρωτήσει. Εμένα δεν με έχει πάρει τηλέφωνο, ούτε από της ΠΑΕ, ούτε από την BDO».

Για τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για τον…Μογιάνο: «Βρεθήκαμε να πληρώνουμε 650.000 για έναν παίκτη που δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον έλεγχο. Είναι δυνατόν; Επειδή θυμόμουν την περίπτωση, αυτά ήταν για τον Πελετιέρι. Από αυτή την πράξη η ομάδα γλίτωσε 120.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Δεν μπορείς να τα πεις όλα προς τα έξω. Θέλαμε να πάρουμε τον Πελετιέρι για ένα χρόνο με οψιόν το οποίο είχαμε καταφέρει. Τα στοιχεία υπάρχουν. Το που πήγαν τα λεφτά, το ξέρει η εταιρία. Πήγαν εκεί που έπρεπε, αλλά δεν βρίσκουν τα συμφωνητικά και τα παραστατικά.

Δεν υπάρχει οργάνωση σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής και για τον λόγο αυτό δεν βρέθηκαν όλα τα παραστατικά. Τα χρήματα δόθηκαν, αλλά δεν πήρες απόδειξη. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις μεταγραφές και να μην πληρώσεις, εταιρία, μάνατζερ, προέδρους κλπ. Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τον Μπλάνκο απευθείας. Δεν μπορείς να πεις για τα πάντα, για ποιο λόγο έγινε κάτι. Δεν υπάρχει έλεγχος που να λέει ότι δεν δόθηκαν τα λεφτά. Θα έπρεπε νε έχει τοποθετηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι να πετάει μπροστά έναν διαχειριστικό έλεγχο. Ζήτησα να τοποθετηθούν και να ρωτήσουν ότι θέλουν».

Για τα βιβλία και τις εξουσιοδοτήσεις: «Το 2006 παραλήφθηκαν τα βιβλία και κάναμε και εμείς έλεγχο. Για να κάνουμε ισολογισμούς. Δεν υπήρχαν πράξεις χωρίς εξουσιοδότηση. Για τη μεταγραφή που λένε για τον Εντίνιο υπάρχει εξουσιοδότηση. Είναι τραγικό να λένε ότι δεν βρήκαν τα βιβλία. Δεν μπορεί να δουλέψει μια ΠΑΕ χωρίς βιβλία. Υπήρχαν μερικά πράγματα που γίνονταν σε φιλικό κλίμα, με αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλλά στο τέλος μιλάνε τα νούμερα. Δεν υπάρχει καμία παρανομία. Θα πρέπει να βγάλω ανακοινώσεις 20.000 λέξεων για να εξηγήσω κάθε πράξη. Δεν είμαι οικονομικός διευθυντής».

Για την οικονομική διαφορά της τάξεως του 30% στο ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Ενσαλίβα και το συμβόλαιο που υπέγραψε την επόμενη μέρα: «Συμφωνήθηκε το ποσό με τον Ενσαλίβα, αλλά ο παίκτης δεν υπέγραφε αν δεν συμφωνούσε ο μάνατζέρ του. Την επόμενη μέρα μπαίνει σφήνα μια άλλη ομάδα να τον πάρει και μετατρέπεται σε πλειστηριασμό. Το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχαμε υπογράψει δεν ήταν δεσμευτικό αφού δεν είχε κατατεθεί. Σου λέει θέλω τόσα αλλιώς πάω στον Ολυμπιακό».

Για το Λορένθο Σέρα Φερέρ: «Συμφωνήσαμε να πάρει όλο το ποσό από τη στιγμή που δεν θα ξαναδουλέψει σε ομάδα μέχρι να λήξει το χρονικό διάστημα που θα έπρεπε να είναι στην ΑΕΚ. Έχω πει πόσο λάθος ήταν όλη η συμφωνία με Φερέρ, αλλά τότε όλοι ήθελαν τον Φερέρ και λέγαμε καλύτερα να πληρώσουμε έναν προπονητή που θα μας βγάλει και παίκτες, αντί για ποδοσφαιριστές. Ο Φερέρ δεν δούλεψε δύο χρόνια πουθενά, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Ήταν πολλά τα λεφτά του για εμάς».

Για το γεγονός ότι βγήκε στη δημοσιότητα ο έλεγχος: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, να βγει δηλαδή ένας έλεγχος με τις πράξεις μιας ομάδας στη δημοσιότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό, να τον πετάς στον κόσμο χωρίς εξηγήσεις. Είναι τεράστιο φάουλ για εμένα».

Για το στοκ με τις φανέλες του Ριβάλντο: «Υπήρχε μια παραγγελία για ύψους 1.8 εκατ. ευρώ περίπου, αλλά μετά έφυγε ο παίκτης και μας έμειναν. Δεν μπορούσαμε να τον εμποδίσουμε, από τη μία, ενώ πήραμε και 900.000 ευρώ από τη μεταγραφή του. Ο Θανόπουλος βγήκε και είπε για χρέος 5-6 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο δεν είναι αλήθεια, από τη μία γιατί οι φανέλες υπάρχουν, άρα είναι στοκ και από την άλλη συμφωνήσαμε με τον Γλου να πληρώσουμε κάτω από ένα εκατομμύριο».

Για τον αν τον φοβάται νομικές κυρώσεις από τον έλεγχο: «Δεν φοβάμαι τίποτα και σε όλον τον έλεγχο δεν φαίνεται πουθενά το όνομά μου να έχω πάρει λεφτά πουθενά, μόνο να έχω δώσει. Βάζαμε λεφτά πριν γίνουμε ακόμα διοίκηση. Δίναμε λεφτά γιατί χρωστούσαμε. Δεν υπήρχε οργάνωση και σχέδιο. Είχε μόνο αμέτρητες οφειλές».

Για το αν υπάρχει διαφάνεια: «Οι οικονομικοί απολογισμοί που κάναμε ήταν από ορκωτούς λογιστές. Υπάρχουν όλα με καταγεγραμμένα νούμερα. Διαφωνώ ότι δεν υπάρχει διαφάνεια. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να λείπουν αποδείξεις, επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που ζητάγαμε παραστατικά από Έλληνες και ξένους μάνατζερ και δεν μας έδιναν. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες με μεταγραφές παικτών, αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα πίσω από την πλάτη κάποιου. Όταν βλέπεις ποσό σε μάνατζερ, αυτό είναι επειδή δεν θέλει ο παίκτης να φαίνονται στον ίδιο τα χρήματα».

Καταλήγοντας ο Ντέμης Νικολαΐδης υπογράμμισε: «Σαν μέτοχος έχω το δικαίωμα να δω τι συμβαίνει στα βιβλία. Πως έκανε η ΠΑΕ ισολογισμό, αν δεν έχει τα βιβλία του 2006. Καταφέρνουν στην ΑΕΚ να αρχίσουμε να χαρακτηρίζουμε την περίοδο 2004 και μετά σαν εκείνη του Ψωμιάδη. Υπάρχουν λάθη πολλά στον έλεγχο που εκδόθηκε, όπως εκείνο με την πώληση του Λαγού. Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες να αναζητηθούν. Δεν θα κάτσω να απαντήσω σε κάθε τιμολόγιο ξεχωριστά. Πετάξαμε έναν έλεγχο και δεν είναι καθαρός ο Νικολαΐδης;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ήταν αυτά που έλεγες, Ντέμη; (BINTEO)

Τα νοίκια της έκλεισαν το σπίτι!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags