Facebook Pixel Loser, ανίκανος ή προπονηταράς;
| 2011-01-19 14:42:00

Loser, ανίκανος ή προπονηταράς;

Loser, ανίκανος ή προπονηταράς;

Πολλοί τεχνικοί θα ζήλευαν την καριέρα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στους πάγκους των ομάδων που εργάστηκε. Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει: «Καλύτερα να είμαι loser, παρά ανίκανος»!

Λένε πως το αίσθημα του ανολοκλήρωτου είναι πιο δυνατό από κάτι ολοκληρωμένο, όσο όμορφα κι αν σε κάνει να νιώθεις. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έκανε υπερβάσεις στη ζωή του. Οδήγησε τη Μαγιόρκα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τη Βαλένθια σε δύο συνεχόμενους τελικούς Champions League, την Ίντερ ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου μετά από 13 χρόνια, την Λανούς στον μοναδικό τίτλο (Conmebol) που είχε κατακτήσει μέχρι το 2007, τον Άρη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του. Κι όμως σε όλα είχε κάτι αρνητικό να τον ακολουθεί.

Είναι εκείνα τα ανολοκλήρωτα που έχουν χτίσει τον μύθο του, που έχουν δημιουργήσει την ίντριγκα γύρω από το όνομά του, που τον έχουν φέρει στην κορυφή και τον έχουν ρίξει από εκείνη. Είναι τα ανολοκλήρωτα που τον πληγώνουν και τον δικαιώνουν. Γιατί σε όσους υποστηρίζουν πως δεν είναι νικητής απαντάει: «Καλύτερα να είσαι loser, παρά ανίκανος». Το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μέσα από πολλές δικές του διηγήσεις. Μια ιστορία που δεν άλλαξε ούτε στην Ελλάδα.

Το μυαλό στην άμυνα...

«Όταν επέστρεψα στην Ουρακάν, ο Κούπερ ήταν ο προπονητής μου μέσα στο γήπεδο. Από τότε κατάλαβα ότι θα γίνει μεγάλος τεχνικός. Είχε μια φυσική ικανότητα να εμπνέει τους συμπαίκτες του». Ο Κάρλος Μπάμπινγκτον, προπονητής του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε δει πιο μακριά από τον κεντρικό αμυντικό που οι περισσότεροι γνώριζαν με την φανέλα της αργεντίνικης ομάδας. Ο γνωστός τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1976 στην Φέρο Καρίλ Οέστε, την ομάδα που θα έπαιζε τα περισσότερα χρόνια. Μεσολάβησε μια σεζόν στην Ριβανταβία και το 1988 μεταγράφηκε την Ουρακάν, με την οποία έπαιξε τέσσερα χρόνια, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags