Facebook Pixel «Ούτε πρόσκληση!»
| 2011-01-19 16:18:00

«Ούτε πρόσκληση!»

«Ούτε πρόσκληση!»

Ο Παντελής Αθηνής σχολίασε τη συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη για το πόρισμα του διαχειριστικού και τόνισε ότι ο Αδαμίδης του είπε να δει από τη Θύρα23 το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, γιατί δεν περίσσεψαν προσκλήσεις!

Είναι ο 7ος στη σχετική λίστα των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, έχοντας ποσοστό της τάξεως του 2,79% των μετοχών της “Ένωσης”, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος των “κιτρινόμαυρων”, πόστο από το οποίο παραιτήθηκε πριν από περίπου 13 μήνες (στις 4 Δεκεμβρίου του 2009). Ο λόγος για τον 55χρονο Κύπριο επιχειρηματία, Παντελή Αθηνή, ο οποίος σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και είναι πρόεδρος της ΑΕΚ Κοιλανίου και μεγαλομέτοχος (20%) του Απόλλωνα Λάρνακας.

Το gazzetta.gr τον εντόπισε στην Αθήνα, όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα στον αποψινό πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και o ίδιος, δεν αρνήθηκε να σχολιάσει τον διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΑΕΚ από την εταιρία ορκωτών λογιστών BDO...

- Θα θέλαμε ένα σχόλιο σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το πόρισμα της BDO...

«Τι να πω τώρα ρε παιδιά; Ξύνουμε πληγές, ενώ δεν υπάρχει θεραπεία...»

- Ισχύει ότι έχουν ξοδευτεί αλόγιστα ποσά;

«Αυτό είναι δεδομένο και η μεγαλύτερη ευθύνη βαρύνει εμάς τους μετόχους που δεν ασκήσαμε τον σωστό έλεγχο και δεν βάλαμε φρένο... Τώρα αυτό που λέει ο Νικολαϊδης ότι είχαμε εν λευκώ διαχείριση... Όταν έχεις εν λευκώ διαχείριση, αυτό δε σημαίνει ότι κάνεις ό,τι θέλεις... Δυστυχώς, ο σκοπός ήταν να προλάβουμε κάποια πράγματα και όχι εκ των υστέρων να βλέπουμε την καταστροφή και να λέμε “καταστραφήκαμε”... Μπορούσαμε να προλάβουμε αυτά γεγονότα; Εγώ λέω ότι μπορούσαμε...»

- Δηλαδή, μας λέτε ότι είχατε αντιληφθεί αυτή την “μαύρη” τρύπα;

«Όχι βέβαια, αλλά όταν καταλάβαμε πόσο “μέσα” είχαμε μπει, ήταν αργά και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη...»

- Ισχύει ότι ήταν υπερβολικά φορτωμένο το μισθολόγιο της ΠΑΕ;

«Όπως φαίνεται ήταν...»

- Υπήρξε πράγματι περίοδος που η ΑΕΚ απασχολούσε περισσότερους από 90 υπαλλήλους και είχε πολύ μεγάλα διοικητικά έξοδα;

«Είναι αληθές! Υπήρξε υπέρμετρη σπατάλη...»

- Κι εσείς, ως μέτοχος, τι κάνατε;

«Εγώ σε αρκετές περιπτώσεις είχα επισημάνει όλα όσα έβλεπα και δεν μου άρεσαν αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”...»

- Επιχειρήσατε κάποια προσπάθεια να μειωθούν τα έξοδα;

«Βεβαίως, αλλά ίσχυσε αυτό που σας είπα προηγουμένως...»

- Εσείς ποιοι πιστεύετε ότι έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη; Θεωρείτε ότι υπάρχουν παράγοντες της ομάδας που καταχράστηκαν χρήματα; O Ντέμης Νικολαϊδης ίσως;

«Δεν πιστεύω ότι έχει “φάει” κανείς χρήματα... Πιστεύω ότι φταίμε εμείς οι μέτοχοι και κυρίως αυτοί που έχουν βάλει τα περισσότερα χρήματα στην ΠΑΕ – και ουσιαστικά τα έχουν χάσει – επειδή δεν προστάτευσαν την επένδυσή τους... Έγινε κακή διαχείριση... Δεν μπορώ να εξηγήσω το πως και το γιατί "πετάγονταν" τόσα χρήματα, ούτε θέλω να επιρρίψω ευθύνες... Αφού τους “δίναμε”, καλά κάνανε και τα “παίρνανε”...»

- Εσείς, πάντως, παραμένετε στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ;

«Εννοείται... Εγώ είμαι Αεκτζής από... κούνια και στην οικογένειά μου, τα παιδιά μου πρώτα είπαν “ΑΕΚ” και μετά “μπαμπά”! Πονάω πολύ την ομάδα και θλίβομαι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει...»

- Με τους άλλους μετόχους έχετε επαφή;

«Δυστυχώς καμία!»

- Την προσπάθεια της ομάδας, την παρακολουθείτε;

«Ασφαλώς! Σήμερα βρίσκομαι στην Αθήνα κι έχω ζητήσει από τον πρόεδρο τον κ. Αδαμίδη μία πρόσκληση και μου είπε ότι πρέπει να πάω στην Θύρα 23, γιατί δεν έχει μείνει καμία... Αυτή όμως, δεν είναι συμπεριφορά απέναντι σε έναν μέτοχο που έχει βάλει 1,2 εκατομμύριο Ευρώ στην ομάδα...».

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags